Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, jdu pro radu. Dcera má od soboty průjem, ale úplně vodnatý. Myslela jsem, že viróza nebo dietní chyba. Nebolí ji břicho. Neměla horečku. U dr. jsme byli ve středu. Vzala stěry. Střídáme tasectan a 2× denně smectu. Snaží se jíst dietně. Ale ona nechce nic jíst jako zdravá, takže nesnáší mrkev, brambory, banán…takže děs běs. Jde 2× až 3× denně. Vždy úplná voda. Na výsledky budu dnes volat. Ale už týden nespím, jsem plašan. Představují si všechny možné diagnózy. Nemáte zkušenost? Moc děkuji.
@Bobule151 žádné mléčné výrobky, žádné cukry
může to být cokoliv ![]()
Hele, muze byt, dcery na prujmy trpi a ty si vzdycky rovnaji streva 14 dni po strevni viroze. Nastrouhane zhnedle jablko by nesnedla? To mam jako babskou radu od jedne nemecke lekarnice a nedam na to dopustit. ![]()
Jediné, na čem bych trvala, by byly tekutiny. Pokud nechce moc jíst, tak to až tak nevadí.
@Bobule151 píše:
Dobrý den, jdu pro radu. Dcera má od soboty průjem, ale úplně vodnatý. Myslela jsem, že viróza nebo dietní chyba. Nebolí ji břicho. Neměla horečku. U dr. jsme byli ve středu. Vzala stěry. Střídáme tasectan a 2× denně smectu. Snaží se jíst dietně. Ale ona nechce nic jíst jako zdravá, takže nesnáší mrkev, brambory, banán…takže děs běs. Jde 2× až 3× denně. Vždy úplná voda. Na výsledky budu dnes volat. Ale už týden nespím, jsem plašan. Představují si všechny možné diagnózy. Nemáte zkušenost? Moc děkuji.
To za devět let života neměla průjem, že tak vyšiluješ?
![]()
Vždyť se nic neděje, asi nějaká bakterie, dietní chyba nebo něco podobného… výsledky ukážou. Někdy to prostě chvilku trvá, než se tělo vrátí do normálu… a když nic moc nejí, tak je jasné, že je průjem jen „úplná voda“, vždyť nemá z čeho brát.
Hlavně je potřeba pít (plus dodávat tělu nějaká dobrá probiotika), zbytek se srovná sám.
@BohunkaP právě, že neměla. Střevní chřipku měla jednou. Před 2 roky. A za 4 dny ok. Výtěr měla ok. A stejně, každou noc vždy mezi půlnocí a třetí ráno jednou jde.
@Hobitka včera jsem jí ho nastrouhala. A nepozřela ho. Ona má asi rok dva úplnou fobii na ovoce a zeleninu. Pak snědla nakrájené, aspoň. Divné je, že ona už několik dní jde jen 1× denně a vždy v noci mrzí půlnocí a třetí. Výsledky v pořádku. Břicho jí dr. kontrolovala, ve středu. Bez bolesti. Je fakt, že jí to začalo min. sobotu. v pátek byla u kamarádky a tam dostala smažák. Tak jestli nemá spíš rozhozený žlučník, játra. Nevím.
@Bobule151 Moc Dr. kontrolovala? Dcera mela priznaky strevni chripky k zanetu ledvin, ale pak teda po par dnech zacala byt strasne zchvacena, vyletela horecka… Jinak prujmy mohou byt i od patere, ale u ditete jsem o tom jeste neslysela, tatka to mel ale takhle vlekle k nejake blokaci patere
. Kazdopadne po tydnu bych jeste nepanikarila. Davas zatim nejaka probiotika?
@Hobitka dávám 2× denně smectu, 2× tasectan a ještě probiotika. Dle doporučení dr. Moč nekontrolovala. Dcera je veselá, má chuť k jídlu. Je naštvaná, že jsem ji nepustila na volejbal. Kamarádka je dr dětská, tak jsem jí teď psala. Říkala, že si zatím myslí, že to je opravdu důsledek střevní virózy. No kéž by. Co Vám ale budu. Nervy mám.
@Bobule151 škoda že si nedá ani ten banán, každopádně nedávat vůbec jogurty atd.. dcera tohle měla taky v 8 letech asi týden 4× ročně, na nic se nepřišlo, doktorka nám potom řekla že se prostě asi potřebovala jen pročistit.
Dcera (4)mela nedávno to samé…pomohl enterol a dieta, banány, rýže, pečivo, brambory…prostě škrob…Ještě nasadit probiotika.. ![]()