Průběh rotavirů u 5m miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
26.3.26 21:47

Průběh rotavirů u 5m miminka

Naše malá se nám v půlce února (5 měsíců) zcela osypala v obličeji. Tvářičky pak seschly a pomalu vše zmizelo. Následovala častější a řidší stolice. Přičítala jsem to zubům. Po týdnu se to zbrzdilo zbyla pouze mírně nazelenalá stolice. Paní doktorka ji naočkovala. Asi druhý den po očkování začala zcela vodnatá zelená stolice. Kakala 4× za noc a přes den třeba 7×. Znovu jsme navštívily paní doktorku, udělala odběry a zjistily se rotaviry. Malou jsem plně kojila, s příkrmy jsem se chystala začít. Až po odhalení rotavirů jsem začala držet bezmléčnou dietu. Po týdnu diety, plného kojení a podávání probiotik a tasectanu malá začala kakat 1-2× denně. Druhý týden začala spinkat lépe v noci. Jenže teď je to 3,5 týdne a stále má ve stolici hlen. Často prdí s pláčem, teprve dnes se začala znovu otáčet a trochu spolupracovat s hračkami. Paní doktorka tvrdí, že je opravdu možné, že má celou dobu nějakou potravinovou alergii a proto je průběh tak zdlouhavý a hlen přetrvává i při striktní bezmléčné dietě a dodržení všech doporučení. Asi týden zpět jsem jí začala dávat rýžovou kaši, mrkvový příkrm s králičím masem. I tak stolice zapáchá a přetrvává hlen.

Jinak od narození je problém ji v noci uspat, po nakojení ji od mala musím asi 3× odříhnout. Ublinkavala jen trochu. Mívala na tvářičkách ekzémek, ale ne nějaký vážný. Trápilo ji bolení bříška, dlouho jsme to přičítali slabému bříšku. Bohužel si nepamatuji vzhled stolice. Poslední, kterou jsem si zapamatovala byla žlutá s bílými kousky. Myslíte, že se může jednat o ABKM? Pokud ano když má stále ve stolici hlen, vyřazovali byste další alergeny při kojení? Upozorňuji, že neužívám ani sojové alternativy mléka. Nebo se jedná o těžší průběh rotavirů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2804
27.3.26 06:51

Ze syna to pri rotavirech litalo horem spodem, v alutni fazi jsme pak skoncili v nemocnici. Kdyz se to zlepsilo, drzela jsem u nej prirozene dietu, ale spis ve smyslu sucha ryze atd (uz mel 13 mesicu). Ale nemusela jsem resit hlen ve stolici atd, to s tim podle me vubec nesouvisi. Uprimne, pri tech rotavirech mel takivy prutok, ze bych si nejakeho hlenu ani nevsimla. Takze bych to spis prikladala te potravinove alergii, pripadne rovnani strev po tech prujmech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ElenaRei
27.3.26 10:27

.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat