Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky, chci se zeptat zda je to normální nebo jestli mám plašit ![]()
Jsem ve 20 týdnu těhotenství a čekám dvojčátka moje DR dnes neordinuje tak zkusím vaše zkušenosti.
Dnes jsem byla se vyčůrat a vypadl ze mě čirý, průhledný hlen asi 5 cm dlouhý, tak se bojím o co by se mohlo jednat. Četla jsem, že by se mohlo jednat o hlenovou zátku, ale když jsem 20tt tak mě to přijde předčasné. A nevím si rady. A jsem z toho už docela ve stresu. Jestli mám volat do nemocnice někomu jinému nebo jestli je to normální. Děkuji moc za vaše odpovědi a zkušenosti ![]()
Já jsem 26. tt a mám teda různé druhy hlenů v těhotenství
ani mě nenapadlo to zkoumat a stresovat se nad tím. Včera jsem byla na kontrole a doktorka ani neříkala, že by bylo něco špatně.
Pro svůj klid si tam zítra zavolej, ona tě může teoreticky pozvat, protože to po telefonu nepozná, ale já bych se neplašila.
Jsem prvorodička a ještě čekám dvojčátka tak jsem se bála zda je vše v pořádku, určitě zítra zavolám
děkuji
@Alena 21 Já to chápu, taky někdo koukám, co to je a zrovna minulý týden mě to taky překvapilo.
Jen bych ti ještě ráda řekla, že takové různé hleny a výtoky mívám třeba i v období, kdy jsem nachlazená, tak mi na to hned reaguje spodek. Zavolej si, maximálně si tam zajdeš na výtěry a bude to dobré ![]()
Neboj, hlenová Zátka to není. Ta bývá hustá jak sopel s příměsí krve.
Bezbarvý, nebo bělavý hlen je v těhotenství normální. Někdo ho má už od začátku těhotenství. Ke konci je ho čím dál více….
Jinak mi dr říkal, že právě tyto hleny jsou v těhotenství zdravé! Chrání dělohu před infekcemi, takže dokud je bez barvy a nezapáchá, tak se nestresuj ![]()
Holky děkuji moc
vím, že to je prkotina, ale raději jsem se chtěla ujistit, že je vše v pořádku
Jde mě hlavně o ty dva mimoušky
husté jako sopel to bylo, ale bez krve
tak díky ![]()