Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Anonymní píše:
Jj, chápu, kam míříš. No, u nás to tak není, naopak, já nevidím důvod, proč bych měla mluvit o tom, co a proč jsem si koupila a jak je to super. To přece nemůže nikoho zajímat, ne?
O tom, co máme nemluvíme a ani si nemyslím, že máme něco extra. Ale je logické, že to nebudu schovávat, protože co kdyby to někoho štvalo, že máme lepší. To by mě muselo štvát, že náš jiný kamarád má třeba BMW SUV… což mi připadá teda absurdní.![]()
Já ti rozumím, ale ten kamarád to může vnímat jinak. A nebo jen závidí to je bohužel taky častý a holý fakt.
Tyhle party nemivaji dlouhého trvání. Ještě chvíli a vaše cesty se rozejdou. Jsou lidé, kteří pořád potřebuji někoho posuzovat, protože jinak by neměli co říct. Spíše to bývají ženy, ale jak je vidět, i chlap se najde. Taková závistiva drbna v mužském těle.
„v partě“
nejste na takové party staří?
tak kamarád tvůj život žít nebude, ne? M"žeš se jeho výhledům leda zasmát, v něčem se inspirovat, něco zamítnout, jestli tě ty rady naštvávají, asi se tě dotýkají víc, než jsi ochotná připustit ![]()
@Uslava @PaníBovaryová No nevím, holky, co máte proti „partám“?
My jsme s kamarády pořád taky parta, už skoro 20 let a většině táhne na 40 - ale podnikáme spolu akce, chodíme na pivko, jezdíme na vodu a podobně
Přežili jsme svatby, děti i rozchody
Jasně, semtam někdo zmizí, jinej se objeví, ale standartní jádro držíme. Přijde mi to v dnešní době moc hezké.
K otázce: nevím, proč mu sděluješ tolik věcí ze soukromého života, obzvlášť jestli má tendence srovnávat a poučovat. Taky mám jednoho takového kamaráda a i když ho mám moc ráda, hodně si vybírám, co mu řeknu. Je ke všemu větší drbna než většina holek, co znám, takže si před ním člověk nemůže být moc jistý. Na otázky ohledně dětí a svatby mu většina lidí odpovídá „uvidíme“ nebo „ještě nevíme“ a rozumnej člověk do toho dál nerýpe.
V okamžiku, kdy se začne rozjíždět jasně řekni že respektuješ jeho odlšný názor, že ty to ale vidíš jinak a že to tak může zůstat a nemá smysl se do toho zabrušovat a případně zavést řeč na něco jiného.
Nepotřebuješ se před nikým obhajovat, nemusíš vstoupit do debat, které nechceš vést.
Nemusíš hned člověka odpálkovat, stačí vyjádřit že rozumíš tomu co ti druhý říká, že ty to vidíš jinak a že se chceš bavit o něčem jiném. V klidu, věcně, bez emocí - a nebo ještě lépe, shodit to do vitpu. Ale neutrální a jasné vyjádření je úplně postačující.
@unuděná píše:
@Uslava @PaníBovaryová No nevím, holky, co máte proti „partám“?My jsme s kamarády pořád taky parta, už skoro 20 let a většině táhne na 40 - ale podnikáme spolu akce, chodíme na pivko, jezdíme na vodu a podobně
Jasně, semtam někdo zmizí, jinej se objeví, ale standartní jádro držíme. Přijde mi to v dnešní době moc hezké.K otázce: nevím, proč mu sděluješ tolik věcí ze soukromého života, obzvlášť jestli má tendence srovnávat a poučovat. Taky mám jednoho takového kamaráda a i když ho mám moc ráda, hodně si vybírám, co mu řeknu. Je ke všemu větší drbna než většina holek, co znám, takže si před ním člověk nemůže být moc jistý. Na otázky ohledně dětí a svatby mu většina lidí odpovídá „uvidíme“ nebo „ještě nevíme“ a rozumnej člověk do toho dál nerýpe.
Z čeho jsi usoudila, že mám něco proti partam?
@Uslava Působilo to na mě tak z věty „tyhle party nemají dlouhého trvání, za chvíli se vaše cesty rozejdou“ ![]()
@unuděná píše:
@Uslava @PaníBovaryová No nevím, holky, co máte proti „partám“?My jsme s kamarády pořád taky parta, už skoro 20 let a většině táhne na 40 - ale podnikáme spolu akce, chodíme na pivko, jezdíme na vodu a podobně
Jasně, semtam někdo zmizí, jinej se objeví, ale standartní jádro držíme. Přijde mi to v dnešní době moc hezké.K otázce: nevím, proč mu sděluješ tolik věcí ze soukromého života, obzvlášť jestli má tendence srovnávat a poučovat. Taky mám jednoho takového kamaráda a i když ho mám moc ráda, hodně si vybírám, co mu řeknu. Je ke všemu větší drbna než většina holek, co znám, takže si před ním člověk nemůže být moc jistý. Na otázky ohledně dětí a svatby mu většina lidí odpovídá „uvidíme“ nebo „ještě nevíme“ a rozumnej člověk do toho dál nerýpe.
Jako ja se treba bavim jenom s temi, kteri memneprudi. Nemusim nikoho snast jenom proto, ze je soucasti „party“. Prijde mi to jako na zakladni nebo stredni skole, kdy clovek chtel za kazdou cenu nekam patrit. Ale zas je ten zivot asi zajimavejsi, kdyz ho ma kdo prudit
![]()
@Anonymní píše:
No bylo by to fajn.![]()
Já nevím, já neumím prostě člověka jen tak odpálkovat stylem „hele, do toho ti nic není“.
Jo, to úplně chápu. Však mě takové odpovědi taky nejlíp jdou, když radím někomu jinému. ![]()
@PaníBovaryová píše:
Jako ja se treba bavim jenom s temi, kteri memneprudi. Nemusim nikoho snast jenom proto, ze je soucasti „party“. Prijde mi to jako na zakladni nebo stredni skole, kdy clovek chtel za kazdou cenu nekam patrit. Ale zas je ten zivot asi zajimavejsi, kdyz ho ma kdo prudit![]()
Jenze my se neprudime, to neni o tom bavit se s nekym, protoze je ve skupine.To je o tom, ze se prave radi v tomto slozeni schazime, protoze si vsichni tak nejak sedime
podobne zajmy, podobne zivotni cile a nazory, nyni i deti v podobnem veku (ale zustavaji i bezdetni) atd. To jen na vysvetleni, proc „party“ obhajuju. Neni to zadna pubertalni vec ![]()