Co nakoupit do prvního bydlení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.8.24 13:50

Co nakoupit do prvního bydlení?

Ahojky :)

Chystám se do svého prvního samostatného bydlení a tak přemýšlím, co vlastně potřebuji do nevybaveného bytu (s kuchyní a sporákem), alespoň do začátku. Napadají mě věci jako lednička, mikrovlnka, rychlovarná konvice, pračka, ale zároveň uvažuji, že třeba mikrovlnku budu používat, ale jak často, aby se to vyplatilo. To samé s vybavením kuchyně, hrnce a pánve i různé vařečky. Třeba uvažuji i nad nábytkem (jak dlouho se dá přežít na matraci na zemi? :mrgreen: ) Jinak budu bydlet sama, takže počítám s jedním talířem a lžící… 8)
Co jste si pořizovali a jak dlouho vám trvalo se zabydlet?
Kde byste doporučili nakoupit levně a kvalitně vybavení domácnosti?
Ale napište mi klidně i nějaké vaše zkušenosti ze zabydlováni…
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
315
12.8.24 13:53
@Anonymní píše: Více

Nakoupila jsem většinu věcí v ikee a zbytek dokupovala v pepcu. V pepcu mi vyhovovaly třeba hrnce, pánve, ručníky, věci do koupelny.
Jinak jsem měla rozkládací postel z ikey, stojan na oblečení, stůl dvě židle a to bylo vše :lol:
S mikrovlnkou - záleží jak ji používáš doteď. Vždycky se dá časem použít.
Dokupovala jsem ještě mop a vysavač.
V kuchyni jsem toho měla až příliš za mě. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35470
12.8.24 13:53

Rychlovarnou konvici nemáme. Mám konvici a ohřívám vodu na indukci. Je to taky rychle.
Lednička, pračka určitě.
Postel seženeš klidně za odvoz i spoustu pěknýho nábytku.
Zbytek uvidíš za pochodu co budeš potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
12.8.24 13:54

Tak nábytek se dá koupit i v bazaru, získat za odnosila, atd… záleží jaké máš finanční možnosti a představy. My máme rádi Ikeu, levně tam sezeneš vše. Mně třeba mikrovlnka připadá zbytečná. Pračka OK, pokud nemáš v okolí veřejnou prádélnu - tam můžeš měsíc, dva, tři klidně prát. Na zemi se dá spát klidně rok, dva. Musíš si ujasnit co chceš, kde chceš a na co máš :kytka:

Lednička by asi bodla vždy.

• Citovat
  • Upravit
5882
12.8.24 14:02

Tak dneska jsou postele levné a zvládneš si ji smontovat i sama, stačí k tomu akučka.
Já teď kupovala 2m postel za necelý 3 tisíce.

Jinak nábytek asi moc potřebovat nebudeš, stačí základ.
Bez mikrovlnky bych já asi nepřežila.

Do kuchyně stačí fakt zaklad a kdyžtak budeš dokupovat.
Já nakupovala základy v Pepcu, Teddi, Actionu a postupně nahrazovala kvalitnějším, ale do prvního bydlení to úplně stačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.8.24 14:05

V první vlně jsme kupovali hlavně postel, lůžkoviny sedačku, telku, pračku, rychlovarku a nějaké nádobí. Ale bavilo mě zařizovat od nuly, takže jsme poměrně brzy měli byt vybavený vším, co je potřeba. Ale tento základ by mi stačil dlouho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28568
12.8.24 14:06

Přestěhovali jsme se a kupovali pračku, mikrovlnku (lednice tam byla) a rychlovarku. Z nábytku stůl a židle, postel (gauč tam byl). Pak drobnosti jako pár kusů nádobí, hrnce, sušák na prádlo, kýbl, smeták, smetáček s lopatkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.8.24 14:07

Jo a záchodovou štětku a vůbec pár kousků úklidové drogerie :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
12.8.24 14:08

Jako první byla varná konvice a nafukovací matrace. Jeden talíř, pánev lžíce a kapesní nůž. Jo, láhev.
No a v závěsu byli věci na úklid.
Při výbavě kuchyně jsme mysleli na hodně věcí a zapomněli na obyčejnou naběračku.

Asi bych to vzala takhle
Musíš se mít kde vyspat, najíst, osprchovat, uklidit, vyprat. Od každého vem něco a uvidíš co budeš potřebovat.
Za mě je velkou usporou času fritéza. A pro jednoho to stačí. Nějaký multifunkční hrnec. Je si myslím, pro jednoho zbytecny rozpalovat celou troubu kvůli kousků masa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
12.8.24 14:19
@smile_xxx píše: Více

Taky jsme dostali dezertní se zlatem a s myčkou si rozumí. Seznámení z mikrovlknkou jsem raději vynechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5207
12.8.24 14:20

Nastehuj se a uvidis. Misto postele si muzes pod matraci dat dve europalety treba. Misto knihovny dreveny regal a tak podobne. Za me je zaklad lednice, pracka a rychlovarna konvice. K nakupum doporucuju Ikeu, da se tam sehnat obstojne vybaveni za rozumne penize. Nebo koukni na Bonami, tam se daji nektere veci taky poridit levne. K Pepcu a podobnym obchodum taky nemam duveru. Stejne jako k Sheinu, Temu a podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
12.8.24 14:25

Lednice, pračka, aspoň jeden stolek a židle nebo menší sedačka, ať máš kde jíst nebo pracovat, pokud bude třeba. Konvice stačí na sporák, talíře asi po jednom nemá smysl kupovat, dá se sehnat sada za pusu… Koupila bych kvalitní pánev. Pak něco, kde budeš sušit prádlo - tj. šňůry pokud máš balkon, nebo sušák. Spánek je základ všeho, takže jsem si koupila před nastěhováním i normální postel a přiměřeně kvalitní matraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28568
12.8.24 14:27

@smile_xxx já jsem dostala krásnou malovanou sadu nádobí a dodnes je schovaná, protože si představím, že to dětem vypadne z ruky a rozbije se to a jímá mě hrůza. Dodnes máme většinu talířků plastových a i tak se jich už pár rozbilo :roll: (třeba dneska jsem ale zachránila jeden talíř :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2657
12.8.24 14:30

Já mikrovlnku odkládala tak dlouho, až jsem zjistila, že jí opravdu nepotřebuju. Televizi taky nevedu, ale já na to nekoukala ani doma. Za mě určitě kvalitní větší hrnec, ideálně takový, co jde dát i do trouby a dopéct v něm třeba svíčková. Tyčový mixér. Pak je super takový ten toustovač, u kterého můžeš vyměnit vnitřek a uděláš si vafle, panini, tousty… Nádobí jsem brala rovnou sady - většinou Alza a Pepco. Nebo nepočítáš, že by přišla třeba kámoška na kafe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný