Průduškový kašel?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
247
18.9.12 11:07

průduškový kašel?

Ahoj holky, tka jsme byli ráno u dr, protože malej(22měsíců) večer dýchal strašně rychle a dost kašlal, rýmu má jen tak nějak normálně, žádnej „kohoutek“ a teplotu lehce zvýšenou(38,1),protože byl před třema nedělema nemocnej a průběh měl teda krapet jinej, tak jsem ho ráno vzala k doktorce a hlavně i kvůli tomu sípání(připomínalo mi to mého bráchu, který trpěl na průdušky),no závěr byl takovej, že malej řval ařval u dr, tím se ještě víc zadejchal, ta ho poslouchala dost dlouho(do krku se mu teda nepodívala)a pak nás poslala na rentgen, zda nemá astma(krve by se ve mě nedořezal),máme dost vlhkej byt, v kuchyni plísen na zdi, tak toho jsem se fakt bála, aby to neodnesl malej, každopádně na rentgenu nic nenašli, tak jsme odešli s Ventolinem a Fenistilem, ve čtvrtek máme jít na kontrolu, jsem z toho nějaka špatná, myslíte, že ta vlhkost v bytě by mohla mít svůj podíl na jeho nemocech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3743
18.9.12 11:40

Můžu Ti napsat jen naši zkušenost.
Na chalupě mám prach, vlhko a péřové peřiny. S dcerkou jsme tam obě trpěly na zhoršení kašle. Vloni jsme koupili odvlhčovat kvůli mokrým zdem a musím konstatovat, že opravdu poslední dva roky tam máme méně problémů. Ne že by ustaly, ale už odsud neodjíždíme obě dušné.
Mimochodem na alergo se mě ptali, jak máme doma vlhko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
18.9.12 11:54

@-Evka- nás se zeptat nestihli, malej má syndrom bílého pláště, takže řve i v lékarně a opakuje stále dokola AUTEM AUTEM, jakože chce pryč, takže člověk neslyší pořádně svou vlastní myšlenku a strašně rychle nás vždycky vylifrujou odkudkoliv :| ted máme možnost se přestěhovat do patra, tak to asi prubnem, bydlíme v přízemí a sklep je neustále plnej vody, od toho ty zdi, navíc malej má jenu stěnu v pokojíčku mokrou-neplesnivý, ale je mokrá, tak uvidíme, jsem z toho špatná, je fakt, že je víc nemocnej, než ostatní, ale zas je to divoch a neustále lítá, chodit asi ani pořádně neumí, myslí si. že nohy jsou na běhání, tak je túruje :lol: v sobotu právě byl skoro celej den venku, bylo chladno a on lítal, tak si myslím, že se nadejchal studeného vzduchu, v tom lepším případě, v tom horší za to může byt :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7114
18.9.12 12:20

Muj syn trpi na prudusky ja taky na ne trpela ale dr.nam doporucuji vlhky vzduch takze bych rekla ze by to vlhko nemelo vadit ikdyz ta plisen asi jj. Co byl syn v nrmocnici tak mu davali plachtu na postylku aby dychal vlhky vzduch a bylo to prostred prosince a museli jsme mit pootevrene okno. Kazdopadne ventolin je paradni pomaha nam tedy plus cipky rectorelt. Ikdyz je to peklo aby si maly dychnul musim ho drzet siliu a dat mu dychnout a stejne kazdy vdech opakujeme 5×nez si poradne dychne…at. brzy lepe:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
18.9.12 12:31

Pokud máte plíseň a vlhkost tak to určitě vliv má.
Moje neteř byla vždy zdravá, potom se přestěhovali, měla tak 4roky a začalo to, prodůšky, neustávající kašel, rýmy, taky měla dr. podezření na astma, nevěděli co s ní a potom brácha zjistil, že mají za vestavěnýma skříněma velkou plochu plísně, z bytu se hned odstěhovali a s tím ustály všechny problémy co měla malá (dr. jim to potvrdila taky a prý by si klidně i to astma uhnat mohla)…takže já bych to nepodceňovala :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
18.9.12 13:08

@iijonka no doktorka mu dávala dnes dýchnout a byl to boj, držely jsem ho obě a stejně dychnul jen tak napůl :zed: má strašnou sílu, ve svých 22 měsících má 16.5kg a to spíš svalů než aby byl tlustej, ten samej boj byl dnes na rentgenu, kdy jsem ho měla držet u desky, aby seděl, ze ramínka, ale stejně mě přeprallhroznej boj :roll: uvidíme, malej se bude ted asi muset nastěhovat zas k nám do ložnice a pokojíček nude jen na hraní(beztak si tam moc nehraje) a my budem muset schrstit prachy na izolaci baráku :pocitac: :pocitac: ach jo, tohle mě zničí, nechci, aby byl malej kvůli tomu nemocnej :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.9.12 13:17

Ahoj, vlhkost jako taková asi nevadí, ale ta plíseň jo. Zkoušeli jste ji nějak odstranit? Třeba do kuchyně dejte nějaký ten vysoušeč, aby se tam ta plíseň po očištění už neudělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
18.9.12 13:22
@Bublana píše:
Ahoj, vlhkost jako taková asi nevadí, ale ta plíseň jo. Zkoušeli jste ji nějak odstranit? Třeba do kuchyně dejte nějaký ten vysoušeč, aby se tam ta plíseň po očištění už neudělala.

to nezkoušeli, napadlo mě to okopat na cihlu, jestli to by aspon té plísni nepomohlo, ona není taková ta černá, ale takový bílý chmíří, nevím sice jakej je v tom rozdíl, ale okopat to chlap bude muset, raději holá zed naž plísen, co myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.9.12 13:26

@Alenka21 aha, no to určitě udělejte. Nejdřív třeba zkuste nějakou chemii na plíseň, dneska už je toho na trhu hodně. Teta s tím taky bojovala dlouho (měla ale tu černou, nevím, jakej je v tom rozdíl) a nakonec pomohlo jen to, že to opravdu očistila až na cihlu a má pokoj. Manžel si s tím poradí, nechte to hlavně pořádně vyschnout, natřete to nějakým sajrajtem na plíseň a pak uděláte normálně omítku a nabílíte a budete mít klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7251
18.9.12 13:28

Tak naše zkušenost…v zimě se nám dělala plíseň v rozích pokojíčku a ložnice jsme pod střechou. Dcera od miminka trpí na průdušky až podezdření na astma. jednou jsme byli i v nemocnici, jak nemohla dýchat. A na alergologii jí vyšlo: „jen“ alergie na plísně a to dost. Dr. říkala, že to je u ní spouštěč. Máme se vyhýbat vlhkému prostředí neb tam se plísním nejlíp daří. jen bohužel plísně všude okolo nás…je to těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
18.9.12 13:33

@Bublana my to uděláme, jen to asi bude chtít vymítit zlo od kořenu, jednou to už bylo napuštěný, ale nepomohlo to, jak je voda ve sklepě, tak to vzlíná a jde to nahoru, takže dokud to bude mít takovou příčinu, tak je asi zbytečný tak rvát nějakou chemii, ale to vše stojí majlant, jsem úplně n…á, co víc říct :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
18.9.12 13:33

@Lucie takže i ty vlhký zdi vaděj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
18.9.12 13:45

Ahoj, vlhký zdi spíš nevadí, ale ta plíseň ano.
My teda doma vlhko nemáme, a i přesto na to malý trpí. Na roce chytil virový zánět průdušek a za další 3 měsíce to měl ještě 3× (ale pak už ne virový), naposledy jsme byli i hospitalizovaní, protože mu ventolin nezabíral. A v nemocnici teda měl zvlhčovač nasměrovaný přímo do postýlky, prý hlavně vlhko.
Ono těch spouštěčů může být víc, my už máme za sebou i alergologické vyšetření, včetně krve a nic, přesto jakmile chytí i blbou rýmu, tak mu to jde rovnou na průdušky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
18.9.12 13:52

@Jitulinek26 no ted jsem četla, že by to plíseň být neměla, že to asi bude vysráženými solemi z materiálu stěny, který jsou vlhký, ale každopádně z toho nemám dobrej pocit, asi v půl 11 jsem malýmu dala ten ventolin a fenistil kapky a ted spinká už docela dlouha na to, jak od soboty vůbec nespal a budil se kašlem, tak uvidíme, zda to pomůže, zatím je klidnej, dávala jsi ten ventolin tkay po 6-ti hodinách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7251
18.9.12 14:36

Alenko,vlhko určitě nevadí ba naopak…jen plísně mají rádi vlhko. A u nás stačí taky rýma a hned to letí na průdušky. A my máme na ty to problémi Berodual je to podobné, jak Ventolin a při akutním stavu stříkáme do 4hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí