Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj holky, dcera začala před 2 měsíci chodit a už mi nechce sedět v kočárku tak si říkám, že je čas na první botky. Nenašla jsem tady žadnou aktuální diskuzi. Nevím zda jet někam do obchodu nebo objednat boty přes eshop. Chtěla bych jít nejspíš cestou barefoot. Jen si uplně nevim rady, jak to správně vybrat, aby ta bota seděla jak má ![]()
Určitě do obchodu, časem už budeš vědět co a jak, ale na první do obchodu. Odkud jsi?
Z Kájova od Českého Krumlova. Premýšlím nad ČB. Tam vím o dvou barefoot obchodech, tak jestli zajet radši tam.
@19market96 to už bych možná jela do Písku, tam maj nejlepší BF obchod i eshop kterej znám, jsou to profíci a kdykoliv jedeme tím směrem, berem to přes ně
little shoes se jmenujou.
Aha, mrknu na to. Já vím v ČB jen o Mylerie a pak asi Bare kids nebo jak to je. Já jsem právě vahala zda něco neobjednat domů, protože dcera moc nespolupracuje
takže jsem chtěla jakoby předejít scéně ![]()
@19market96 oni jsou na to zvyklí, nebo by měli být
jací jsou v ČB nevím, vim jenom co v Brně a Písku. Určitě je lepší si na to vyhradit čas, ať nestresuješ dítě spěchem. Časem zjistíš jakej typ nohy dítě má, jaký jsou BF značky a která je na kterej typ nohy a budeš umět objednat z netu, ale ze začátku to chce si nechat poradit.
@19market96 V Českých Budějovicích doporučuji Mylerie.
Buď si rezervovat místo ve zkušebně. Funguje to tak, že se objednáš přes jejich stránky a vybereš si datum a čas a nebo kontaktovat paní majitelku Mylerie na IG nebo přes email a s její pomocí objednat boty domů přes eshop ![]()
My jsme s dcerou v Little shoes byli a nikdy nam nezměřili šířku, jen délku takže když paní donesla už páté boty co neseděly, tak jsme jeli domů
Doma jsem si pak zjistila info, jak nohu správně změřit a studovala co by mohlo sedět a případně se poradila v FB skupině ohledně Barefoot
![]()
@Holinka69 ve zkušebně? To funguje teda jak? Možná bych nejdřív zkusila ty ČB, když to máme blíž a když by to nevyšlo tak pak výlet do Písku ![]()
@19market96 Funguje to tak, že si na https://www.mylerie.cz/rezervace/ uděláš rezervaci a pak ve zkušebně na Tebe bude mít pani 30 minut. Je tam koutek s hračkami, takže se dítě necítí jak v obchodě, ale spíš ve herničce. Recenze jsou perfektní. Bonus je, že nemusíš čekat než se ti někdo bude věnovat a když dítě moc nespolupracuje tak na Tebe nikdo blbě nečumí, pac jsi tam sama jen s pani ![]()
@vachtyna uváděj šířku i na eshopu, a nám teda šířku měřili
možná záleží kdo tam zrovna je, no, v Brně je Bosonožka a tam je půlka prodavaček totálně mimo a jiný pečlivý a ví co dělají ![]()
@Lily Evans píše:
@vachtyna uváděj šířku i na eshopu, a nám teda šířku měřilimožná záleží kdo tam zrovna je, no, v Brně je Bosonožka a tam je půlka prodavaček totálně mimo a jiný pečlivý a ví co dělají
Klid. Dneska je tu plno novych profilu a diskuzi a všechny doporucuji Mylerii 🤣. Desne nenapadne.