Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím o radu všechny, kdo mají 2 umyvadla vedle sebe v koupelně. Kolik prostoru je potřeba na pohodlné užívání obou naráz? Jak to máte doma a měnili byste?
Na dýlku máme 140 cm. Je to tedy vyměřené na dvě dospělácká umyvadla, ale momentálně tam máme jedno dospělácké a jedno dětské (menší a nižší). Je to fajn, vyhovuje, neměnila bych. Prostor je to dostatečný, když si např. čistíme zuby 2 dospěláci (já u dětského) nemačkáme se tam najednou i s dětmi, to už je pohodlné méně, ale jde to
Jsme 4 a už teda budem dostavovat druhou koupelnu. Dodnes nechápu, jak nám doma kdysi mohlo stačit jedno umyvadlo na 5 lidí. ![]()
@Gina108 Super, díky, přesně tohle potřebuju vědět, já jsem počítala +- 150cm, ale lepší je to slyšet od někoho, kdo to doma má a používá.
My máme 130cm a máme dvě stejná umývadla. Vejdeme se tam i dva dospělí, ale spíš to využívají děti, které si chodí třeba spolu čistit zuby ![]()
@MisaHanuska A vejdete se pohodlně, nebo bys raději pár cm přidala, kdyby byla možnost?
@BaMaK Nepovažuju to za nutnost. My jsme dost tělnatí, tak to mytí pospolu zrovna nevyhledáváme, ale normálně rostlí jedinci by se vešli v pohodě. ![]()
@BaMaK máme 2 umyvadla vedle sebe. A nikdy bych neměnila
Mezi nimi je asi 30 cm mezera.
@Eveelin A můžu vědět, alespoň přibližně, kolik prostoru (celkově) zaberou? Jak dlouhou máte desku pod nimi?
@MisaHanuska píše:
My máme 130cm a máme dvě stejná umývadla. Vejdeme se tam i dva dospělí, ale spíš to využívají děti, které si chodí třeba spolu čistit zuby
My máme šířku dvojumyvadla 140 cm, ale děti ve věku, že už si i zuby společně odmítají čistit ![]()
@Eveelin píše:
@BaMaK máme 2 umyvadla vedle sebe. A nikdy bych neměnilaMezi nimi je asi 30 cm mezera.
Jo, tak to my to máme napláclé u sebe a širší umyvadla. Pokud by byl prostor na mezeru, tak tím líp.
@BaMaK desku pod nimi nemáme. Jsou volně v prostoru. Zabírají 145 cm a jsou v „prostoru“ 190 cm - pak je na jedné straně stěna a na druhé žebřík topení. Nad nimi máme na celou šířku zrcadlo a dřevěnou polici.
@Eveelin Děkuju, to máte super…taky mám 2 metry prostor od stěny k vaně, ale přemýšlím, jestli bych tam ještě nenacpala pračku ![]()
@BaMaK záleží, kolik máš celkově místa… Pračku máme ve spodní koupelně.
@Eveelin Můžu ji dát i do technické, ale na rozdíl od většiny populace mi to nepříjde až tak skvělé a praktické.