První botičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
210
15.4.05 17:37

Moni ony nerikaly primo nic o tech botkach, ja to zjistila az potom pri porovnani. Nemyslim, ze Essi se rovnou musi zavrhnout, spis dukladne prozkoumat… a to plati u vsech vyrobcu. Nastesti ty druhy jsou super, ohebna podrazka, tvarovani zadny (dik za ujisteni :) a pevny opatek. No a z tech na pisek proste tu vlozku vytahnu 8)
Ale chystam se tam jeste pro sandalky (doufam, ze bude vyber i s mekci podrazkou), tak tam vezmu oboje a primo se jich zeptam.
 K&M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.12 09:20

Holky, jdu zase pro radu. Sice se mě to zatím přímo netýká, ale chci být připravená. Od doktorky jsem se totiž dozvěděla, že bych malému měla dát boty už ve chvíli, kdy se poprvé sám postaví. Je mu 5 měsíců a doktorka ho chválila, že má velké nožičky a že nebudeme mít problém se sháněním prvních botek. Tak jsem jen tak prohodila, že na to máme snad čas do doby, než začne chodit. Ona se na mě dost ostře ohradila, jestli si chci zmrzačit dítě? Že dítě musí dostat PEVNÉ boty hned ve chvíli, jak se samo poprvé postaví a to na celý den a sundavat jen na spaní. 8o Ona má občas dost zvláštní názory, tak se chci zeptat, co řekli k prvním botkám vám.

• Citovat
  • Upravit
918
15.4.12 09:45

no tak nevim. Nedovedu si predstavit, ze bych dceri (12m) zavrela nozky na cely den do bot. Vzdyt to ditko s nozickama porad pracuje, ohyba prstiky adt. V botech by to moc neslo. Asi pred mesicem,kdy uz se dcera stavela a litala kolem nabytku jsem ji koupila backurky se zirafkou. Mela je na sobe jednou. Vadily ji i v lozeni.
Takze za me, dokud opravdu samo nechodi,boticky nedavat. A slysela uz jsem to z mnoha stran. I je o tom tady dneska denicek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.12 09:48

@veverik, my nemáme dávat žádné bačkůrky, ale celokožené botky, aby měly hodně zpevněný kotník… Právě mi to přijde divné i když dítě většinu času leze, že bude mít tu nohu divně zkroucenou…

• Citovat
  • Upravit
762
15.4.12 09:50

Ano, určitě dát boty až se dítko bude stavět, pevné, kotníkové a určitě na nich nešetřit, ale rozhodně ne na celý den.Celý den přece nestojí ne?Když si hraje na dece nebo spíš leze než si stoupá, tak není důvod, aby je mělo.A to například proto, že když leze, tak se v botičkách správně nevyvíjí chodidýlko, asi svaly.A to není názor můj, ale našeho pediatra.A pokud si ti stoupne bez bot, tak se taky nic nestane.Já je šla koupit až když mi dcera obešla stůl.Bylo to ze dne na den, ale ani mě nenapadlo číhat, jestli už má náznaky na to si stoupnout, abych jí honem nasadila boty.A jak že se má to dítko zmrzačit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
15.4.12 09:59
@Anonymní píše:
@veverik, my nemáme dávat žádné bačkůrky, ale celokožené botky, aby měly hodně zpevněný kotník… Právě mi to přijde divné i když dítě většinu času leze, že bude mít tu nohu divně zkroucenou…

my mame hodne pevne backurky. Jeste mi bylo receno, ze musi byt na zavazovani aby se nozka pevne obemkla a nevyklala se. No v celo kozenych si to nedovedu predstavit uz vubec. Vzdyt se musi silene potit noha.
Ale jak jsem psala, budem davat az opravdu zacne sama chodit a bude prevazne jenom chodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
15.4.12 10:01

no on se ten názor na ten zpevněný kotník dost liší…
více jsem ale slyšela, že je lepší dítěti od té doby, co se začne stavět, dát měkké kožené capáčky nebo jen ponožky s protiskluzovými nálepkami, protože noha se tak trénuje, respektuje se přirozený pohyb v této fázi, ale pevné boty by akorát zapříčinily „zlenivění“ kotníku. Tyto kotníčkové boty by měly nosit děti již samostatně chodící. Ale zase střídat s normálníma papučkama.
Co mi přijde ale jako úplně scestné je to, aby takhle malé dítko mělo sešněrovanou nohu v pevných botkách celý den 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
15.4.12 10:09

ono je tolko roznych naazorov nato, ze tazko povedat, kde je pravda.

moj maly uz urobi par krokov aj samostatne do priestoru, ale doma ma len ponozky a na von ma topanocky pediped.

prva topanocka by mala byt taka, aby sa pri zohnuti dotykala spicka a pata. nesmie byt pevna podrazka.

a co sa tyka pevnych clenkov. videli ste dieta ako v takej topanke chodi?
zdviha vysoko nohy ako vojacik. faaaaakt strasne prirodzene :roll:

cize ja absolutne suhlasim s @Black_Orchids makka podrazka je najlepsia.

a myslim, ze clenkove/kotnickove topanky malemu nekupim nikdy. nejako som stale nepochopila pointu tejto obuvy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
15.4.12 10:10

toto su odporucania z holandskych stranok, preklad do slovenciny:

http://www.modrykonik.sk/…v-holandsku/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
15.4.12 10:13

Malá doma chodí bez bot, jakýchkoli.První boty jsme koupili jakmile se chtěla stavět venku o kočár nebo o lavičku, tak vyfasovala celokožené pevné botky a nosila je pouze na ven.Překáželi by jí při lezení, když by měla sešněrovanou nohu celý den.Si zkus zavázat pohorky a potom lez někam po čtyřech.

• Citovat
  • Upravit
13709
15.4.12 10:26

Taky se přikláním k názoru, že pevná bota určitě ne, potom to nohu moc podpírá a nevyvíjí se správně. Na doma máme kožené capáčky a na ven botičky Pegres, mají takovou pěnovou podrážku jako bačkůrky. Měkčí na ven jsem neobjevila. Až bude v létě lítat po zahradě, tak pořídím nějaké kožené capky z druhé ruky. Pevné kotníčkové boty pořizovat nehodlám vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.12 22:19

Vidíte a mně se té rady dostalo. Když jsem se ohradila, že bude vytáčet nohy, tak jsem byla upozorněná, že nejsem doktor a tudíž tomu nerozumím. Prostě jak se poprvé postaví, hned musí mít pořád pevné botky s pevnou podrážkou a zpevněným kotníkem :zed: Sundavat jen na noc. :lol:
Tak tuhle radu rozhodně nedodržím :nevim:

• Citovat
  • Upravit
918
17.4.12 10:27

Anonymní, myslim, že děláš dobře, že tuhle radu nedodržíš. Nevím co vaši dr. vede k tomu aby Ti takhle radila a ještě Tě osočovala, že si zmrzačíš dítě, pokud mu nebudeš dávat boty. Přijde mi to teda dost uhozené :nevim:

Všude se píše dávat boty až začne chodit a ona by mu je snad nejradši cpala už do kočárku.

Moje dcera má rok, staví se o nábytek už tak 3 měsíce, lítá kolem nábytku, vydrží stát i sama bez držení docela dlouho, ale botky na doma nemá. Je v ponožkách.
Ted jsme koupili sandálky na ven, protože když je na písku nebo na trávě, nenechám ji bosky, ale rozhodně ji v nich nenechávám nijak dlouho - do kočárku převážně sundavám. Má pořád tendence pracovat s prstíkama. A dokud opravdu nezačne chodit, boty mít nebude. Toť muj názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
14.5.12 07:02

Ted jsem koupila pátý.Sandály 757 kč.Pěkný,lehký.Zn.Richter.Znáte to,nebo jsem koupila blbě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AAJAA
14.5.12 07:46

Richter jsou vyborny kvalitni boty.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání