Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj chci se zeptat a požadat o radu mam 13 letou sestru ktera ma jedno prso menší než druhé je to normalní nebo? Je tady někdo kdo má zkušenosti stím?
Je to poměrně časté. Řeší se to vycpávkou v prádle, později případně plastikou. Někdo to nechá tak a nevadí mu to.
Já jsem měla tak do 15 - 16 let jedno prso o dost větší (cca o číslo), později se to skoro srovnalo, ale nějaký drobný rozdíl tam zůstal. Řeším to tak, že do podprsenky u menšího prsa si dávám o vycpávku navíc. Žiju šťastně a spokojeně a troufám si říct, že o mém malém tajemství skoro nikdo neví ![]()
@Nairobi91 a neni to nějaka nemoc nebo je to jen o tom vyvojí?
Je to normální. Každá žena má jedno prso trochu jiné než druhé. Nemáme symetrické tělo, ani obě poloviny obličeje nemáme stejné, tak ani prsa. Nelámala bych si s tím nijak hlavu. A už vůbec ne v takovém věku, kdy se člověk ještě vyvíjí a roste.
@Zuza730 Nemoc to není, je to normální a má to dost žen, ani o tom nevíš ![]()
@Zuza730 Je to celkem běžná věc. Někomu se to srovná, někomu ne. Já mám jedno o trošičku větší než druhé, nezměnilo to ani kojení, v podprsence a oblečení rozdíl poznat není. Kamarádka měla v pubertě jedno výrazně větší, s dětmi se ji to vcelku srovnalo (ale úplně stejné nejsou). A moji tchyni zase naopak asymetrie vznikla až během kojení.
Všechny máme asymetrická prsa. Taky chodidla… U někoho je to víc vidět, u někoho skoro ne. Ve 13 letech bych to ještě neřešila. Až v dospělosti, kdy je jasné, že se to už nesrovná…