Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Když začneš jiný den, než první den MS, tak se po ten první cyklus ještě musíš chránit jinak, pokud začneš první den, jsi od prvního dne chráněná. Mě nikdy po HA špatně nebylo, naopak, zlepšila se mi pleť, přestaly výkyvy nálad v průběhu cyklu, o „menstruaci“ jsem pomalu ani nevěděla.
Urcite zacni 1.den cyklu s branim HA. Jen se nelekni, kdyz budes menstruovat cely mesic. Ja mam ted za sebou 1.plato a menstruovala jsem presne 29 dni. Jinak nic, co by stalo za zminku.
@Caridina píše: Více
To ale určitě není v pořádku a měl by to vědět lékař. Pravděpodobně jsou na tebe ty hormony nízké.
@unuděná píše: Více
Taky ze jsem mu volala, ze si to hodim… bylo mi receny, ze se to stava a s dalsim platem by melo byt po problemu. A taky ze jo. Uz jedu 2.tyden z novyho plata a mam klidek. Ja antikoncepci zacla brat kvuli problemum se spinenim. Po 3 letech vsemoznejch vysetreni a pokus-omyl, bylinky, hysteroskopie… vse bez vysledku. A konecne mam KLID! Nicmene jsem se i v diskuzich docetla, ze holky s 1.platem krvacely celej mesic a dalsi cyklus ok ![]()
@Caridina Tak to nezakřikni. Mě často HA sedla hned, ale špinění přišlo po pár měsících a horšilo se, musela jsem měnit.
@unuděná ja ji chci jen na 6 cyklu. My se totiz snazime/snazili o mimco a za ty 3 roky jsem toho spineni a neuspechu mela fakt dost. Tohle je posledni varianta, kterou jsme jeste nevyzkouseli ![]()
@Caridina píše: Více
A čemu to má pomoc? Jakmile ji vysadis tak to bude zpět.
@JancaS84 píše: Více
Kdysi jsem s tim mela jeste vetsi problemy. Krvacela jsem 3 tydny v mesici a taky nikdo nevedel, co s tim. Vyzkouseli na me tenkrat taky vsechno mozny. Potom uz mi napsal doktor antikoncepci a byl klid. Po vysazeni tohle zustalo uz v poradku. Pak jsem normal otehotnela bez problemu, nejakou dobu po porodu bylo vsechno naprosto v poradku a postupem casu jsem zacla spinit v prubehu cyklu casteji a silneji. Fakt jsem za posledni 3 roky obehla mraky doktoru, CAR atd. a nikdo nic nevyresil. Takze ted zkousim HA, jestli to klapne stejne jako tenkrat. Mne uz nic jinyho nezbyva.
Dobrý den,
chtěla bych se tak trochu hloupě zeptat prosím co očekávat od začátku brání HA?
S prvním práškem přestanu menstruovat?
Bylo Vám někomu nějak hodně špatně?
A když začnu jiný den než první den MS tak budu chráněna ať příští měsíc?
Nezlobte se, ale s antikoncepcí se setkávám poprvé.
Moc děkuji za odezvu