Prvňáček 2022 - zápis...

4535
2.2.22 09:35

Prvňáček 2022 - zápis...

Milé maminky,

včera jsme měli schůzku ve školce ohledně prvňáčků. Opět se uvažuje o zápisu online… Všechny nás to moc mrzelo. Vzdyt je to hezké pro ty děti a navíc se tam seznámí se se školou… Nákupní střediska, hory jsou plná lidi a zápis jednoho dítěte, rodiče a učitelky v dubnu by byl problem, to mi už připadá naprosto nepochopitelné. Podle mě to děti potřebují, je to pro rodiče i děti hezká událost. I kdyby se dal zápis naplánovat po 20 minutách…

Včera jsem napsala e-mail na ministerstvo s žádostí o normální zápis pro prvňáčky. Prosím, kdo o něj také stojí, připojte se kancelar@msmt.cz, nová vláda slibovala změny, tak v to doufám… Když nás bude více, třeba to vyslysi…

Pozn. Prosím, koho se netýká, nereaguje. Děkuji.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
33005
2.2.22 09:47

@Mallorka Ministerstvo s tím nemá co dočinění. Není žádné plošné nařízení na online zápisy shora. To je na rozhodnutí jednotlivých ředitelů škol.

• načítám...
53518
2.2.22 09:48
@Mallorka píše:
Milé maminky,

včera jsme měli schůzku ve školce ohledně prvňáčků. Opět se uvažuje o zápisu online… Všechny nás to moc mrzelo. Vzdyt je to hezké pro ty děti a navíc se tam seznámí se se školou… Nákupní střediska, hory jsou plná lidi a zápis jednoho dítěte, rodiče a učitelky v dubnu by byl problem, to mi už připadá naprosto nepochopitelné. Podle mě to děti potřebují, je to pro rodiče i děti hezká událost. I kdyby se dal zápis naplánovat po 20 minutách…

Včera jsem napsala e-mail na ministerstvo s žádostí o normální zápis pro prvňáčky. Prosím, kdo o něj také stojí, připojte se kancelar@msmt.cz, nová vláda slibovala změny, tak v to doufám… Když nás bude více, třeba to vyslysi…

Pozn. Prosím, koho se netýká, nereaguje. Děkuji.

Dítěti to udělali minulý rok a trauma z toho nemá. Je to hezké spíš pro rodiče. Dítě je asi spíš trochu vystrašené. Za jeden den tu učitelku moc nepozná.
Mně spíš vadila nemožnost se rozloučit ve školce. Zákaz besídek.

• načítám...
53518
2.2.22 09:49
@Svistice píše:
@Mallorka Ministerstvo s tím nemá co dočinění. Není žádné plošné nařízení na online zápisy shora. To je na rozhodnutí jednotlivých ředitelů škol.

A zahltit ministerstvo dopisy ve stylu Landy taky není řešení.

• načítám...
4535
2.2.22 09:56

Opět zase komuntuji ty, kterých se to netýká i přes žádost…To už jw nemoc…

A zahltit maily, od toho tam ten mail je, aby se řešilo to, co ty lidi tíží + těchto mailu bude pár…

• načítám...
33005
2.2.22 09:57
@Russet píše:
Dítěti to udělali minulý rok a trauma z toho nemá. Je to hezké spíš pro rodiče. Dítě je asi spíš trochu vystrašené. Za jeden den tu učitelku moc nepozná.
Mně spíš vadila nemožnost se rozloučit ve školce. Zákaz besídek.

Tak ona ta možnost setkat se s prostředím školy hodně dětem při tom přesunu ze školky do školy pomůže, nejdou do úplně neznámého. I učitel se může"duševně připravit", co se mu tam sejde za skvadru, lze rodiče upozornit na nedostatky, doporučit odklad apod.
Takže prezenční zápis má své klady a měl by být preferován, to ne že ne.

Ale prostě pokud ředitel z nějakého důvodu rozhodně jinak, je to za současné situace jeho právo, i když se s ním rodič nemusí zcela ztotožňovat.

• načítám...
53518
2.2.22 09:59
@Mallorka píše:
Opět zase komuntuji ty, kterých se to netýká i přes žádost…To už jw nemoc…A zahltit maily, od toho tam ten mail je, aby se řešilo to, co ty lidi tíží + těchto mailu bude pár…

Tak kdyz jich bude jen pár, asi to k ničemu nebude.
Psala jsem vlastní zkušenost z loňska, kdy ještě nebyla vakcína tak rozběhlá a nevědělo se, kdy to skončí. Syn nebyl na zápisu a přesto zvládl nástup do první třídy bez problémů.

• načítám...
37134
2.2.22 10:00

To je na rozhodnutí jednotlivých škol, ne ministerstva :nevim: syn byl u zápisu loni, hlásila sem ho na dvě školy (kdyby se někde nedostal), do jedné mohl jít normálně k zápisu, viděl školu, učitelku, neměla sem hlídání, tak sem brala i mladšího syna a nebyl problém, v druhé škole mohl dovnitř jen jeden zákonný zástupce, děti ne.

• načítám...
53518
2.2.22 10:02
@Kriss Tina píše:
To je na rozhodnutí jednotlivých škol, ne ministerstva :nevim: syn byl u zápisu loni, hlásila sem ho na dvě školy (kdyby se někde nedostal), do jedné mohl jít normálně k zápisu, viděl školu, učitelku, neměla sem hlídání, tak sem brala i mladšího syna a nebyl problém, v druhé škole mohl dovnitř jen jeden zákonný zástupce, děti ne.

To jde na dvě školy?

• načítám...
4535
2.2.22 10:05

@Russet nemělo by se…

• načítám...
37134
2.2.22 10:07

@Russet ne psala sem, kdyby se na jednu nedostal. Měli sme vybranou jednu top, ale mají omezené kapacity, tak sem ho hlásila ještě na jednu, kdyby se na tu první nedostal. Stejně jako u školky, tam sem ho taky hlásila na víc míst, protože je v okolí prostě nával a nedá se spolehnout, že jedna pobere všechny přihlášené.
Jinak jo jde to, tady asi běžná praxe, dělá to v okolí snad každý :nevim:

Příspěvek upraven 02.02.22 v 10:08

• načítám...
53518
2.2.22 10:08
@Kriss Tina píše:
@Russet ne psala sem, kdyby se na jednu nedostal. Měli sme vybranou jednu top, ale mají omezené kapacity, tak sem ho hlásila ještě na jednu, kdyby se na tu první nedostal. Stejně jako u školky, tam sem ho taky hlásila na víc míst, protože je v okolí prostě nával a nedá se spolehnout, že jedna pobere všechny přihlášené.

Myslela jsem, že jde podat pouze jedna přihláška. Ne dvě.

• načítám...
15278
2.2.22 10:08

To si rozhodují školy, my jsme taky loni dceru zapisovaly online, ale jiná škola v okoli měla zápis normálně ve škole, jen udělali nějaké bezpečnostní opatření. Rekla bych, že těm školám to vyhovuje, mají s tím práce, pro děti je to samozřejmě škoda.

• načítám...
37134
2.2.22 10:09

@Russet jde podat přihlášek kolik kdo chce myslím :nevim: jako u školky, akorát pak do jedné školy se dá zápisový lístek a ty ostatní se informuji, že nenastoupí :think:

• načítám...
33005
2.2.22 10:09
@Russet píše:
Myslela jsem, že jde podat pouze jedna přihláška. Ne dvě.

Můžeš s dítětem k zápisu třeba na 10 škol.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí

O Červené karkulce