Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Tak mu narovinu řekni, že mu do toho, jak to budete mít vy, vůbec nic není a bavit se s ním o tom nehodláš ![]()
@Titty píše:
A on vám to bude financovat, že se tak stará?![]()
No bylo by to fajn.
Já nevím, já neumím prostě člověka jen tak odpálkovat stylem „hele, do toho ti nic není“.
Nevím, možná by mě i zajímal záměr, proč ho to tak zajímá… Čirou náhodou máme auto stejné značky, akorát, že my máme model o třídu vyšší (potřebovali jsme velké auto) a přítel si kupoval mobil a vybíral a koupil si o řadu vyšší a kamarád povídá, ale ze srandy (myslím) „ty prostě musíš mít vše o chlup lepší než já, co“, nebo něco v tomhle stylu…
![]()
Nebav se s ním o tom, nebo odpovídej větou „o tom jsem se ještě nerozhodli, máme v hlavně rozplánováno více variant“
A pokud mu to nedojde, tak opakovat jako zaseknutá deska ![]()
Řekla bych mu ať se nechová jako k…t a svoje názory říká někomu, koho to zajímá. Každý chodí ve svých botách, tak ať se stará hlavně o ty svoje. V klidu, s úsměvem, bez emocí. ![]()
@Anonymní píše:
No bylo by to fajn.![]()
Já nevím, já neumím prostě člověka jen tak odpálkovat stylem „hele, do toho ti nic není“.
Nevím, možná by mě i zajímal záměr, proč ho to tak zajímá… Čirou náhodou máme auto stejné značky, akorát, že my máme model o třídu vyšší (potřebovali jsme velké auto) a přítel si kupoval mobil a vybíral a koupil si o řadu vyšší a kamarád povídá, ale ze srandy (myslím) „ty prostě musíš mít vše o chlup lepší než já, co“, nebo něco v tomhle stylu…![]()
To jsou ale náhody, mít najednou vše o třídu vyšší. Noo, tohle dělal muj ex, léčil si tím určitý komplex. Nemá to ten tvůj náhodou taky tak? Z mého ex si pak delalo okolí už jem srandu.
Jinak ano, kamarádovi bych řekla, že mu do toho nic není. A že nezmínil vaší svatbu? No asi pro něj nejste natolik důležití přátelé, aby to nosil v hlavě. A nebo to má fakt souvislost s tím, že musíte mít viditelně vše o chlup lepší, tak ho až tak moc nebavite.
@Kockazvysocan píše:
To jsou ale náhody, mít najednou vše o třídu vyšší. Noo, tohle dělal muj ex, léčil si tím určitý komplex. Nemá to ten tvůj náhodou taky tak? Z mého ex si pak delalo okolí už jem srandu.
Jinak ano, kamarádovi bych řekla, že mu do toho nic není. A že nezmínil vaší svatbu? No asi pro něj nejste natolik důležití přátelé, aby to nosil v hlavě. A nebo to má fakt souvislost s tím, že musíte mít viditelně vše o chlup lepší, tak ho až tak moc nebavite.
Ne, tak to fakt není.
Zrovna můj je ten poslední, který by měl potřebu někomu něco dokazovat. Mobil sehnal v dobré akci, tak proč kupovat o řadu nižší, když byl finanční rozdíl minimální.
A co se auta týče, potřebujeme větší, už třeba kvůli tomu, že máme psa a jezdí s námi všude a jedno z našich kritérií bylo, aby se nám tam pohodlně vešel pes, kufry a jednou i kočárek, protože auto není na 3 roky (ťukám na zuby
).
@Kockazvysocan píše:
Jinak promiň, dodám ještě k té svatbě apod. Jsme jedna parta všichni a vztahy mezi sebou máme na zhruba stejné úrovni.
A s tím, že musíme mít vše lepší to není žádná pravda. To si dovolím nesouhlasit. Ale je jasné, že pokud má někdo mobil a někdo si za rok koupí tu samou značku, že si koupí novější řadu. Nebo ne? Kvůli tomu, abychom okatě neměli vše lepší si máme kupovat staré věci?
@Anonymní píše:
Ne, tak to fakt není.Zrovna můj je ten poslední, který by měl potřebu někomu něco dokazovat. Mobil sehnal v dobré akci, tak proč kupovat o řadu nižší, když byl finanční rozdíl minimální.
A co se auta týče, potřebujeme větší, už třeba kvůli tomu, že máme psa a jezdí s námi všude a jedno z našich kritérií bylo, aby se nám tam pohodlně vešel pes, kufry a jednou i kočárek, protože auto není na 3 roky (ťukám na zuby).
Mě to nevysvětluj, já to vzala jen podle svého ex. Jinak co se týče auta, taky si potrpím na pěkná a luxusní.
@Anonymní píše:
Ne, tak to fakt není.Zrovna můj je ten poslední, který by měl potřebu někomu něco dokazovat. Mobil sehnal v dobré akci, tak proč kupovat o řadu nižší, když byl finanční rozdíl minimální.
A co se auta týče, potřebujeme větší, už třeba kvůli tomu, že máme psa a jezdí s námi všude a jedno z našich kritérií bylo, aby se nám tam pohodlně vešel pes, kufry a jednou i kočárek, protože auto není na 3 roky (ťukám na zuby).
A není ten pes náhodou z útulku? ![]()
@Anonymní píše:
Jinak promiň, dodám ještě k té svatbě apod. Jsme jedna parta všichni a vztahy mezi sebou máme na zhruba stejné úrovni.
A s tím, že musíme mít vše lepší to není žádná pravda. To si dovolím nesouhlasit. Ale je jasné, že pokud má někdo mobil a někdo si za rok koupí tu samou značku, že si koupí novější řadu. Nebo ne? Kvůli tomu, abychom okatě neměli vše lepší si máme kupovat staré věci?
Ono kolikrát nejde o to, co máte ale jak to prezentujete. Třeba to tak nemyslíte, ale okolí to vnímá jinak. Samozřejmě že každý si může koupit, co chce. Nicméně to pořád nedává kámošovi právo vám do toho kecat.
Jako příklad uvedu to, co mám vedle sebe já. Kolegyně, o 19 let mladší, krásná holka, krásná postava. Nemám problém ji pochvalit, ale když denně chodí s tím, jak po ni zas někdo vyjel, jak ji tenhle rekl, že má hezký zadek, tamten, že má krásný oči atd. Atd, tak to unavuje a už na to ani nereaguju. Zřejmě je z ní poprdenej celej svět, já ji to přeju, ale způsob jakym to prezentuje, na mě působí spíš tak, že se v tom potřebuje ujistovat. A upřímně teda me už taky nebavi ji chválit. Prostě to přehání.
@Michelle_M píše:
A není ten pes náhodou z útulku?
Není, máme borderku s PP, proč?
@Kockazvysocan píše:
Ono kolikrát nejde o to, co máte ale jak to prezentujete. Třeba to tak nemyslíte, ale okolí to vnímá jinak. Samozřejmě že každý si může koupit, co chce. Nicméně to pořád nedává kámošovi právo vám do toho kecat.Jako příklad uvedu to, co mám vedle sebe já. Kolegyně, o 19 let mladší, krásná holka, krásná postava. Nemám problém ji pochvalit, ale když denně chodí s tím, jak po ni zas někdo vyjel, jak ji tenhle rekl, že má hezký zadek, tamten, že má krásný oči atd. Atd, tak to unavuje a už na to ani nereaguju. Zřejmě je z ní poprdenej celej svět, já ji to přeju, ale způsob jakym to prezentuje, na mě působí spíš tak, že se v tom potřebuje ujistovat. A upřímně teda me už taky nebavi ji chválit. Prostě to přehání.
Jj, chápu, kam míříš. No, u nás to tak není, naopak, já nevidím důvod, proč bych měla mluvit o tom, co a proč jsem si koupila a jak je to super. To přece nemůže nikoho zajímat, ne? ![]()
O tom, co máme nemluvíme a ani si nemyslím, že máme něco extra. Ale je logické, že to nebudu schovávat, protože co kdyby to někoho štvalo, že máme lepší. To by mě muselo štvát, že náš jiný kamarád má třeba BMW SUV… což mi připadá teda absurdní.
![]()
@Anonymní píše:
Není, máme borderku s PP, proč?
Promiň, jen mě něco napadlo, ale spletla jsem se, nech to plavat ![]()
Ahojky,
třeba mi poradíte, jak příště reagovat.
Máme kamaráda v partě, já ho mám fakt ráda, ale někdy je to hroznej prudič. Nedávno mě totálně naštval, když se začal vyptávat, jestli chceme do baráku (máme vlastní byt) - on rekonstruuje chalupu na barák, dědictví. Tak říkáme, že výhledově ano, že chceme do budoucna stavit, že hlídáme pozemky, až se objeví nějaký super, tak ho koupíme, pak našetříme na základ (šetříme přes 20k měsíčně) a začneme stavět. A on rozjel estrádu, jestli jako budeme zvládat platit 30k měsíčně na barák, kdy plánuji děti, načež já mu řekla, že až dýl (já 25, muž 30, jemu je 34) a že jak to budeme platit s rodičákem, když já budu třeba 6 let na rodičáku. Šok z toho, že chceme jen jedno dítě a já chci začít třeba po půl roce na 30% pracovat z domova (prácemi to umožňuje) a po 2 letech začít chodit do práce na zkrácený uvazek a jen jedno dítě. A jestli jako víme, jak jsou jesle drahé atd atd. A že on chce velkou rodinu a nikdy by nechtěl být starý rodič a že žena má být doma s dítětem. A prostě já už pak byla tak otrávená, jak ke všemu měl připomínky a tisíc řečí, že jsem si tím zkazila náladu na celý večer. Teď čeká se svou ženou dítě, z party čekají ještě jedni a pár kamarádů si teď koupilo, pronajmulo byt, či rekonstuuje. My máme za 2 měsíce svatbu - a on povídá, tenhle rok bude náročný - 4 kolaudace a dvě děti. Tak říkám, to jsi hodnej, že jsi si vzpomněl na naši svatbu.
Asi to není tak důležité.
Chtěla bych se zeptat, jak tohle přejít, říkkám, toho človíčka mám opravdu ráda a nerada bych na něj měnila názor kvůli těmhle jeho řečím…
Anonym z důvodu, že nevím, jestli sem někdo z jeho blízkých nechodí.