Jaké cviky na posílení pánevního dna?

Anonymní
24.6.26 10:11

Jaké cviky na posílení pánevního dna?

Ahojte holky, prosím poraďte nejlepší, účinné cviky na posílení pánevního dna.
Rozmýšlím i nad rehabilitaci, myslíte, že by se to dalo na žádanku od gynekologa na pojišťovnu abych nemusela platit?
Nejdříve bych chtěla zkusit něco sama, prosím poraďte. Jsem po 3 dětech, potřebuji to tam zlepšit co nejdříve a co nejlépe.
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6128
24.6.26 10:27

Jestli chodíš na procházky, nebo klidně i po bytě…., tak je takový trik, co mi poradila fyzio a je skvělý i na pánevní dno a i na rozestup břišních svalů. Cvičit můžeš kdekoliv a kdykoliv.

Jemně stáhnout břicho, jakoby si chtěla posunout pupík k zádům - ne silně, opravdu stačí jemně o 1-2cm
Volně dýchat do žeber a nezadržovat dech

Takhle s tím mírně stáhnutým břichem zkusit být co nejdéle, pak prodýchat a zase.

Zdá se to být lehké, ale je to po chvíli náročné.
Já takhle chodím s malou na procházky a cvičím si u toho.

Neříkám, že je to nejefektivnější metoda. Jistě jsou lepší cviky, ale je to věc, kterou můžeš dělat fakt všude a pomáháš si tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
24.6.26 10:45

Já bych moc nekombinovala a zkusila si říct o tu žádanku. I když jsou některé cviky a rady obecné, dobrý fyzioterapeut přesně zhodnotí tvůj konkrétní stav a připraví ti cviky na míru. Je to investice do vlastního zdraví, tohle bych si klidně i zaplatila - čím dřív, tím lépe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
24.6.26 11:23

Ahojda, doporučuju se určitě nebát a svěřit se gynekologovi, po prvním synovi, vetsi zraněni, jsem měla problém, dostala jsem zadanku na rehabilitaci, co si pamatuji tak jsem cvičila v lehu na zádech, kolena měla pokrčena a učila se správně prodychavat a procitit, z počátku mě vedla rehabilitační sestra, pak jsem cvicila sama. Později jsem si k tomu přidala i cviky na střed těla a u druhého pak měla opačný problém že jsem byla posílena moc ale zaroven se lepe hojila. Takže bych se nebála zeptat, mě to pomohlo, bylo mi 18 a představa že budu mít problémy s tím spojené zbytek života mě děsila. Přeji hodně štěstí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
24.6.26 15:47

Nejlepší a nejúčinnější je svěřit se do rukou odborníka - fyzioterapeuta, který bude cvičit s tebou a budeš přesně vědět, jak cvičit. Protože cviků je na internetu plno, ale nemusí být účinné, pokud je neděláš správně. Osobně mám zkušenost přímo s gynekologickou fyzioterapeutku, kdy použila i vnitřní vyšetření a přímo jsem při cvičení cítila jednotlivé svaly.
Pokud jsi zvyklá cvičit třeba jógu, nebo pilates (to znamená umíš správně dýchat a pracovat obecně s tělem), tak lze jet i podle YT, mám dobrou zkušenost s tímto: https://www.youtube.com/watch?…
Moje nejoblíbenější je Dr. Melissa Oleson (YT, ale pouze v AJ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí