Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky.
Před týdnem (v pátek) jsem dostala nějakou střevní chřipku,protože jsem večer několikrát zvracena a měla průjem. Druhý den už mi bylo dobře. Za dva dny dostal průjem můj skoro desetiměsíční syn, nejspíš to asi chytl ode mě. Nejdřív byl průjem úplně vodnatý,volala jsem doktorce co máme jíst atd. Večer už byl spíše kašovitý. Druhý den nekakal vůbec. Třetí den večer kakal normálně. Dopoledne jse s ním byla ještě v poradně, doktorka malému kontrolovala bříško, říkala, že je dobře zavodněný. Střeva také pracují v pořádku. Jen má trochu nafouklé bříšku (prý trošku zácpa), tak nám doporučila Nutrilon comfort. Koupila jsem a včera ho dala k večeři a dnes ráno ke snídani. Jenže malej měl zase dopoledne průjem (takový žlutý, kašovitý, jako když jsem ho jen kojila, to mýval také takovou stolici). Odpoledne jsem našla na plínce takové nazelenalé - jako kdyby měl větry a měl to na plínce(nevím jak to popsat). Jinak je veselý, směje se, hraje si. V noci spí od 20:00 - 7:00. Dopoledne dvě hodinky a odpoledne také, ale to dělal i když mu nic nebylo. Bydlíme v dvougeneračním domku s rodiči. Našim není také dobře, oba zvrací, ale bez průjmu, takže možná tu řádí nějaká viroza, nevím. Možná, že mu i rostou zoubky, doktorka říkala, že má trochu nateklé dásně. Zatím máme dva dolní a dva horní. A je pravda, že si pořád strká ručičky do pusy, možná, že je to tedy od těch zoubků. Teď nevím, jestli mu mám dávat pořád dietní jídlo (rýži, mrkev, brambory, atd.). Už nekojím, dáváme Bebu, tu může? Doktorka říkala, že kdyby ten průjem byl o víkendu zase, tak máme přijít na výtěr. Nejradši bych s ním šla k doktorce hned, mám strach abych něco nezanedbala. Ale zase nechci plašit, chodím tam už tak s každou ,,kravinou" ![]()
počkej do zítra a zítra ybch tam zašla a pokud by blo,,kákání" normální nechodila bych,anp jak jsi si zoodpověděla ůže to být i od zoubků,zatím bych zůstala na té stravě,ale začala bych postupem dávat i jiné jídla,myslím přidat zeleninku