Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
potřebovala bych uklidit naši neskutečně zaneřáděnou domácnost, hlásí se někdo?
Ne, teď vážně, zatím vytírám hadrem, ale chci si koupit něco lepšího. Máme plovoučku v obýváku, lino na balkónu, dlažbu a dlaždičky v kuchyni, koupelně a chodbě. Od té doby, co malý jí příkrmy, se u nás v kuchyni dá jíst z podlahy, bohužel doslova. Haldy jídla jen rychle setřu houbičkou a letím převlékat, uspávat nebo tak něco, takže to krásně zaschne
a s vytíráním se děsně nadřu, hlavně když se k pořádnému vytření nedostanu třeba i pár dní, prostě nejsou síly
(ano, jsem líné prase, jen do mě
). Takže máte tip na nějaký mop? Je lepší plochý nebo třásňový? Nebo ten s houbičkou na konci? Nebo parní? Díky moc za rady. ![]()
Vždycky jsem nesnášela vytírání, měla jsem třásňový mop Leifheit, dělal mi hrozné šmouhy. Teď mám tento http://www.odkulinare.cz/…press-system a je dokonalý, vytírání mě baví a fakt vytře krásně bez šmouh..nemám teda zkušenost se silně znečištěnou podlahou, ale stačí malinko přitlačit a vytře vše ![]()
Taky asi záleží co liješ do kýble… čistím octovým čističem normálním třásňovým mopem a jde všechno… ![]()
Jo a vytírám, když je děcko venku a nadvakrát… nechám to „odmočit“ a pak to přejedu ještě raz na čisto ![]()
Třásňový nebrat a nebo jen nahrubo (pokud je fakt nakydáno) a pak znovu přetřít např. tím navrhovaným. Ale je to i o chemii, ale to je jiná…
Mám plochý, třásňové nesnáším a silně zašpiněné části podlahy nejdřív přejedu hodně mokrým mopem a než se k těm místům provytírám, tak se odmočí a jde to snadno
.
Mop je v tomhle na nic, lepsi je si kleknout a vzit kartac do ruky, kybl s vodou a ject, pak to az udrzovat mopikem, nebo klasicky hadr na koste
Trasnovy je hrozny nic nevytre, mam plochy od Viledy a je super, leifhait je taky skvelej
@bartoel1 Třásňový neeeeee, nevytře, jen rozmaže. Máme placatý za pár kaček z tesca a…nooooo…lepší, i když taky nevytře všechno, sem tam to někde musím vydrhnou ručně. Přítel ho nesnáší-prý nevytře stejně dobře jako hard v ruce. Na druhou stranu mnohem více uklízím já, tak mi do toho kecat nesmí a když to dělá on, ať se klidně plazí po kolenách ![]()
Přečti si recenze, a vyber si, co ti bude nejvic vyhovovat. Každému něco jiného. Taky záleží, kolik chceš investovat.
http://mopy-uklidove-soupravy.heureka.cz/
Já mám http://mopy-uklidove-soupravy.heureka.cz/…o-duo-57023/
akorát ten větší, ne Picollo, a je super. Kyblík jsem si koupila za 129,– od jiného výrobce, neboť Leifheit je má zbytečně drahé.
Rikate, ze je to o chemii. Jakou chemii na kachle/umela plovoucka (nebo vinil nebo co je to
) byste doporucily? ![]()
Já používám ocet, do teplé vody. Sice to chvíli moc nevoní, ale nebaví mě utrácet za zbytečné přípravky, a ocet je skvělý na spoustu věcí.. leštidlo do myčky, apod.
@WaIl píše:
Já používám ocet, do teplé vody. Sice to chvíli moc nevoní, ale nebaví mě utrácet za zbytečné přípravky, a ocet je skvělý na spoustu věcí.. leštidlo do myčky, apod.
No ja davam kvuli vuni jakysi cistic, ale myslim ze je s pridavkem lesku a je na drevo, tak to kraaasne cmouhuje
Ocel do tho taky naliju (tmave kachle) a nekdy jsem lila i savo
Ale kvuli tem cmouham a taky „lepeni“ jsem nad tim cisticem dumala