Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
http://www.pastorbonus.cz/ Co tohle? Hned první adresa, která na mě vyhledavači vykoukla. Napiš, kde už jste se pokoušeli a nedopadlo to.
Komunity přijímají jen velmi motivované závislé, některé i gamblery, ale musí předem projít klasickou léčebnou. Jsou tam dlouhé čekací lhůty.
A vžádném případě neberou nezaléčené psychotiky. To je naprosto jednoznačná kontraindikace.
Zejména pokud má ještě další psychické problémy, tak prostě patří do klasické léčebny, jakkoliv se vymlouvá že ne.
Je alepsoň zalékovaný a v ambulantní péči a v nějaké svépomocné skupině a nebo prostě klasicky lže, že by se i léčil ale nejde to protože milion důvodů?
Ahoj, asi bych se obrátila na léčbu zavislosti v Bohnicích tam budou urcite schopni a ochotni pomoci, neb si stejne myslim ze při kombinaci zavislosti a schyzofrenie bude zapotřebí specializovaný ustav. Tento člověk muze byt i nebezpečný pro život v komunitě běžných toxíků. Jinak veliké plus vam za pomoc a podporu ![]()
@Ou ambulantně se léčí, ovšem nemá to žádné výsledky. Jde to spíš vše akorát víc do kopru.
Několikrát byl v Kroměříži, vždy z tama došel ještě víc špatný a žádný úspěch to nemělo. Je z Kroměříže úplně nešťastný, ale samozřejmě my nevíme, jestli je to tam tak špatný nebo lže
@mumisek79 díky. Smažíme se. Zatím marně. Poradím tx Bohnice a tu komunitu. Problém je že po zkušenostech z Kroměříže, nechce do klasické léčebny. A nutit ho tam nemůžeme…
@Anonymní píše:
@Ou ambulantně se léčí, ovšem nemá to žádné výsledky. Jde to spíš vše akorát víc do kopru.
Několikrát byl v Kroměříži, vždy z tama došel ještě víc špatný a žádný úspěch to nemělo. Je z Kroměříže úplně nešťastný, ale samozřejmě my nevíme, jestli je to tam tak špatný nebo lže
Rodina s léčebnou nespolupracuje? Já to sice viděla jen v dokumentech, ale přijde mi to docela důležité. Když rodina spolupracuje, jsou výsledky určitě lepší a věděli byste, proč to v té Kroměříži dopadlo špatně.
@Anonymní píše:
Komunitu i pro gamblery, hrazenou z veřejných prostředků mají v Bílé Vodě, je to pod psychiatrikcou léčebnou, kde by ho přijali a stabilizovali, pokud to je potřeba. Pokud nepotřebuje detox a je motivovaný, tak by na příjmu nemusel být dlouho.
A je tam krásně - je to zámeček uprostřed lesů.
Je to není to velká instituce, takže pokud je frustrovaný z Kroměříže, tak tady by mu mohlo být líp.
@Anonymní píše:
@mumisek79 díky. Smažíme se. Zatím marně. Poradím tx Bohnice a tu komunitu. Problém je že po zkušenostech z Kroměříže, nechce do klasické léčebny. A nutit ho tam nemůžeme…
Z ulice ho žádná komunita nevezme, natož pokud je komorbidní - tedy s nějakou další psychickou nemocí.
Teda žádná komunita která funguje na základě standartů kvality péče a takových věcí. Možná jsou někde nějaké soukromé instituce, co je klíčové aby hlavně klient platil, ale ty budou imho brát spíš jiné závislost, než gambling, kde to finančně nebývá dobré…
A vida - oni otevřeli dokonce komunitu přímo pro klienty co mají problémy se závislostí a poruchami ze schizofrenního okruhu.
http://www.pnmo.cz/…/oddeleni-vi-(tk-tao)/
Tak určitě Pastor Bonus u Bruntálu
. Jezdí tam lidé z celé ČR, ale počítej s tím, že je to tam dražší. Jinak to tam ze začátku taky není žádný med. Je tam hodně zakázaného a musí se dodržovat interní předpisy. Jakmile se vícekrát poruší, jde z kola ven
.
Jeden je v jižních čechách u Mirotic
prosím anonym nechci nick spojit s rodinou
@Ou píše:
Komunitu i pro gamblery, hrazenou z veřejných prostředků mají v Bílé Vodě, je to pod psychiatrikcou léčebnou, kde by ho přijali a stabilizovali, pokud to je potřeba. Pokud nepotřebuje detox a je motivovaný, tak by na příjmu nemusel být dlouho.A je tam krásně - je to zámeček uprostřed lesů.
Je to není to velká instituce, takže pokud je frustrovaný z Kroměříže, tak tady by mu mohlo být líp.
http://www.pnmo.cz/…at-na-lecbu/
V Bílé Vodě byl bývalý přítel / drogy, alkohol, automaty/. On tehdy neměl příjem, tak si vyřídiil na úřadě, že mu to platilo město. Několikrát jsem tam byla, opravdu krásné prostředí, super přístup, ale docela přísná pravidla. Rozhodně doporučuji víc než psych. léčebnu.
Ahojte, prosím o radu.
Mám v rodině, drogové závislého hráče automatů. Má do toho těžkou situaci. Svým způsobem mi je ho fakt líto, hlavně nejblízsi rodiny, která tím nejvíc trpí.
Příbuzný se chce léčit, ale nezvládá klasickou léčebnu či psychiatrický ústav. Má ještě psychické onemocnění. Je to poněkud složitější.
Každopádně poprosil jestli bychom nevěděli o,,léčebných statcích"
Jsou to takové kůry, kdy jsou lidi jakoby mimo civilizaci, musí pracovat na statku a tím pádem přijdou na jiné myšlenky.
Něco málo jsem o tom slyšela. Ovšem problém je v tom, že to co jsem na googlu našla, bylo vždy celkem drahé a rodina si to moc nemůže dovolit.
Nemáte s tím někdo zkušenosti? Někde za rozumnou cenu, či jestli to proplácí nějak pojišťovna?
Jen prosím neodsuzujte. Opravdu je v tom i psychické onemocnění. Lehká schizofrenie plus ještě něco. Ale přesně co nevím. Je to takové rodinné tabu. Hlavně řešíme jak mu pomoci. Děkuju za rady