Fleky na hlavě po oholení

2
9.11.24 08:47

Prosím, ví někdo, co to je?

Ahojte, před cca 3 týdny jsem se byl stříhat u jednoho barbera.. když mě ostříhal, tak mi neukázal zrcadlem jak to vypadá „zezadu“. Nějak jsem to neřešil a šel domů, když jsem se doma podíval, tak jsem měl nahlave tyto fleky :nevim:. Myslel jsem si, že je kůže na hlavě nejak citliva (tak jako po holení), ale nebyla.Jsem si víc než jistý, že jsem to v životě na hlave neměl. Včera jsem se byl ( po 3 týdnech) stříhat u mé holičky, ke které běžně chodím a ta mi potvrdila, že to u mě určitě neviděla a když jsem se jí ptal, co to může být, jestli třeba barber použil špinavý strojek a nečím mě nakazil, tak nevěděla. Já jsem nikdy netrpěl žádnými exémy nebo beďary a uz vůbec ne na hlavě.
V týdny určitě zajdu ke kožnímu, ale předtím bych se rád dozvěděl alespoň názor.. je mi to opravdu nepříjemné a Včera mě na to dokonce i někdo upozornil.. tak jsem z toho docela špatný, protože je ti fost viditelné.. ještě k tomu teď, když je zima, tak jsou ty fleky víc fialové a růžové..
Přeji vám všem hezký den
 D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11715
9.11.24 09:15

Řekla bych, že je to reakce na slunce.
Dcera tohle má od narození a rok od roku to je větší, pokud je na slunci. Nyní je dospělá a z původního 1cm flíčku to má přes celou ruku. Během zimy se to relativně „ztratí“ a od jara do podzimu zase vyleze. Dá se říci podobně jako vitiligo, které zase jde do bílé barvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.11.24 09:37

@Evkad není to od slunce. Přece by se mi to neobjevilo až teď na podzim ve 24 letech. Opravdu se to stalo až když jsem byl u toho barbera, můj 1. Barber v životě.. nezapomenu.
:zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11715
9.11.24 09:45

Tak si s tím zajdi na kožní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
9.11.24 10:21

Nějaké pigmentové skvrny. Zajdi si na kožní. Holt si asi budeš muset nechat zase narůst vzadu trochu vlasů, aspoň ježka, pak to nebude vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35681
9.11.24 11:40

Taky mi to připadá jak pigmentové skvrny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14686
9.11.24 11:43

Za me take pigmentove skvrny. Mam je az od nejakych 20 let. Moje sestra jeste pozdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
9.11.24 11:48

Nějaká hyperpigmentace, buď reakce nějaké látky v šamponu a slunka (je jedno, že je podzim, s vylepanou hlavou a bez SPF ti tam slunce i tak svítí) nebo parfému a slunka - tam je to skoro jistota, otázkou je jestli si stříkáš parfém za krk, ale někdo asi preferuje voňavé temeno :mrgreen: Každopádně se toho dost těžko zbavuje - jsou nějaké krémy na pigmentaci, možná i dermabraze nebo tak, ale nevím, jestli se to dělá na hlavě a zda to neponičí kořínky vlasů apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
9.11.24 14:35

Manžel má na hlavě něco podobného a víc do červena. Má to tam odjakživa, takže za mě to tak prostě můžeš mít a nedá se s tím nic dělat. Pokud ti to vadí nebo si nejsi jistý, tak zajdi na kožní.

Příspěvek upraven 09.11.24 v 15:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76389
9.11.24 14:39

@Dan24 nedočítala jsem odpovědi a též mi hned napadlo, že jsou to pigmentové skvrny, je to buď vrozené nebo tím, že hodně chodíš na sluníčko - a na hlavu si jaksi nedáváme krémy s ochranou proti slunci, že?
však navštiv kožní a zřejmě ti řekne to samé,
barber tohle způsobit nemohl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24632
9.11.24 18:45

Šla bych na kožní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek