Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Maminky chci se zeptat, kdo máte novostavbu a máte garáž pruchozí do domu, musíte mít protipožární dveře? v projektu je nemáme vůbec napsané, ale máme uvedeno, že musíme mít požární hasicí přístroj + 2 hlásiče, my máme tři hlásiče. paní na stavebním nam řekla, že zaleží co je v projektu, ale tam je uvedeno že musíme mít ty hlasiče…, tak myslíte že když je to takhle, tak nemusíme mít protipožární dveře? my autem v garáži neparkujeme a parkovat nebudeme je to spíše na uskladnění věci a kol… prostě taková dílna, takže z našeho bezpečnostního hlediska jsou zbytečná, kdyby tam bylo auto, tak neváhám a dám je tam, ale nikdy tam nebude. parkovali jsme tam asi prvních 14dní po nastěhování přes zimu, ale nevyhovovalo mě to. sice v autě teploučko… ale raději si ho nechám venku pod střechou a garáž bude prostornější. budu ráda za dotazy, máme vyměřené dveře a ve čtvrtek si dovybereme dekor, neb jsem se nemohla rozhodnout tak at vím, neb máme z garáže dvoje dveře, tak dát za protipožární by byla docela pálka
@monrom tohle my v projektu nemáme. máme to jako jednu budovu a máme ventilaci řešenou přes vrata, máme tam větrací kanálky. mě tohle paní na uřadě vube neříkala, říkala, že se máme řídit projektem a nic takového tam uvedeno vůbec není.
Ahoj,
požadavek na protipožární dveře mezi garáží a rodinným domem, byl dříve (cca 15 let zpátky). Součástí projektu máte určitě požární řešení. Standardně se teď garáž i rodinný dům řeší jako jednotný požární úsek a protipožární dveře nejsou potřeba. - to by mělo být uvedeno v tom požárně bezpečnostním řešení. Počet hlásičů a hasící přístroj v tomto nejsou relevantní.
@Bella13 stavební povolení je z roku 2010 a v požárním hlášení právě o dveřích nic není jen ty hlásiče a hasící přístroj.
@Bella13 popř. neví na koho se obrátit a zeptat se přímo jeho? právě známý co nám vyměřoval říkal, že málo kdo si dává protipožární dveře a tak i říkal, že jsou to zbytečně peníze navíc, ještě kor kdy tam jsou dveře dvoje.
Dobrý vecer, chci se zeptat zda nevíte proč nektere protipožární dvere nemají automatické zavíráni. K čemu potom tyto dvere jsou pokud je nikdo z majitelů bytu v bytovém domě nezavírá? Nerozumim tomu. Dekuji Mona