Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, měla bych prosbu, máme doba pudlíčka toye - je mu 9 let a je to strašná citlivka a zároveň závislaček, nyní byl 2 roky u babičky kde byl s dalšími 3 pejsky a mohli si štěkat jak chtěli, jelikož babička má dům se zahradou, takže pokud štěkali když byli doma sami nikoho neobtěžovali. My ale bydlíme v činžáku a máme sousedy, kterým si myslím, že to začne časem vadit - pořídila jsem si kameru a on opravdu 8 hodin v kuse jenom vyje..
Proto bych Vás chtěla poprosit jestli nemáte nějaké rady co dát malému pejskovi který vyje a štěká doma - koukala jsem na nějaké uklidňující obojky, zvážila jsem i protištěkací obojek - za každou radu budu ráda moc dekuji. ![]()
Jo, nejlepší nápad. Pes citlivka a koupit mu elektrický obojek co jej bude nonstop trýznit ![]()
Co jej zkusit vycvičit? ![]()
@Cenarius výcvik už jsem samozřejmě zkoušela, k pejskům všeobecně mám veliký vztah, tak si nemyslete, že bych ihned sáhla po obojku.. zkoušela jsem mu dávat mé oblečení aby mě cítil, hračky naplněné dobrůtkami, mluvit na něj přes kameru, potom být chvíli za dveřmi a odměňit ho když nevyl, ale bohužel nic nezabírá.. proto jsem poprosila o radu tady.. samozřejmě nejsem blázen, abych dala malému pejskovi obojek s výboji, to bych si neodpustila - spíše jsem měla na mysli nějaký vibrační nebo zvukový (s frekvenci kterou slyší jen pejsek) ![]()
@Esmé123 píše:
Ahoj holky, měla bych prosbu, máme doba pudlíčka toye - je mu 9 let a je to strašná citlivka a zároveň závislaček, nyní byl 2 roky u babičky kde byl s dalšími 3 pejsky a mohli si štěkat jak chtěli, jelikož babička má dům se zahradou, takže pokud štěkali když byli doma sami nikoho neobtěžovali. My ale bydlíme v činžáku a máme sousedy, kterým si myslím, že to začne časem vadit - pořídila jsem si kameru a on opravdu 8 hodin v kuse jenom vyje..Proto bych Vás chtěla poprosit jestli nemáte nějaké rady co dát malému pejskovi který vyje a štěká doma - koukala jsem na nějaké uklidňující obojky, zvážila jsem i protištěkací obojek - za každou radu budu ráda moc dekuji.
a nemůže být i dál u babičky?
@Esmé123 píše:
Ahoj holky, měla bych prosbu, máme doba pudlíčka toye - je mu 9 let a je to strašná citlivka a zároveň závislaček, nyní byl 2 roky u babičky kde byl s dalšími 3 pejsky a mohli si štěkat jak chtěli, jelikož babička má dům se zahradou, takže pokud štěkali když byli doma sami nikoho neobtěžovali. My ale bydlíme v činžáku a máme sousedy, kterým si myslím, že to začne časem vadit - pořídila jsem si kameru a on opravdu 8 hodin v kuse jenom vyje..Proto bych Vás chtěla poprosit jestli nemáte nějaké rady co dát malému pejskovi který vyje a štěká doma - koukala jsem na nějaké uklidňující obojky, zvážila jsem i protištěkací obojek - za každou radu budu ráda moc dekuji.
Není možné, aby zůstával u babičky, když nejste doma? Píšeš, že dva roky byl u babičky. Co ho tam ráno dát a po práci vyzvednout?
Ach jo, chudák pes, chudáci sousedi. Vzala bych si 14 dní dovolenou a se psem trénovala opuštění anebo ho vrátila zpátky do smečky k babičce. Žádný magický obojek, který by to vyřešil, neexistuje.
Tady se evidentně rady nedočkám.. děkuji všem za nic
když nevíte důvody proč nadále nemůže být u babičky tak prosím nepište tak hloupé poznámky ať ho vrátím babičce, kdyby to šlo tak už bych to udělala, nemyslíte?? ![]()
Ptala jsem se na to i mé veterinářky, která mi mimo obojku doporučila i nějaké uklidňující granule popřípadě pamlsky, nebo uklidňující obojek.. zase se ale bojím, aby tím potom nebyl oblbý.. ani s tímto nemá nejaka hodná duše zkušenost? Dekuji ![]()
Ten obojek nepomůže, psa zlikviduje. Ten pes má už věk a jestli je zvyklý štěkat tak raději at zůstane kde je. Strašně změn a jestli je trošku labilní tak o to hůř. byl zvyklý štěkat což mně samotné by vadilo aby pes pořád štěkal
plus byl zvyklý na víc psů a teď bude půl dne sám a jestli e všeho bojí tak bude řvát a obojek to nevyřeší
než začal žít u babi tak byl v klidu? Neštěkal? Já mám skoro neštěkající plemeno, starší ani neštěká spíš tak zabublá když jí něco ruší ve spánku
a nejmladší se naučila štěkat když někdo přijde a mám jí u sebe, asi aby upozornila že někdo jde. Já bych šla nejjednodušší cestou a nechala ho kde je, jinak budete chudáci všichni. Tohle se blbě odnaučuje když ho nechala babi štěkat na vše a kdykoliv ![]()
@Esmé123 píše:
Ptala jsem se na to i mé veterinářky, která mi mimo obojku doporučila i nějaké uklidňující granule popřípadě pamlsky, nebo uklidňující obojek.. zase se ale bojím, aby tím potom nebyl oblbý.. ani s tímto nemá nejaka hodná duše zkušenost? Dekuji
nečekej v granulích a pamlscích že ten pes štěkat nebude, jsou psi co budou štěkat na cokoliv nebo jestli trpí separačkou tak to je odnaučování na dlouho. někomu pomohla klec neo ohrádka. pes tam měl určitý prostor a asi pocit bezpečí.
Starého psa novým kouskům nenaučíte. Cesta z baráčku do bytu a ještě bez parťáků, to není nic pro psí dušičku. Navíc být sám po tak dlouhou dobu. Napadá mne, co najít nějakou babičku v okolí? A domluvit se s ní. Mohlo by to zabít dvě samoty jednou ranou.
Mozna druhyho psa k nemu? Ale ne stene, nebo taky citlivku, aby tam pak nevyli oba..
Psa bych darovala nějaké důchodkyni, která s ním bude pořád.
Proč nezůstal u té babičky, kde měl společnost, nebyl sám? On si tam zvykl a teď je, kde mu není příjemně. Takže reaguje, jak reaguje. Je sám. Truchlí hlasitě.
A ty ho potrestáš víc, že dostane el. obojek.
Dá se koupit kamera do interiéru. Kde je i slyšet zvuk. Můžeš na něj mluvit na dálku. Propojit si to se svým mobilem. Třeba ho tohle trošku uklidní. Je mi ho líto.