První antikoncepce (rady)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.1.20 23:50

První antikoncepce (rady)

Ahojky holky, je mi 17 a mám přítele a poprvé som rozhodnutá začít brát antikoncepci, jak mě, tak i přítele otravuje furt kondom. :think:
Chtěla bych vedět všechny vaše zkušenosti s ňou, jestli jste shudli nebo naozaj přibrali, co pleť, vlásky, menštruacia atd.. jaké jsou podle vás nejlepšie a tak.. ďakujem vám moc za rady, pište mi všechny pro a proti :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
26.1.20 23:59

Beru antikoncepci Ayreen a jsem s ní spokojená. Měla jsem vždy problémovou pleť a tak mi doktorka rovnou předepsala antikoncepci právě takovou, která by měla napomáhat pleti. Z počátku, než si tělo zvyklo, byla jsem unavenějši a nejspíše se mi i pleť trochu zhoršila, ale to se po prvním balení urovnalo, pleť se zlepšila a jsem s ní opravdu spokojená. Měla jsem to štěstí, že mi sedla hned první volba.

• Citovat
  • Upravit
53518
27.1.20 00:21
@Anonymní píše:
Ahojky holky, je mi 17 a mám přítele a poprvé som rozhodnutá začít brát antikoncepci, jak mě, tak i přítele otravuje furt kondom. :think:
Chtěla bych vedět všechny vaše zkušenosti s ňou, jestli jste shudli nebo naozaj přibrali, co pleť, vlásky, menštruacia atd.. jaké jsou podle vás nejlepšie a tak.. ďakujem vám moc za rady, pište mi všechny pro a proti :srdce:

V sedmnácti bych kondom raději používala a na HA se vyprdla. Jestli ho otravuje kondom, ukaž mu pár fotek s miminky nebo si nějaké chvilku pujčte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
27.1.20 00:53
@Russet píše:
V sedmnácti bych kondom raději používala a na HA se vyprdla. Jestli ho otravuje kondom, ukaž mu pár fotek s miminky nebo si nějaké chvilku pujčte.

Presne tak, zlaty kondomy…z antikoncepce mi vzdy bylo jen zle, bolesti hlavy, nechut k sexu a unava, bolesti hlavy, krece v nohach. At uz sem zkousela jakekoliv tabletky, krouzky nebo naplasti. HA uz nikdy vic… Ted kdyz sem lezela v tydnu kvuli zvraceni v tehotenstvi (je planovane a je mi 34) byla se mnou na pokoji 21 leta holcina s obrovskymi komplikacemi po nitrodeloznim telisku. Opakovane cysty, nemenstruuje, bolesti bricha…at mi nikdo nerika, ze HA je bezpecna a nema nezadouci ucinky…pokud budu mit dceru, budu lpet na zodpovednosti a pouzivani kondomu aby si nenicila sve telo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.1.20 00:56
@Dragonsqueen píše:
Presne tak, zlaty kondomy…z antikoncepce mi vzdy bylo jen zle, bolesti hlavy, nechut k sexu a unava, bolesti hlavy, krece v nohach. At uz sem zkousela jakekoliv tabletky, krouzky nebo naplasti. HA uz nikdy vic… Ted kdyz sem lezela v tydnu kvuli zvraceni v tehotenstvi (je planovane a je mi 34) byla se mnou na pokoji 21 leta holcina s obrovskymi komplikacemi po nitrodeloznim telisku. Opakovane cysty, nemenstruuje, bolesti bricha…at mi nikdo nerika, ze HA je bezpecna a nema nezadouci ucinky…pokud budu mit dceru, budu lpet na zodpovednosti a pouzivani kondomu aby si nenicila sve telo…

Tak každá to snáší jinak, já jsem ji snášela dobře. Ale u sedmnáctiletého kluka bych se bála větší promiskuity a kondom by byl prostě ochrana i před jinými věcmi než spermiemi. Navíc, má aspon jistotu, že holka nezapomene prášek vzít. Já bych sedmnáctce tak bezmezně nedůvěřovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
27.1.20 01:05

@Russet to je vec druha samozrejme ;) Tohle jsem treba nedokazala vysvetlit me sestre, ktera mela zazracnym zpusobem neustale potize a litala s mykozami atd neustale na gynekologii. A kdyz sem se ji snazila vysvetlit, ze asi nebude jeji pritel uplne tak verny jak rika…Nechtela mi to verit. A sups, pak se rozesli a najednou je klid…po 4 letech 😁 🤣 ✌️ja treba kondomy pouzivala i s partnerem se kterym sme spolu byli 4 roky a vedela jsem ze mi je verny. Proste kazdy ma na to asi jiny nahled a nekdo duveruje vic a nekdo min…ja se asi chorobne bojim pohlavnich nemoci vic nez otehotneni🤣 ✌️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
27.1.20 01:27
@Anonymní píše:
Chtěla bych vedět všechny vaše zkušenosti s ňou, jestli jste shudli nebo naozaj přibrali, co pleť, vlásky, menštruacia atd.. jaké jsou podle vás nejlepšie a tak.. ďakujem vám moc za rady, pište mi všechny pro a proti :srdce:

Ja se musím přiklonit k holkam. Raději kondomy než antikoncepce. Mně je 20let, a nejak před rokem jsem ji chtěla vyzkoušet, jmenovala se Bonadea mám pocit, doktor ji strašně opěvoval že se po ní nepřibírá a td - to je sice pěkný ale od začátku šílený bolesti hlavy a pak mi postupně začal hodně kolísat tlak, že jsem nemohla ani vstát z postele :D pravda je že je to zkrátka zásah do toho těla. Asi je to opravdu kdo jak to snáší a jakou zvolíš, ale já jsem rozhodně za kondomy :) i když ti naprosto rozumím že kolikrát to je dost otravný :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
27.1.20 07:56

Já jsem byla velmi spokojená. Žádnou změnu na těle ani psychice mi to neudělalo, jenom mi trochu povyrostly prsa, ani bych nepoznala že nějaké prášky vlastně beru. Byla jsem ráda, že si můžu odložit menstruaci když se to zrovna nehodilo. A co se týká kondomu asi by jsme se s přítelem nedoplatili :mrgreen: to si zase nedovedu představit já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.20 19:35

Používám hormonální antikoncepci rok a půl a už v prvním roce užívání jsem věděla, že ačkoliv po ní mám krásnou pleť a mám menstruaci naprosto bez bolestí a včas, tak ji budu chtít za měsíc vysadit a přejít na tělísko. Kdo by byl řekl, že se holka bude tak těšit na znovu používání kondomů. :lol: Po prášcích přišla po roce neskutečná nechuť k sexu, která trvá do teď a začíná si ji všímat i partner. Ani mě téměř už nic nevzruší. Pociťovala jsem také zvýšené gynekologické potíže a to kvasinkové infekce apod., načež při zjišťování proč jsem se dozvěděla, že právě antikoncepce je viníkem co se týče těchto infekcí - neshazuji to pouze na ni, ale jídelníček a pitný režim mám dobrý a hygienu také dodržuji, tudíž ráda bych po vysazení pozorovala nějaké zlepšení a naopak co se “krásy” týče pociťovala zhoršení. :D Abych nebyla jenom negativní, tak antikoncepcí si můžeš taky oddálit jednu menstruaci, což se nedoporučuje opakovat, neboť si tím můžeš narušit cyklus, ale pokud jedeš zrovna k moři, tak by ti jedno posunutí nemělo ublížit. Přeji hodně štěstí!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.9.21 15:48

Vaše názory a rady?

Ahoj, je mi zanedlouho 22, nikdy jsem nebrala antikoncepci, hlavně já trpím docela hrozným akné, na které nic nepomáhá již od puberty, naopak je je horší a horší a docela hrozně mi padají vlasy poslední měsíce a moje máma mi říká, že si prostě nasadím prášky, že je to prostě jediný řešení, jak se i chránit před otěhotněním (což chci se chránit) a že se mi konečně zlepší prý i pleť, jenže já vím, že naopak můžu přijít ještě o daleko více vlasů a skončit ještě s daleko horší pletí, vlastně to celý roky co jsem dospívala a doteď odmítala do sebe dávat a vím, že jsem plnoletá a mám své práva na rozhodnutí, jenže tím, že jsem to nikdy nebrala a vím, co to dokáže způsobit a moje máma mi to hodně nutí, tak sama nevím, jak se rozhodnout a proto se obracím na vaše zkušenosti, jaké s tím máte, já se léčím s psychickými problémy a takže se i obávám, že i tohle se může zhoršit, opravdu nevím a mám z toho strach, včera mi to i máma nakázala, že si nasadím prášky, že je to prý normální, no prostě sama nevím, co myslíte? Díky :srdce:

• Citovat
  • Upravit
15575
20.9.21 16:01

Antikoncepce ti možná zlepší pleť a já nevím co, ale je to zbytečný chemický sa* do těla. Pokud se jó bojíš, že otěhotníš tak dejme tomu ale myslím, že pokud jsi zodpovědná a používáte kondom, tak není třeba používat antikoncepci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32872
20.9.21 17:03

No, já osobní zkušenost špatnou s HA nemám. V době, kdy jsem měla stálého partnera a rozhodně jsem nechtěla otěhotnět to byla jasná volba. Pouze na kondom bych spoléhat nedokázala v té době, a ani mě to s ním nikdy moc nebavilo. Žádné problémy jsem nikdy neměla, brala jsem ji 6 let a později 3 roky. Předtím i mezi i potom jsem byla plánovaně těhotná. Teď uvažuju jestli jít zase do HA nebo už rovnou sterilizaci. A asi vyhraje, děti už nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
20.9.21 17:27

Kdybych mohla vrátit čas, už bych nikdy do antikoncepce nešla. Je to sice hrozně pohodlné, poměrně dost spolehlivé, budeš mít krásnou pleť, ale ten sajrat, co do sebe nacpeš za ty roky, to už si nikdy neodpářeš. Vysadila jsem HAK ve 30, s cílem otěhotnět, protože byl už ten správný čas. O 3 roky později, nespočet vyšetření, inseminací, hormonů na rozjetí ovulace, stále nejsem těhotná.

Je to samozřejmě tvoje rozhodnutí, ale jsou i jiné metody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.21 18:28

Nasazení HA, poradíte mi prosím?

Ahoj, prosím o radu, mám ode dneška předepsanou svoji první antikoncepci Omisson (Kdyžtak zkušenosti s ní uvítám) a jelikož informací jsem dneska dostala fakt moc a teď vlastně nevím, jak přesně mi bylo řečeno, že ji mám začít brát, nejprve jsem dostala vyvolávací injekci a vím, že první tabletku si mám vzít první den krvácení, ale mám tu tabletku po té první brát hned druhý a další dny znovu i během krvácení až do těch 21 dní? Nezastaví se krvácení během braní tabletek? Poté dát 7 týdenní pauzu a 8 den začít znovu 21 dní? Poté 7 dní už vynechat a 8 den začít dalších 21? Pochopila jsem to správně to nasazení? Děkuju :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.12.21 13:57

Nevolnosti po antikoncepci.

Ahoj, mám takový dotaz, beru kombinovanou antikoncepci a teď beru 3 platíčko už a nevolnosti měli pominout prý postupně, ale mě je po ní fakt tak zle, ale nevím, jestli je to tím, ale asi jo? Mám prostě strašný bolesti v podbřišku takový tlak v kuse, bolí mě prsa, jsou větší, mám migrény a přibrala jsem během těch necelých 3 měsíců už 3,4 kila, cítím se celkově strašně oteklá a,,velká" a zapnu i džíny, který mi byly předtím větší, je mi furt na zvracení, ale nezvracím, jen mě bolí žaludek, jakoby tlačí a byla jsem u doktorky ve středu a ona mi řekla, že těhotná nejsem, takže to prostě musí bejt práškama, mělo to pomoct s akné a přijde mi, že to mám naopak horší, myslíte že mám dobrat to 3 platíčko ještě a pak zkusit jinou? Nebo to chce ještě čas? ach jooo :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1