Prosím poradte jaký kávovar
- Fotoalbum (5)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Prosím poradte jaký kávovar
Prosím maminky, podělte se o zkušenost, s čím a jak jste spokojené.
Mám doma už asi 5 let kapslový kávovar Dolce Gusto, ale už mě nebaví pořád shánět kapsle (ideálně někde v akci), navíc několik krabic, protože každému doma chutná něco jiného. Druhá věc je ekologická stránka, tedy vyhazování do směsného odpadu. Další věcí jsou finance, to už bych za to, co jsme nacpali do kapslí, měli solidní automat. Takže jsem se rozhodla pro koupi nějakého automatického kávovaru. Ale jaký vybrat? Nejvíc mě zaujala značka DeLonghi, ale uvidíme. Jde o to, že já nejvíc piju cappuccino nebo latte maccchiato, sem tam expresso. Kvůli dětem bych zase byla ráda, aby šlo připravit samostatně jen napěněné mléko, kterým bych mohla zalít kakao nebo granko. Vůbec se nemůžu rozhodnout, jestli je lepší kávovar s nádržkou na mléko nebo bez. Já budu připravovat kávu spíš s mlékem, ale trochu se bojím, abych nemusela tu nádržku pořád umývat (ačkoli v popisu bývá, že se čistí sama, ale jak moc sama?), na druhou stranu kávovar s nádržkou připraví latte i cappuccino sám bez mé pomoci… Tak vás prosím o radu a zkušenosti, jak se rozhodnout. Nerada bych pořídila nějakou hloupost. Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jako nekdo kdo kave fakt rozumi ti muzu rict ze jak kavovar nema podtlak 4-5baru (to co mas v pneumatice) tak to nema s kafem nic spolecnyho, to umej jen ty profi, na gastro bazaru par let stary najdes, i maly s 1pakou, jinak to nema smysl a udela to brecku, kor kdyz treba jdes pro zrnka do prazirny tak to nuse chutnat jako nejlevnejsi namlety kafe co koupis v albertu. Ty co se i v datartu prodavaji i za 10-12tisic jsou o nicem, a kdo rika ze to neni pravda tak vi prd co je kava ten muze pit i turcana a nepozna to od espressa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ze zkušenosti doporučuji klasický pákový s tryskou na napěnění mléka
rychle se naučíte s tím pracovat a na údržbu je to jednoduché:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pinkie
Máme pákový DeLonghi, bez nádržky, je tam tryska na napěnění mléka, jsme moc spokojeni. Dělám si latté i capuccino.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pinkie máme tento De'Longhi EC 680.M už víc než rok. Maximální spokojenost. Údržba je snadná. Mléko krásně napění a jen pláchneš tu trysku. Do zásobníku mléka bych nešla.
Příspěvek upraven 18.08.16 v 09:22
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemáme delonghi, nicméně ohledně čištění - není potřeba vymývat, co máme my se proplachuje ze zásobníku vody, který se doplňuje z řádu. Akorát se sype prášek na vymytí trubek. Nejraději mám mléčnou pěnu a Latte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@H8N2O4S Mluvie o proplachovani pristroje nebo nadrzky na mleko?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zelenoockaa19 @AndelaCerna Dekuji. Smím se zeptat, jaké máte zkušenosti s automatem s nádržkou na mléko? Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kejdík píše:
@Pinkie máme tento De'Longhi EC 680.M už víc než rok. Maximální spokojenost. Údržba je snadná. Mléko krásně napění a jen pláchneš tu trysku. Do zásobníku mléka bych nešla.Příspěvek upraven 18.08.16 v 09:22
Zajímalo by mě, v čem je nevýhoda té nádržky na mléko. Tkví to v té nutnosti umývaz ji? Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pinkie píše:
@H8N2O4S Mluvie o proplachovani pristroje nebo nadrzky na mleko?
Nádržky na mléko. Po použití se to proplachuje vodou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuji za dobrou diskuzi @Pinkie
Ale nezachazejte moc do technických detailu, nebo z toho nebudu nic mit..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Raspusha
Těch kávovarů je tolik a rozdíl mezi nimi je právě techn. rázu, tak se tomu nevyhnu. Ten cenový rozdíl je taky hrozný. Původně jsem měla poněkud nižší představu o financích, ale asi budu muset přitvrdit (a začít šetřit).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pinkie bratranec co se pohybuje v gastronomii nás od ní zrazoval. Mléko v ní kysne a to vymývání je celkem náhočné, aby tam opravdu nezůstávaly zbytky. Já jsem tedy spokovena s tím bez té nádržky. Tryska se poláche a tímto končí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kejdík A není to pak moc složitý na přípravu? Nejsem zrovna barista, bála bych se, že neodhadnu, kolik mléka kam dát (cappuccino, latte, latte macchiato). Aby pak clověk ten čas, co by teoreticky strávil proplachováním nádoby na mlíko, nestrávil u přípravy mlíka. Asi se ptám hloupě, jen zvažuju všechna pro a proti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit