Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj,
už jsem úplně v koncích. Malý(21. měsíců) od soboty zvrací a průjmuje. V neděli v půl noci jsme jeli na pohotovost, protože přes den moc nepil a když něco vypil tak to vyzvracel. Tam si ho hned nechali a dali na JIP a kapačku. Druhý den mě přijali a dali mě s ním na pokoj. Upozorňuji, že už nezvracel, večer měl dvakrát průjem ale sestra mi na to nic neřekla. V noci jsem začala zvracet já a přidal se i průjem. Ráno to dostal i manžel. Včera nás pustili domů. Syn byl dobrý ale my s manželem hrozný průjem, naštěstí bez zvracení.
Dnes jsme už v pořádku ale malý před hodinou opět blinkal a měl dnes dvakrát průjem. Jsem už z toho hrozně unavená jak psychicky tak i fyzicky. Ráno jsme byli s malým na výtěru ze zadečku ale výsledky prý budou až do 3 dnů, to znamená až v pondělí.
Mám hrozný strach, že opět skončíme v nemocnici. Maminky prosím poraďte co mám dělat? Mám doma kulíška, smectu. Ale nic mi nechce pít. Díky
my jsme měli průjem o víkendu konkrétně malá - 2 roky. Doktorka mi doporučila podávat černý čaj rohlíky a Smectu. Já jsem měla takové ty kukuřičné křupky bez příchuti jsou bez soli a tuku, tak jsem ji dávala ty.
Od úterý je zpět na normálu. Smectu jsem ji dávala do Sunaru.
ahoj, tak my jsme si tím s manželem prošli o víkendu, malou to naštěstí minulo. říká se tomu prý Faraonova nemoc, jak rychle přijde, tak zase odejde a fakt. trvalo to ty dva dny, nezabíralo nic, alu už je to o.k . u nás na dědině je toho ted strašně moc. tak vám přeju, at je to taky tohle a máte už klid.
Jak můžu pomoct tříleté dceři? Od půlnoci zvrací (6×) a od rána má průjem (7×), teď jí i stoupla teplota. Snažím se do ní dostat leodovu kolu pomalu, někdy to zvládne, jindy vyzvrací, takže o orálních rehydratačních roztocích nemůžu ani uvažovat. Má suché rty a teď potřetí usnula. Jak poznám, že je dehydrovaná a kdy už jet k lékaři? Naše dětská už teď v ordinaci není.
Já už bych na Tvém místě jela.
Měli jsme totéž, co popisuješ, na podzim a skončili jsme v nemocnici na kapačkách. Po jednom jediném dni, kdy neudržela opravdu vůbec nic, ani lžičku coly. Opravdu doporučuji jet, tohle už je moc - něco jiného je zvracení jednou, dvakrát, to se dá upít. Ale takhle moc, do toho průjem, spavost, teplota..... jeď.
Ahoj, já jsem podávala po lžičkách vodu, nebo černý čaj s glukopurem.
no jesli má suché rty, tak je možný, že je dehydrovaná, Co zavolat na pohotovost? Oni ti poradí
Já bych taky jela… syn mívá tyhle „blící virozy“ poměrně často, ale bez teplot a relativně brzy přejdou. Tohle co popisuješ, tak s tím už bych asi jela do nemocnice ![]()
Já bych hned vyrazila. Mojí dceři se to také stalo když jí bylo 18 měsíců a zkončila na 5 dní na kapačkách. Být tebou,tak se zbalim a jedu směr pohotovost