Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, znáte to některá v Průhonicích? Chtěla bych se zeptat, jestli
se dá dostat k průhonickému parku nebo zámku i nějakým autobusem
z Opatova, případně jak se jmenuje zastávka, ze které je to neblíž.
Díky moc
Jana
Ahoj,
zastávka se jmenuje přímo Průhonice. Autobus staví na náměstí, kousek od parkoviště, přes které se jde ke vstupu do parku.
Linky, o kterých vím - 324, 325. Zbytek určitě najdeš na www.dpp.cz.
V parku je nádherně (proto jsme tam taky měli svatbu
, obzvlášť, když všechno kvete. ![]()
Kvíta podala vycerpavajici odpoved… akorat dodam, ze v hezkem pocasi je to trochu vaclavak…
A já jen dodám, že kousek od Průhonického parku je dendrologická zahrada v Čestlicích, je to za pumpou Tank and Go, kousínek od Aquaparku a ta je taky nádherná.
JJ, dendrologickou zahradu taky doporučuju, zvlášť pro děti - je tam spousta prolézaček atd., na rozdíl od samotného parku (tam znám tedy stav cca před 2 lety, jestli se tam něco nezměnilo).
Eva
Na park bych počkala až budou kvést rododendrony a azalky, je to nádhera.
Halka
Souhlas s Halkou, doporučuji počkat na rododendrony, je to nádhera, jinak oba parky jsou kousek od sebe, v Průhonicích pár dobrých restaurací, prostě ideální na výlet.. ![]()
No je fakt, že v dendrologické zahradě jsme byli s manželem začátkem srpna, tak možná nejdřív Průhonice v květu a v pozdnějším létě tu zahradu.
Mimochodem, lovili jsme tam multikeš, bylo to super, alespoň jsme ji opravdu celou prošli.
Ta zahrada je skvělá, ale za sebe doporučuju termíny konec května a dál.
Ahoj holky, moc děkuji za odpovědi. Ještě se chci zeptat, do té
dendrologické zahrady se taky dostanu ze zastávky autobusu Průhonice nebo z jiné zastávky? Díky moc
Ahoj Jana
Ahoj holky. Nekvete to už v Průhonickém parku nebo je ještě brzy? Moje mamka se tam pořád chystá, tak bych to nerada zase prošvihla. A tady už to teda pěkně všechno kvete.
Chystáme se v sobotu do pruhonic, nikdy jsem tam nebyla tak trochu tápu. Nemůžu se rozhodnout jaký kočár vzít - jaký tam je povrch? Mám navýběr mezi BJ city mini (spíš městský, ale líp se mi vejde do auta a malá v něm jezdí raději), obrovská klasická čtyřkolka s nafukovacíma kolama. Ten je pochopitelně vhodnější, ale zajímá mě zda je nutný, nebo to půjde projet i s tím městským?
Chtěli bychom pravděpodobně projít nějaký delší okruj.. díky za rady! ![]()
@ayra.5 píše:
Chystáme se v sobotu do pruhonic, nikdy jsem tam nebyla tak trochu tápu. Nemůžu se rozhodnout jaký kočár vzít - jaký tam je povrch? Mám navýběr mezi BJ city mini (spíš městský, ale líp se mi vejde do auta a malá v něm jezdí raději), obrovská klasická čtyřkolka s nafukovacíma kolama. Ten je pochopitelně vhodnější, ale zajímá mě zda je nutný, nebo to půjde projet i s tím městským?Chtěli bychom pravděpodobně projít nějaký delší okruj.. díky za rady!
V naprosté většině tam jsou cesty zpevněné, myslím že by to pro BJ neměl být problém.
Cesty jsou tam v pohodě, zvládneš to i městským kočárkem.
Vždycky můžeš případné horší úseky obejít schůdnější cestičkou, je tam spousta možností kudy jít.