Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Může to být nafta nebo nějaký puchyřek
úplně bych nestresovala pokud ti to nedělá problémy…
Aft? Kousnuní? Podráždění třeba od nějakého exotického ovoce? Opařená kůže od horkého jídla/pití?
Můžeš si tam zkusit namazat například Genciánu, ale pokud ti to teď vylezlo, tak bych počkala pár dní, jestli se to nezhojí samo, než bláznit na pohotovosti (pokud to výrazně neroste, neotýká nebo nebolí) ![]()
Afty jsou bolestivé. Tohle bych řešila ihned s lékařem (píšu pod dojmem události, která se stala kamarádovi - z bulky v ústech se vyklubal nádor). Dovnitř toho člověk nevidí, a stejně jako u znamínek, nemůže laik okem rozpoznat, co to je.
Mě se tyhle malé průhledné kuličky v puse také dělají. Tak do 2mm. Nijak to neřeším. Vždy to zmizí. Afty to ale nejsou.
@Demi Teď mi bulka praskla, ale není to nějak bolestivé, tak nevím
asi jsem asi plašila.
@Anonymní píše:
@Demi Teď mi bulka praskla, ale není to nějak bolestivé, tak nevímasi jsem asi plašila.
Uvidíš, nejspíš to „nic nebylo“. Mázla bych to nějakou tou desinfekcí (třeba panákem slivovice
) nebo si párkrát za den propláchla pusu Listerinem, ústní vodou s aloe vera nebo třeba s propolisem, co je ti milejší, aby se do té ranky nedostala nějaká infekce a neoteklo to ![]()
@Mar__tanka1983
Já jsem z toho byla hotová, protože jsem v poslední době tak nějak vyčerpaná, takže jestli to nemá souvislost se stresem atd…
@Anonymní píše:
@Mar__tanka1983Já jsem z toho byla hotová, protože jsem v poslední době tak nějak vyčerpaná, takže jestli to nemá souvislost se stresem atd…
ale ono může být, stresem se jak známo ovlivňuje imunitu, a to se může projevit zvýšenou náchylností na infekce, například. Takže zatímco normálně tvoje imunita zabojuje, při stresech vylejzají afty, zhoršená pleť, nátky, opary…
takže koneckonců může být ![]()
@Anonymní píše:
@Demi Teď mi bulka praskla, ale není to nějak bolestivé, tak nevímasi jsem asi plašila.
Jo, tak to asi nic nebude. ![]()
Dobrý den maminky, mám takový nepříjemný problém. Ze dne na den se mi v puse (na levé tváři uvnitř) objevila tvrdá bulka. Když jsem se koukala, tak je to taková průhledná kulička.
(nebolí, ale je to nepříjemné). O zuby se starám a tak tápu
K zubaři jdu až v březnu, dříve volno má zubařka nemá a nevím, jestli by mi pomohli na pohotovosti. Děkuji za jakoukoliv radu.