Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, mám takový problém. Před více jak 20 lety jsem absolvovala operaci slepého střeva a před necelými třemi lety porod císařem.Při té příležitosti mi prořezaly srůsty, které po té době vznikly.Takže na břiše mám dvě jizvy - napravo po slepáku a kousek nad po císaři. To je v pohodě,ale znepokojuje mě, že se mi napravo od pupku udělala boule nebo spíš takové jelito do dlaně - vypadá to fakt blbě a protože mám strach z rakoviny, zajímá mě zda některá z vás nemá podobný problém. Je pravda, že jsem ostuda, protože v tom kolotoči práce-domácnost nestíhám a hlavně nemám sílu už cvičit, takže to břicho podle toho vypadá.Protože mě od porodu stále zlobí pravá strana těla - pravé koleno (byla jsem na obstřiku),pravá kyčel, pravý křížokyčelní kloub (další obstřiky), pravá ledvina - začátkem roku jsem prodělala zánět močového měchýře s bolestmi právě na této ledvině a teĎ již druhý měsíc běhám s bolestmi v bederní oblasti kolem ledviny, pod pravým žebrem zpředu i zezadu, s tím,že se mi postupně přidaly bolesti pod lopatkou a po pravé straně páteře s intenzivním brněním v celé pravé noze.Absolvovala jsem ultrazvuk ledvin a žlučníku - a vše je v pořádku.Nakonec jsem skončila na neurologii, kde mi bylo řečeno, že přetěžuji pravou polovinu těla - sedavé zaměstnání s počítačem na pravou stranu,jsem pravačka - těžké nákupy,občasné tahání malého…atd. a mám napsané rehabilitace a nějaké prášky na uvolnění svalů v oblasti páteře. Zeptala jsem se při té příležitosti na tu bouli a paní doktorka se jen tak letmo koukla a řekla,že to bude provalený sval, protože neposiluji břišní svaly, to samé mi řekla neuroložka - prý u těch hubených se to stává - hubená nejsem, ale budiž
Prosím nemáte s tím některá z vás zkušenost?Lze to spravit posilováním břišních svalů?A vůbec, mám věřit,že se vážně jedná jen o provalený sval?Mám už toho běhání po doktorech vážně už plné zuby ![]()
Díky za vaše zkušenosti.Mila
tak sice „takové“ problémy nemám, ale problémy s břichem jsem měla také - po třetím porodu - jak píšeš, takovou bouly na břiše nahoře nad pupíkem.. Byla jsem s tím i u dr - obvodního i rehabilitačního. Ty zjistily roztažené břišní svaly a následně toho ty „boule“. Takže „konečně“ mám oficiálně napsáno, že to je kýla a povolené břišní svaly.. takže jsem chodila na rehabilitaci a cvičení - ale to moc nepomohlo. Když už jsem zjistila možnosti „léčby“, tak jsem otěhotněla počtvrté (rodit budu za 10týdnů). A tak léčba je odsunuta…
Ale u mě to bude muset být operační - sešití břišních svalů - ale zatím je to pouze ve výhledu, protože obdobná operace přichází v úvahu cca 1/2 až 1 rok od porodu…
Ale jestli chceš, zkus si najít plastického chirurga na konzultaci, určo s tím nic nezkazíš a on ti možná navrhne možnou léčbu.
Takže držím palce ať to co nejdříve vyřešíš ke své spokojenosti…
Věra
Ahoj, prosím o Vaše zkušenosti. Mám těsně nad pupíkem takové trochu namodralé místo, velikosti cca pětikouna, sem tam se mi to propdne do břicha…když ležím na zádech, tak jsem si nahmátla v břichu menší bulku, která jakoby zajíždí hlouběji do břicha…po porodu jsem rok, měla jsem teda akutního cisaře, ale otevírali mě dvakrát stejný den a podruhé mi dělali současně i laparoskopii pupíkem…takže pupík mám docela škaredý a i břicho dost povolené, i když jsem teda hodně štíhlá…
myslíte, že by mohlo jít o kýlu? měla jste to některá? a jak se to řešilo…díky moc…jinak jsem se dost vylekala, napadlo mne hned to nejhorší, ale pak jsem se dočetla, že by mohlo jít o kýlu…díky ![]()