Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Izzz a myslíš, že bych to teda měla řešit s tou učitelkou nebo to stále dokola probírat se synem?
@lun to, cos napsala, se mi nelíbí ani jako učitelce, ani jako matce (kdybych byla). Učitelku vybuchla a možná si myslí, že děti to doma neřeknou. Kdyby za mnou přišla maminka a zeptala se na to, řekla, co syna trápí…tak bych se chytla za nos, že jsem to asi přehnala a viděla bych, jak to na děti působí a to bych jako učitelka, který jde o to, aby prvňáci byli ve škole rádi, chtěla odbourat.
Na ten tělocvik prohozenej s matikou bych se jen zeptala…ale ten taneček bych asi probrala víc. Neptala bych, jasně bych řekla, že se mi to nelíbí (slušně). Podle mě to má za cíl děti zastrašit a pokud to dodrží (což si nemyslim, jen to plácla), tak i zesměšnit (což neni příliš vhodnej postup od pedagoga). Kdyby oponovala, zeptala bych se na smysl tanečku pouze pro chlapce.
Já třeba jako malá nenáviděla básničky, styděla jsem se. Ale svejm žákům je samozřejmě zadávám taky, ale jdeme na to pozvolna. Maj datum, do kdy jí maj umět a do tý doby se můžou průběžně nechat zkoušet. Nedovolim jakýkoli posměšky, dítěti napovídám, chválim. A mám pocit, že s tim nemaj problém. jen příklad, že se snažim vnímat, jak jim v jaký situaci je a taky se mi stane, že ujedu a nezachovám se dokonale. pak si to ale vyřikáme.
@Izzz Ono je to někdy těžké. Podle mě je stejně základ, když se něco doma nám rodičům nezdá, probrat danou situaci s učitelkou - pak je teprve jasné, jak to celé bylo. Znám své dítě, věřím mu, ale je to dítě a vše vnímá jinak - kolikrát je situace prostě krapet jiná, než jak se jeví ![]()
Luon, prostě jdi za učitelkou, řekni, co se děje a o to dělá se synem. třeba si to učitelka ani neuvědomila, že to je pro někoho tak nepříjemné. No a pokud i jo, aspoň uvidí, že doma děti vše poví a rodiče to řeší. Ať tak či tak, člověk to nemá rád ![]()
@Izzz Děkuju moc, zkusím s ní promluvit, myslím že jinak není špatná, třeba do sešitu na psaní napíše jedničku s hvězdičkou a k tomu dopíše výborná práce, jen jí asi někdy ujedou nervy a schytají to i ti nevinní ale stávat by se to nemělo. jen doufám, že si o mě nebude myslet, že jsem ta hysterická mamina co letí do školy kvůli každému prdu
. Děkuji moc za názory
Jak si to nemá brát osobně vždyť je mu teprve šest. V tomto věku to mají děti v hlavičce srovnané tak, že trest je za to když něco udělám. Jak má potom pochopit, že je potrestaný i za to když nic neudělá. V očích takhle malých dětí je to veliká nespravedlnost. Můj syn když chodil do čtvrté třídy tak měl starší paní učitelku a ta kluky trestala za to co holkám prošlo(a to jsou někdy daleko horší než kluci).A i když je to dobrá učitalka od té doby jí nemá rád, protože je nespravedlivá.
Vaše učitelka by si měla uvědomit, že je pro děti vzor a má jim být příkladem.
Učit v dnešní době je dost náročné, ale s tím musí každý kantor počítat když se pro takovou profesi rozhodl.
Zkuste si o tom promluvit s učitelkou na třídní schůzce i s ostatníma rodičema.
Ahoj holky, s malým jsem mluvila a mluvila a říkala mu že nějaké tanečky musí brát s humorem. zatím se uklidnil tak počkám na třídní schůzky a proberem to tam, myslím, že nás rodičů bude víc, kdyby byl nějaký problém tak za ní zajdu dřív.