Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, můžete mi poradit nebo jestli máte někdo zkušenost, prošvihli jsme termín očkování - zarděnky, spalničky… v 5-ti letech. Napřed jsme očkování odložili, protože byl syn nemocný, potom jsme se chtěli objednat a dr neměla v ordinaci sestru, ať si zavolám později, zapomněla jsem na to, pak byly prázdniny a syn mimo domov, teď už to bude skoro rok…nooo, stydím se.
Máte někdo podobnou zkušenost? Budeme muset absolvovat celé očkování znovu?
Očkování se dělá mezi 5-6rokem. A my jsme na něm byly měsíc po 6. narozeninách. Nějak jsem na to zapomněla ![]()
Ale přeočkování být nemuselo.
Jen bych tam zašla co nejdřív
@Ewule0712 v 5 letech se neočkuji spalnicky a zardenky ale černý kašel, tetanus a zaskrtu a je na to čas do 6. narozenin
@lucenka píše:
@Ewule0712 v 5 letech se neočkuji spalnicky a zardenky ale černý kašel, tetanus a zaskrtu a je na to čas do 6. narozenin
ahaaa, no vidíš to, tak ani nevím, co to je za očkování ![]()
Co já bych za to dala, kdyby doktorka pozapoměla na očkování mých dětí ![]()
No nejraději bych na to zapomněla úplně, ale to mi asi neprojde ![]()
@Ewule0712 píše:
ahaaa, no vidíš to, tak ani nevím, co to je za očkování
tohle nechápu, jak rodič nemůže vědět proti čemu chce nechat dítě očkovat ![]()
@lucenka píše:
tohle nechápu, jak rodič nemůže vědět proti čemu chce nechat dítě očkovat
no já ho očkovat nechci
ale mělo by se to…jelikož to nestuduji, tak tomu extra nevěnuji pozornost, je to očkování povinné, tak to tak beru
@Ewule0712 píše:
no já ho očkovat nechciale mělo by se to…jelikož to nestuduji, tak tomu extra nevěnuji pozornost, je to očkování povinné, tak to tak beru
tka si o tom něco zjisti..nemusíš očkovat vakcínu, kteoru ti nabídne-infanrix, můžeš si zaplatit adacel nebo boostrix, ty jsou šetrnější, a prý na ně nebývají takový reakce..ten infanrix je obecně určenej pro menší děti než 5-6 letý, ten adacel je od 4 let do dospělosti, a bývá snášenej líp. to jen taková poznámka ![]()
jinak syn má 5,5, a taky ještě není přeočkovanej.
@Ewule0712 klid - mmr nemá horní hranici stanovenou.. takže nic nepřešvihnete.
@martina.se píše:
@Ewule0712 klid - mmr nemá horní hranici stanovenou.. takže nic nepřešvihnete.
To je pro mě zajímavá informace, je to nějak podložené? Abych kdyžtak argumentovala doktorce, díky
@Ewule0712 píše:
To je pro mě zajímavá informace, je to nějak podložené? Abych kdyžtak argumentovala doktorce, díky
al tohle není mmr, tohle je infanrix, tam je hranice do 6. narozenin..ale ono se prd stane, i když to o pár měsíců překročíte.
@Ewule0712 píše:
jo, @slavuska1 má pravdu. Napsala jsem MMR, ale je to jiná vakcína
Ale prostě ta horní hranice je hodně posouvatelná, naše dr tvrdí, půl roku sem, půl roku tam, ono se prd stane ![]()