Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Je pravda, že když se stěhoval starší syn, tak jsme mu s vybavením domácnosti pomohli. Část věcí si vzal z toho, co používal doma (deku, polštář, povlečení, skříň, židli, psací stůl, knihovnu, postel v tom bytě byla). Ručníky jsem mu dala svoje, co jsem dostala od mámy do výbavy a nikdy je nepoužila, protože se mi nelíbily (jemu byly barvy jedno). Něco z nádobí na vaření jsem mu taky věnovala a vzala to jako záminku koupit sobě nové a lepší. Vzal si několik oblíbených hrnků. Spolu jsme zajeli do IKEA, kde si něco koupil sám a něco jsem zaplatila já (sadu talířů, příbory). Postupně pak ledacos dostával k Vánocům, narozeninám a svátkům od nás i od babiček. Z velkých předmětů lednice a myčka v bytě byly, pračku jsem mu koupila. Prostě klasická pomoc s postavením na vlastní nohy, když je dítě student.
@Anonymní píše: Více
Když jsem se stěhovala od rodičů, tak jsem se s mamkou domluvila, že pro začátek si od ni půjčit dva talíře a něco málo do kuchyně. Postupně jak jsem pak zjišťovala co vlastně potřebuji, jsem si to koupila a mamce věci vracela. Ale já se stěhovala hned po škole a první výplata byla až za měsíc ( prvni měsíc v podnájmu mi finančně pomohli rodiče)
Jinak lednice je v tomto období nutnost číslo jedna, tu jsem v bytě jen s kuchyni kupovala jako první. Pak jsem si kupovala postel.
Než jsem si pořídila pračku, prala jsem v ruce a povlečení, ručníky apod. vozila si vyprat k mamce.