Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Chtela jsem je koupit o vikendu taky, ale nemeli dcery velikost.
Jsou perfektni, lehoucky a mekky.
Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně první bot pro dceru. Dcera měla 3.1 rok a už měsíc chodí úplně sama. Tak přemýšlím o klupi prvních bot na ven. Když jdeme se starší dcerou ven tak se mladší vzteká v kočárku, že chce taky chodit. Nevím zda mám koupit zimní obuv nebo celoroční obuv a nebo počkat na koupi bot až na jaro. Moc děkuji za pomoc. ![]()
My jsme koupili zimní, značku Santé - zdravotní. Stály asi 700 kč, levnější a zdravotní boty se sehnat snad nedají. A bude je mít tak ještě na jaro a pak koupíme zas větší.
@Ivet.00 my jedeme v barefoot takze bych koupila třeba stonzy..
@Ivet.00 Kup zimni, ony ty boty stejne budou tak na 2-3 mesice. ano, ej to investice, koupit poradne mekke boty na takovouto chvili, ale pokud ti nechce byt dite v kocaku, tak ho nech chodit. A koukej na to pozitivne, to, ze chodi a nepada doma, neznamena, ze nebude padat venku, kde musi mnohem vice vyvazovat rovnovahu. Takto se aspon „oboucha“ v obdobi, kdy se chodi v kombineze a nebude odrene jako kdyz to nechas na jaro ![]()
Koupila bych celoročky kotníkové. V zimních se jí bude chodit hůř. Jestli nebydlíte na horách…Syn měl rok v prosinci a už měl druhé boty, chodil brzo.
Venku jsem je nechala chodit kolem roku a to jen v těch obyčejných papučkách. Chodili jsme jen na hřiště s tím měkčeným povrchem. Pochodili 20min. a zpátky do kočárku někdy i víckrát za den.Byl podzim…a v zimě už měli cca 15m, měli zimní botky Santé. Pouštěla jsem je jen do sněhu na bočních cestách, v lese, prostě v čistém sněhu a listí, at se jim dobře padá a byla to sranda, bavilo je to. Nasunout botky, pochodit a potom zpátky do kočárku, bez bot do fusaku.
Botky jsem ale koupila bazarové, na to občasné chození stačily a okopané, sedřené byly hned.
Až na jaře cca v 18m dostali jiné, nové, to už chodili pořád, nezastavili se.
My frcime superfitky. Nic jinyho dceri nesedi. Neni to jednoduchy koupit boty aby sedely! Ale urcite botky kup
Dcera mi zacala chodit v unoru v 10m, mela zimni boty, v kocaru byt nechtela a nic moc, porad zakopavala a padala
Ted bych chytreji koupila nejake celorocky, pokud nebydlite zrovna na horach.
My také jedeme v barefoot a jako první botky jsme měli little Blue lamb mám pocit že řada baby. Dcera je únorová, chodila od 11 měsíců a byli to tedy zimní botky vevnitř s kožíškem a zvenku byly capáčkoidni. Moc toho venku nenachodila tak ji to bohatě stačilo ![]()
Taky se přikláním k návlekům typu Stonz, pro těch prvních pár krůčků je to ideální. Nebo třeba Froddo prewalkers, Jack a Lily, Liliputi… dělají i zimní s kožíškem. Hlavně ji necpi do nějakých tuhých kotníkových „lyžáků“