Izabela vs. Elen

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7478
14.9.17 11:21

@Anet94 Plést si může kdokoli cokoli. Zkomolit, vymyslet přezdívku… Záleží to fakt na vás. Já třeba osobně Helenu moc nemusím, přijde mi tvrdé a nelíbí se mi ani zdrobněliny. Tím se nechci nikoho dotknout. Stejně jsem bojovala se svým jménem :lol: Já mám dceru Haničku a taky někdo občas „slyší“ Aničku. Ta je holt hodně rozšířená. Tak prostě opravím přeslechnutí nebo taky ne, když je to jen nějaký letmý kolemjdoucí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1310
14.9.17 11:26

U dcery ve školce je asi 5 Elen/Ellen (!!!), 6 Ann, 4 Terezy, 3 Soph/fie atd. V okolí fakt sama Elen/a nebo Anna, max. Barbora. Jako každý ať da, co je mu libo (holt nemůžeme za to, že se to líbí druhym), ale už je toho šiiiileně hodně (Brno). Někdy se pri seznamování v duchu modlim, at to není další Anicka nebo Elenka, o ono zas jo. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.17 11:26
@Anet94 píše:
Holky, obnovuji diskuzi. V prosinci se nám má narodit druhé dítko - holčička. První je syn Štěpán. Uvažujeme nad jménem Elen/Elena… ale říkám si, když dám Elenu, nebudou si to všichni plíst s Helenou? :D To bych nerada. Jsem už z toho výběru dost nešťastná :D

Máme Elenu, Elen se mně nelíbilo a přišlo mně to takové useknuté. No a teď jí všichni říkají ve škole Elen, včetně učitelů a mně se to pomalu začíná líbit hodně. Každá z variant má něco do sebe. S Helenou si to nikdy nikdo nespletl. Jen tedy my jsme dali klasické kalendářové Elena a kolikrát se stane, že donese nějaký diplom či pamětní list na Ellen a podobné divočiny. Máme i divoké příjmení, občas donese něco, kde není správně ani jméno, ani příjmení. Přitom právě proto jsme dávali IMHO nezaměnitelné a snadné jméno na přepis, kvůli tomu příjmení :mrgreen:, úplně to tedy neklaplo.

• Citovat
  • Upravit
66
14.9.17 11:45

Z Eleny mi pravidelně dělají Alenu a Lenku, ale u Izabely zase bude problém jestli tam je s/z a kolik tam je l. To si nevybereš, komolí se vše :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
14.9.17 13:54

Mně se Elena moc líbí, měli jsme ho na seznamu a nevím o tom, že by jich bylo moc, synovec nemá ve školce ani jednu. Lepší než Eliška nebo Ela, že by se to komolilo si nemyslím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
16.9.17 20:03

Já jsem pro Elen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
18.9.17 07:51

Elena :)