Průzkum HA

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mončís
19.5.14 18:58

Já musím brát nízko hormonální. Bolely mě prsa, motala hlava. Ted´ beru Ayreen a žádný nežádoucí účinky nepociťuji. Ráda bych jí nebrala ale strach z druhého těhotenství je bohužel větší:(

• Citovat
  • Upravit
2997
19.5.14 18:58

Brala jsem od patnacti, nastartovalo mi to gyn potize jako jsou cysty atp., to bych jeste prezila. V osmnacti jsem si zlomima klicni kost a prodelala pourazovou hlubokou zilni trombozu. Na testech se pak zjistilo, ze mam hranicni hodnoty srazlivosti a HA mi nemeli vubec predepisovat. Mam s tim akorat starosti (pred operaci, v tehotenstvi, po porodu).
spolubydlici na koleji brala HA nekolik let, potom byla v ramci praxe v hemat. laborce, kde delala ruzne krevni testy, otestovala i sebe a zjistila si leidenskou mutaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
19.5.14 18:59

Holky, vy co HA neberete, můžete mi napsat, jak se chráníte? Protože já HA nikdy nebrala, ale po druhém dítěti potřebuju antinu nějak vyřešit (a stále nevím jak). HA jsem nikdy nebrala, vždycky jsme používali jen kondom a nikdy nebyl problém… ovšem až do porodu prvního dítěte. Od prvního porodu nám už rupnul třikrát, přes gumu máme i druhé dítě, když rupnul po třetí před dvěma týdny, letěla jsem pro Postinor jak namydlený blesk, protože třetí dítě rozhodně neplánujeme a nechceme. Tak nevím, kde soudruzi z NDR udělali chybu, nicméně na gumu se spoléhat nemůžu a nechci. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
19.5.14 19:02

@Fima mám to úplně stejně. Akorát mám jedno dítě.

• Citovat
  • Upravit
27008
19.5.14 19:02
@Fima píše:
Holky, vy co HA neberete, můžete mi napsat, jak se chráníte? Protože já HA nikdy nebrala, ale po druhém dítěti potřebuju antinu nějak vyřešit (a stále nevím jak). HA jsem nikdy nebrala, vždycky jsme používali jen kondom a nikdy nebyl problém… ovšem až do porodu prvního dítěte. Od prvního porodu nám už rupnul třikrát, přes gumu máme i druhé dítě, když rupnul po třetí před dvěma týdny, letěla jsem pro Postinor jak namydlený blesk, protože třetí dítě rozhodně neplánujeme a nechceme. Tak nevím, kde soudruzi z NDR udělali chybu, nicméně na gumu se spoléhat nemůžu a nechci. :think:

Z možností co se nabízí jsem silně zoufalá, čekám čtvrté a víc dětí nechci. Jenže prášky a tělísko v žádném případě, nuvaring mi neseděl, abych jezdila na injekce na to nebude čas, navíc chci mít normálně ms, náplasti se prý odlepují a jsou vidět a pesar a pharmatex jsou nespolehlivé, KOndom nechce chlap. Takže jsem opravdu zvědavá jak to po porodu vyřeším, asi pošlu chlapa na vasektomii :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
19.5.14 19:33

@Fima mám přes 20 let nehormonální tělísko. Nikdy nezklamalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
19.5.14 20:39
@Crystal87 píše:
Z možností co se nabízí jsem silně zoufalá, čekám čtvrté a víc dětí nechci. Jenže prášky a tělísko v žádném případě, nuvaring mi neseděl, abych jezdila na injekce na to nebude čas, navíc chci mít normálně ms, náplasti se prý odlepují a jsou vidět a pesar a pharmatex jsou nespolehlivé, KOndom nechce chlap. Takže jsem opravdu zvědavá jak to po porodu vyřeším, asi pošlu chlapa na vasektomii :lol: :lol: :lol:

Řešíme to samé. Nechci nic hormonálního a z nehormonálních se nabízí tělísko -to nechci, protože jen projdu kolem trenek a jsem v tom a neh. těl. jsou obecně nespolehlivá a taky nestojím o dvoutýdenní menstruace a špinění. Pak se nabízí různé metody přerušované soulože, ale nehodlám do sebe každý den strkat teploměr, škrkat grafy a pak se divit, že ovulace být neměla a já mám za 7 měsíců rodit. Pak se nabízí kondom, což je zase nepohodlné a občas může prasknout. Gely, spreje odmítám, jsou nejméně spolehlivé. Pesar ze zkušeností kamarádek taky není zrovna nejpohodlnější a nejspolehlivější… :nevim: Asi zůstanu u toho kondomu, nebo nevím :nevim:

K otázce - výhody HA jsou všeobecně známé, proto jsem ji taky 4 roky brala. Teď po dětech, po nabytí zajímavých informací a po zkušenosti jedné známé (17letá holčina, nekuřačka, hubená měla CMP, celé dva roky se dávala dohromady a stejně doživotně bude mít částečně omezenou hybnost ruky a nohy, lékaři stojí za tím, že za to může HA) už HA zobat nechci a jiné hormonální metody jakbysmet.

• Citovat
  • Upravit
603
19.5.14 21:06

Já vím, že je tato varianta ochrany nepohodlná, ale my nějakou dobu zkoušeli kondom + přeruš. soulož :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
20.5.14 16:51

@Krakatice88 všechno,co píšeš o tělísku, je blbost. Respektive - hledáš výmluvy, aniž by jsi zkusila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
20.5.14 17:28
@berry4 píše:
@Krakatice88 všechno,co píšeš o tělísku, je blbost. Respektive - hledáš výmluvy, aniž by jsi zkusila :mrgreen:

To, že ty máš dobrou zkušenost, znamená, že ti, co na něj nadávají, říkají blbosti a jsou to výmluvy? Ve svém okolí neznám ani jednu ženskou, která by byla s nehormonálním tělískem spokojená a užívala ho dlouhé roky. A nechápu, proč se vysmíváš mému názoru a ještě děláš podle pár řádků závěr, že hledám výmluvy. Ale od tebe jsem nečekala nic jiného ;)

• Citovat
  • Upravit
29577
20.5.14 17:36

@Krakatice88 no vidíš. Já jsem ve věku - a kolem mě i plno holek, co už hledají dávno jiné alternativy, než je HA.
A představ si, že si vyměńujemem zkušenosti, tipy, rady a tak.
V podstatě až na jednu, co přes tělísko před 24 mi lety otěhotněla, si nevzpomínám, nebo nevím o žádné, co by ho měla důvod zatratit, měla MS 14 dní, jak píšeš, selhalo apod. A mohu počítat desítky zkušeností, ne na prstech jedné ruky.
Tak jistě -miluju tyhle výmysly ženskejch, co nezkusily, neví, ale slyšely a to přece stačí :lol:
A co tím chci napsat?
Piš, když chceš snižovat, svoji VLASTNÍ zkušenost, ta je nadevše. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
20.5.14 17:57

HA (Daylette) jsem brala asi rok, pozitivem bylo, že se mi srovnala menstruace a měla jsem ji na den přesně. Byla celkem slabá a krátká, víceméně nebolestivá, ale to u mě byla i předtím. Tohle byla moje první a poslední HA. Pak jsem si totiž jen tak pro formu po nabídce lékařky nechala udělat testy na trombofilní mutace, a hle, mám protrombinovou mutaci, takže zákaz HA. Ale i kdybych ji neměla, chtěla jsem s HA skončit (po zvážení všech rizik, je to podle mě zbytečná zátěž těla atd.), přestože mi nedělala problémy. Tohle mé rozhodnutí jen uspíšilo. Naštěstí jsem po vysazení neměla komplikace a vše se tak nějak srovnalo a najelo do starých kolejí.

P. S. Mám dvě hodně dobré kamarádky, které dokončují lékařskou fakultu a říkají, že z jejich spolužaček HA nebere skoro žádná a že kromě gynekologů jsou všichni doktoři, s nimiž se setkaly, proti HA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4107
20.5.14 18:10

Prosím anonymně
HA jsem brala 7 let, žádné problémy jsem neměla. Po vysezení se mi za 5 měsíců udělala 7. cm cysta na vaječníku. Ovulace se nastartovala až po 9.m po vysazení. PO případném druhém dítěti zase začnu učívat nějaký druh HA, původně jsem nechtěla ale v mém případě HA zabraňuje vzniku cyst, které se mi dělají (naštěstí keždý druhý měsíc, při ovulaci prasknou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí