Prosím radu s klokánkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16.10.10 10:23

díky

díky za radu a za názory. na doporučené stránky určitě juknu. měla jsem spíš upřesnit že klokánku scháním pro človíčka 4 měsíčního a chci ho v ní mít jen jeden den v týdnu asi na dvě hoďky kdy jezdím nakupovat. v autosedačce se už drobek trošku pronese (7,2 kg) i když ho s ním dám „do košíku“. S hlavičkou si ještě nejsme extra jistí tak jsem myslela že klokánka to vyřeší. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
16.10.10 10:27

JaninkaSima, hele, upřímně si myslím, že 7 kilové dítě bys v klokance moc pohodlně nenosila, by ti to urvalo záda!
Zdravotní stránku nekomentuji, vše již bylo řečeno přede mnou.
I když to chceš jen na příležitostné nošení, doporučuji zainvestovat do ergonomického nosítka, počítek s vyšší cenu 2000 (+-), opravdu se to vyplatí.
Navíc klokanka mu hlavičku jistit nebude.
To je jeden z důvodů, proč na klokanky nadáváme, naprosto nerespektují správné postavení kyčlí, navíc v nich děti planadají, o hlavě nemluvě :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.10.10 10:33

janinko, ja chapu, ze se to zda jako silena investice. Jenze kdyz se to vezme za spravny konec, tak najednou zjistis, ze spousta veci je s nosencem jednodussi. I takova prochazka, alespon pro me prijemnejsi s miminem na brise. Bydlim u lesa a ackoliv mam terenni kocar, ktery by mel byt v pohode, je tezky a me ho nebavi tlacit. A pak takove ty drobnosti, ze treba si jdu koupit nejakou drobnost, jedu si treba neco vyzvednout a s ditetem v nosidle a batohem na zadech nemusim koumat, kde jsou schody, kde jsou vytahy, jake spoje jsou nizkopodlazni a kde si budu muset rict o pomoc.

A pak treba diteti roste zub a chce se chovat a ty treba potrebujes dovarit obed nebo povesit pradlo. Tak si ho das do nositka, ono je spokojene, ze je u mamy (no mozna se budes muset trochu vic houpat a mozna i zpivat :mrgreen: ), nicmene dite je spokojene, ze na nejake bolenicko neni samo a maminka nemusi vseho nechat a jen houpat na rukou.

Je toho hodne. Ja vnimam noseni jako navykove, cim vic jsem sve dite nosila, tim vic jse ho nosit chtela, bylo to prijemne a je to prijemne i do ted, kdyz je mu 1,5r. Ted nosime na zadech, hezky si jdeme, on mi treba hladi rucickou ve vlasech, nebo se drzi zezadu moji paze a je to takove hezci nez kdyz jedem s kocarem :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
16.10.10 10:36

Janinko - koukala jsem na tvůj odkaz. Klokanka stojí 1300,–. Klokanky jsou po použití neprodejné, maximálně za pár stovek (odhaduji 300,– až 500,–). Takže výsledná ztráta okolo tisícovky. A bude pro tebe použitelná max. 2-3 měsíce.

Manduca se běžně na eshopech prodává za 2500,–; obvyklá cena z druhé ruky je 2000,–. Ztratíš výsledně 500,–. Přitom jí využiješ minimálně do roka, na příležitostné nošení i do dvou let.
O komfortu nošení ani nemluvě.

• Citovat
  • Upravit
16.10.10 11:19

:oops: můžete mi prosím vysvětlit hlavní rozdíl mezi manducou a nosítkem infantino? abych pravdu řekla jediný rozdíl vidím v tom že manduca obepíná celé tělíčko a infantino má vykrojené mezery. manduca se mi líbí jako vhodné řešení ale když se dívám na obrázky tak mi to příjde docela stejné a i popisy vlastností u obou jsou podobné. mám v tom trochu chaos :zed: http://www.detskyraj.cz/…2-back-rider

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
16.10.10 11:28

V infantinudítěti nohy visí směrem dolu. V Manduce má správné postavení kyčlí - kolínka výš, než zadeček. V manduce má nosítko mezi nožičkama opravdu od kolínka ke kolínku. V klokance mu končí v půlce stehna.
 http://www.nosenideti.cz/zbozi.php?…

• Citovat
  • Upravit
6093
16.10.10 11:30

Manduca - podsazený zadeček, kolínka výš než prdelka (zajišťuje správnou pozici kyčlí), zakulacená zádíčka.

http://www.nosenideti.cz/…wn_sideb.jpg

Infantino - příliš úzké mezi nožičkama, na obrázku sama vidíš, že i malému miminko nožičky spíše visí dolů.
Navíc je to uzpůsobeno i k nošení čelem ven - to je jasný ukazatel toho, že je to nevhodné, protože tato poloha čelem ven od rodiči je to nejhorší.

http://www.detskyraj.cz/…1-301ILU.jpg

Pořád nevidíš rozdíl? Zaměř se hlavně na zádíčka ana nožičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.10.10 12:06

děkuji oběma. malý usnul tak jdu študovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
16.10.10 22:59

Holky uplne jste me tou manducou nadchly,chtela bych ji malemu poridit,ale mam trochu strach,co kdyz se mu v ni nebude libit? nebyl nikdy nosenej v nicem,takze nevim jak na to bude reagovat a prece jen to neni zrovna levna zalezitost,co myslite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
16.10.10 23:00

Zuzie, odkud jsi?
Po celé republice je několik kamenných obchodů s nosítky, asi by bylo nejlepší si jich vyzkoušet více a podle toho, které sedne tobě a malému, koupit ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
16.10.10 23:12

Bydlim kousek od Noveho Jicina a Koprivnice,vim,ze v Koprivnici v kamnnem obchode ji maji,tak staci to tam vyzkouset? Myslis Cappy ,ze kdyz se mu tam bude libit cca 20 minut,ze by to mohlo byt v poho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
16.10.10 23:20

Za vyzkoušení nic nedáš.
Možná bude syn potřebovat, aby ses při nošení pohybovala - některé děti potřebují rytmické pohupování způsobené chůzí.
A taky musí být dobře naladěn - vyspaný, najezený, prostě v pohodě.
Zajeď si tam, vyzkoušej a uvidíš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
16.10.10 23:26

Diky Cappy,vyzkousime a uvidim jak se mu to bude libit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
17.10.10 07:56
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
17.10.10 09:27
Zuzie píše:
Bydlim kousek od Noveho Jicina a Koprivnice,vim,ze v Koprivnici v kamnnem obchode ji maji,tak staci to tam vyzkouset? Myslis Cappy ,ze kdyz se mu tam bude libit cca 20 minut,ze by to mohlo byt v poho?

Zuzie co tak sjet do Ostravy do Bavlnky? Tam si můžeš manducu i na pár dní zapůjčit. A nebo tam u vás se zkus poptat, zda nepůjčuji na vyzkoušení, většinou to tak jde, že zaplatíš třeba 250kč na 10dni a pokud vám bude pak vyhovovat, tak si jí zakoupíš a oni ti těch 250kč odečtou z ceny nové manducky. Pokud jí chtít nebudeš, tak prostě platíš jen ten poplatek za zapůjčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí