Průjezd na červenou

Anonymní
15.8.24 22:04

Průjezd na červenou

Dobrý den, dnes jsem hela ve vesnici, kde byl radar, a proto jsem se soustředila na rychlost a úplně jsem zapomněla sledovat semafory..No nejsem si jistá, jestli jsem neprojela zpomalovaci semafor (i s přechodem) na červenou..Moje otázka zní, jestli z toho chodí pokuty nebo něco jiného a popřípadě kolik? Nikoho jsem neohrozila. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22881
15.8.24 22:12

Manželovi přišla loni pokuta z Orlických hor, že vjel do vesnice v rychlosti necelých 60m/h cca, je to tam takové z kopce tak to trochu pustil a nedobrzdil. Do měsíce to měl ve schránce a bylo to asi do 500,– víc ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8722
15.8.24 22:24

Myslela jsem, ze zpomalovaci semafor funguje tak, že když jedeš rychle, blikne tam červená. Takže pokud jsi jela dle předpisů, červená by být neměla, ne? Ovšem pokud jsi jela rychle a ještě pak projela na červenou, pokutu ocekavej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
15.8.24 22:46

Radar hlídá pouze rychlost ne průjezd semaforu, to ale neznamená, že třeba policie nejela za tebou, to by tě ale zastavili hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
15.8.24 22:48

@Midaku Ale jestli byl semafor s přechodem, tak nebyl zpomalovací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
16.8.24 00:39
@Anonymní píše: Více

Nikoho jsi neohrozila? 8o to myslíš vážně? Pokud nezvládáš sledovat semafor, tak za volant nesedej.

• Citovat
  • Upravit
20890
16.8.24 05:25
@Jana7ka píše: Více

A to můžeš vědět jak? Klidně tam může být i kamera na průjezdy na červenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20890
16.8.24 05:27
@Anonymní píše: Více

Jízda na červenou je přestupek s oficiálním ukotvení v zákonu jako „Nezastavení na červenou (nebo pokyn „Stůj“)“ a zakotven je v paragrafu § 125c / 1f) 5. Jedná se o zákon číslo 361/2000 Sb. o silničním provozu.

Pokuta na místě je od 4.500 Kč až 5.000 Kč a případně ve správním řízení mezi 7.000 Kč až 25.000 Kč. Do karty řidiče Vám v tomto případě bude přičteno 6 bodů a zákaz řízení od 1 do 12 měsíců. Jak je tedy vidět, jde o vážnější přestupek z kterého vyplývá i zákaz řízení až na 1 rok!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
16.8.24 05:38

Já to měla na kamerach za 1500, ale už je to 2 roky. (Soustředila jsem se očima už na další křižovatku o 100 m dále a přemýšlela zda tam mám jet rovne nebo doprava, abych dojela tam kam mám a do toho se mi vzadu začaly hádat děti). Letos šly pokuty zas nějak nahoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8467
16.8.24 06:27

Asi úplně nezvládáš soustředit se na dvě věci najednou co? Jak na rychlost, tak na semafor. To, že jsi nikoho neohrozila ber jako velké štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missinecka
16.8.24 06:59

Známá měla letos průjezd na červenou za 4.000 Kč, tak se modli :lol:

• Citovat
  • Upravit
557
16.8.24 07:22
@Cenarius píše: Více

Ano kamera tam být může, ale to nic nemění na tom že radar hlídá jen rychlost. Taky tam může být všímavý občan s kamerou, který záznam přepošle PČR. Tyto dvě věci prostě spolu nesouvisí.

Body ani papíry ti vzít nemůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný