U moře s batoletem

618
5.3.09 00:35

U moře s batoletem

Zdravím všechny a mám dotaz:
Jaká je dovolená s dětmi okolo 1,5 roku ?

Jde mi o to, že my jsme každý rok byly u moře na „válecí“ dovolené, vždy na 15 dní.
Loni poprvé za 15 let jsme u moře nebyli - Nikča mi na to přišla ještě malá, ale teď s ní zas šijou všichni čerti, navíc už se začíná parádně vztekat. Když pominu, že let (a to nepočítám zpoždění - na to jsme asi fakt smolaři :roll: ) bude katastrofa - ale co, těch pár hodin to snad my i spolucestující,personál atd. přežijeme, ale co „na místě“? Počítám, že bychom jeli na kratší dobu, možná i raději jen týden :?: , ale mám strach, že to bude ještě větší záhul než doma.
Jaké máte zkušenosti? Díky Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
5.3.09 06:54

Brutalni zkusenost…8 dni ze 12ti sileny prujem, blinkani atd.....my v Bulharsku, znamy v Turecku a Egypte.....s miminem k mori uz nikdy…mame proste blbou zkusenost…

• Citovat
  • Upravit
253
5.3.09 07:25

Ahojky, my byli v Egyptě, když bylo malému 20 měsíců - cesta byla utrpení, letadlo probrečel, bylo to na něj zdlouhavé, i když jinak je to pohodové i cestovní dítě, no a moře se strášně bál, přitom s ním chodím plavat od 4 měsíců, vody se nebojí, ale asi jak jí bylo tolik :lol: Zato objevil písek!!! Měl ho všude a byl absolutně nadšený. No a abych to shrnula, na válecí dovolenou můžete rovnou zapomenout :wink: a nebýt toho, že bych bez malého nedala ani ránu a navíc do dvou let to měl zdarma, tak zlatý český rybník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
5.3.09 07:35

Pehot - byli jsme loni v září v Chorvatsku a paráda. Malá cestu zvládla absolutně v pohodě, tam se jí taky líbilo. Jediný co mě štvalo, že jsem si snad ani na chvíli nepoležela na pláži, protože naše dítko je trošku akční :wink: Takže jsme neustále někde chodili a ukazovali, ale jinak fakt moc príma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
5.3.09 08:20

Ahoj, my jsme byli loni na Kanárech (let 5 hodin s mezipřistáním) a to bylo Karolínce 1,5 roku. Let i pobyt tam zvládla úplně krásně, byla moc hodná. V letadle bylo asi 10 dětí ve věku asi od 0,5 roku do 3 let. Nebrečelo a nekřičelo ani jedno, takže pohodový let. Na podzim jsme s ní byli ještě v Řecku a to taky bylo supr. Nejhorší na tom cestování s prťaty je asi to balení, vždycky jsem se bála, abych něco nezapoměla. Takže jsem toho táhla pokaždé až moc, ale jistota je jistota.

Pokud pojedete, užijte si to. Já vřele doporučuju. Jenom už to není taková ,,válecí dovolená,, musí se podřídiť potřebám mrňouse.

Gábina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sarik78
5.3.09 09:46

My se letos chystame taky letecky na dovolenou (malemu bude 1,5 roku). Je to taky desny cislo, uz se i vzteka :-) ale cestu letadlem bude muset prezit (prezil ji i loni, to mu byly ale 3 mesice), pokud bude moci pobihat, tak to snad nebude problem.
Co si urcite budu pecllive vybirat je zeme, do ktere pojedeme! Nechci se tu nikoho dotknout, ale zeme jako Bulharsko, Egypt, Rumunsko, Turecko bych si predem dobre rozmyslela. Dospeli se vraci s prujmem, natoz male dite?!
Ja osobne zustanu nekde v Evrope mezi Italii a Kanarskymi ostrovy :-)

• Citovat
  • Upravit
469
5.3.09 09:53

Tak na valeni zapomen, smir se s tim, ze to bude dovolena jen pro mrnouse :D Doporucuje se ale delsi pobyt nez 7 dni, aby se ditko stihlo aklimatizovat (trva to 4-5 dni), pak se teprve zklidni a uziva naplno. Asi bych se vzdala destinaci jako Egypt ci Turecko, bud chytne prujem drobek nebo rodice, v lepsim pripadku oba..z tohodle hlediska je nejlepsi Chorvatsko. Tak dobre vyberte, pevne nervy a pohovou dovolenou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5619
5.3.09 10:16

Ahoj,

byli jsme loni i predloni v Chorvatsku (8mesicu a rok a 8mesicu). Oboji naprosto supr!! Cesta na 1* - jeli jsme pres noc, syn po oba roky cestu prospal, prvni rok se valel na lehatku s nami, loni stravil cele dny na brehu prebiranim kaminku, prelevanim vody, parada. Ja jen sedela vedle a podavala nadoby na dalsi vodu apod. :lol: :lol: Predloni jsme byli na 14dni, loni to vydlo jen na tyden a bylo to dost kratke. :?

Za sebe mohu jen doporucit, asi bych se bala Egypta a Turecka kvuli hygiene nebo bych volila opravdu jen to, co mam osobne ozkouseno. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
5.3.09 10:21

Pokud se ti s miminem podari uzit si valeci dovolenou, tak dej vedet jak na to … :D Jinak ja byla s detmi v egypte, turecku i tunisu a naprosto bez problemu. Jedinkrat byl problem a to v bulharsku, koupili jsme na plazi dceri varenou kukurici.....a tyden kakala do kyblicku :? Velkou chybou na dovolene kde je velke horko je to, ze deti/dospeli piji hoodne studenou vodu - z toho je casto prave prujem a angina - nejcastejsi „morska“ onemocneni. Prujem je take samozrejme i z jidla, ale dneska si to vsichni uz v hotelech hlidaji.

Ja mam deti 3 a 6 a poprve jsme si dovolenou uzili vsichni, ale k valeni to melo daleko. Po zkusenostech jsem dala naprosty zakaz vyletu (sice chudak manzel) a delali jsme to, co deti chtely. Pokud by zalezelo na me, tak bych se valela a valela, ted jsem si to doprala jen kdyz deti spaly po obede. U me uzit si dovolenou je, kdyz se s manzelem nepohadame (kvuli vyletum), deti neonemocni, nebreci kdyz vidi vodu a jakz takz ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
5.3.09 11:22

Bubina -" U me uzit si dovolenou je, kdyz se s manzelem nepohadame (kvuli vyletum), deti neonemocni, nebreci kdyz vidi vodu a jakz takz ji." - tak nad tímto se musím smát,leč vidím to stejně :D

Jinak díky za příspěvky. Jak tak koukám, tak asi hlavně záleží na dětech samotných. V této souvislosti mě ještě napadá: Vy, co máte vesměs hodné děti ,jestli na dovče bývají třeba víc otravné,chtějí neustále někam běhat.......(byť doma „kam je ráno po:,–(íte, tam je večer najdete“) a naopak akčnější děti jestli se v tom cizím prostředí nezklidní?

Co se destinace týče, tak my rozhodně pojedem někam, kde už jsme byli - včetně místa i hotelu. Ráda se vyvaruju nepříjemných překvapení. Zatím se rozhodujem mezi Mallorkou (východ) a Gran Canaria (playa Inglese), ale asi vyhraje ta Mallorka. Jinak bych se nebála ani toho Turecka, Tunisu...... Např. do Egypta se chystáme, až bude Niki větší - tam to bylo pro děti uplně perfektní,full servis, fakt paráda. Akorát děsný vedro - ještě v 7 večer bývalo i 37 stupňů :evil:

Jo, a myslíte, že teda můžem jet na víc než 10 dní? Já se právě bojím, abych po tom neměla z dovolených „trauma“ 8) :lol: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
5.3.09 11:51

My jsme byli s holkama když jim byl přesně rok a půl v Itálii na 14 dní a super. Je fakt že válecí dovolenou bych to nenazvala, měli jsme s sebou babičku a tetu a pořád za holkama někdo lítal, ta loňská dovča už byla víc v klidu a občas holky i poslechly, ale určitě bych jela znova i v tom roce a půl a pro mě je týden málo a myslim že ani holky z toho žádný trauma neměly :lol: M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
5.3.09 12:10

Pehot - tak naše dítko se na dovolené rozhodně nezklidnilo. Fungovala jako tajfun - stejně jako doma. :D :D A nevím jak s tou aklimatizací, ale Rozárka tohle vůbec neřeší, je jí fuk kde je, hlavně že je tam táta s mámou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.3.09 12:14

Ahoj,

byli jsme v Bulharsku, když bylo synovi 9 m, pak když mu bylo rok a 9 m a pak když mladšímu bylo rok a 3 m a pokaždý v pohodě. Samozřejmě si člověk tak neodpočine jako bez dětí, ale dá se to. Záleží na konkrétním dítě a hlavně na konkrétních podmínkách, aby to tam bylo pro děti.

Lasička

• Citovat
  • Upravit
17609
5.3.09 12:38

Já jsem uvažovala nad dovolenou těsně před 2 rokem, ale nakonec nám to nevyšlo a s odstupem jsem docela ráda, protože od té doby jsme byli na dovolených 3× s podobně starýma prckama a nic moc. Nejdřív holčička necelé 2 roky, živá, hodně mi připomínala tu naší a maminka na letišti mi říkala, že to byl nejblbější nápad v jejím životě, protože na nástrahy domova je už připravená, kdežto na dovolené musela pořád předvídat, aby si dítě neublížilo, hlídat, běhat za ním-moře, bazény apod. Potom jsme byli s chlapečkem 1,5roku, to byl chodec, rodiče s ním prochodili 2 hodiny v letadle tou uzoučkou uličkou, protože když se sedlo řval jak tur. V mikrobusu bohužel sedět musel, takže jsme ho zabavovali i my z přednějších sedadel, ale marně. A i v hotelu jsem je neviděla /krom společné procházky kočárem/ jinak, než pochodující synek s jedním z rodiny. Naposledy loni holčička 1,5roku. Ta byla hodná a celkem v pohodě, cestu letadlem nevím, protože oni letěli jiný termín, ale zase dostala angínu, tak mě tak napadá, že možná až tak v pohodě nebyla, ale já jsem jí mockrát neviděla právě kvůli té angíně.
Myslím, že velmi záleží na povaze dítěte, ta naše byla živel, cizí lidi jí neděsili a při každé vhodné příležitosti mizela v dáli, takže to by fakt nešlo. Ale pokud má člověk doma pecku, tak proč ne, ale je jasné, že to o válení není a pokud se k tomu přidají např.extrémní vedra, tak to není dovolená ani pro dítě, protože je pěkně protivné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
5.3.09 22:38

Starší syn byl a je živel, do 2 let takřka nezvladatelný. Přesto jsme s ním v jeho 21 měsících jeli k moři - kvůli ekzému. Moc se mu tam líbilo a musím říct, že jsme si to užili všichni. Běhali jsem za ním pořád doma, tak jsme běhali v Bulharsku, v teplém počasí, u moře, prostě tam, kde je hezky. Moře i bazén si užíval. Dokonce se tam i zbavil plínek.
Cesta letadlem nebyla nic moc, nebrečel, ale celou cestu jsme běhali uličkou tam a zpět. Ale říkám, byli jsme vycvičeni z domova, tak nám to ani nepřišlo.
Turecka bych se nebála - v 5* hotelech je tak čisto, až je to protivné, nevím o nikom, kdo by měl střevní potíže. Byli jsme tam loni a jedeme i letos i s mladším synem, kterému v té době bude 1,5 roku. Už se těším.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario