Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Manželovi přišla loni pokuta z Orlických hor, že vjel do vesnice v rychlosti necelých 60m/h cca, je to tam takové z kopce tak to trochu pustil a nedobrzdil. Do měsíce to měl ve schránce a bylo to asi do 500,– víc ne..
Myslela jsem, ze zpomalovaci semafor funguje tak, že když jedeš rychle, blikne tam červená. Takže pokud jsi jela dle předpisů, červená by být neměla, ne? Ovšem pokud jsi jela rychle a ještě pak projela na červenou, pokutu ocekavej.
Radar hlídá pouze rychlost ne průjezd semaforu, to ale neznamená, že třeba policie nejela za tebou, to by tě ale zastavili hned.
@Midaku Ale jestli byl semafor s přechodem, tak nebyl zpomalovací.
@Anonymní píše: Více
Nikoho jsi neohrozila?
to myslíš vážně? Pokud nezvládáš sledovat semafor, tak za volant nesedej.
@Jana7ka píše: Více
A to můžeš vědět jak? Klidně tam může být i kamera na průjezdy na červenou.
@Anonymní píše: Více
Jízda na červenou je přestupek s oficiálním ukotvení v zákonu jako „Nezastavení na červenou (nebo pokyn „Stůj“)“ a zakotven je v paragrafu § 125c / 1f) 5. Jedná se o zákon číslo 361/2000 Sb. o silničním provozu.
Pokuta na místě je od 4.500 Kč až 5.000 Kč a případně ve správním řízení mezi 7.000 Kč až 25.000 Kč. Do karty řidiče Vám v tomto případě bude přičteno 6 bodů a zákaz řízení od 1 do 12 měsíců. Jak je tedy vidět, jde o vážnější přestupek z kterého vyplývá i zákaz řízení až na 1 rok!
Já to měla na kamerach za 1500, ale už je to 2 roky. (Soustředila jsem se očima už na další křižovatku o 100 m dále a přemýšlela zda tam mám jet rovne nebo doprava, abych dojela tam kam mám a do toho se mi vzadu začaly hádat děti). Letos šly pokuty zas nějak nahoru.
Asi úplně nezvládáš soustředit se na dvě věci najednou co? Jak na rychlost, tak na semafor. To, že jsi nikoho neohrozila ber jako velké štěstí.
Známá měla letos průjezd na červenou za 4.000 Kč, tak se modli ![]()
@Cenarius píše: Více
Ano kamera tam být může, ale to nic nemění na tom že radar hlídá jen rychlost. Taky tam může být všímavý občan s kamerou, který záznam přepošle PČR. Tyto dvě věci prostě spolu nesouvisí.
Body ani papíry ti vzít nemůžou.
Dobrý den, dnes jsem hela ve vesnici, kde byl radar, a proto jsem se soustředila na rychlost a úplně jsem zapomněla sledovat semafory..No nejsem si jistá, jestli jsem neprojela zpomalovaci semafor (i s přechodem) na červenou..Moje otázka zní, jestli z toho chodí pokuty nebo něco jiného a popřípadě kolik? Nikoho jsem neohrozila. Děkuji