Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@vedma007 píše:
přeměřovat to budou - zvlášť pokud letí s nějakou nízkonákladovkou. Ale není to tak, že tam stojí paní s metrem, ale zavazadlo se ti musí vejít do takovéhle kovové konstrukce (pozor každá společnost může mít jinou velikost - mají to v podmínkách. Takže taška lepší než skořepinový kufr, který nemáš šanci nijak smáčknout.
S tou kabelkou - ano také jsem to u nízkonákladovky zažila že člověk fakt musel mít jen jedno zavazadlo a kabelky (i maličké) jsme museli narvat do toho kufru, případně jinak zamaskovat, aby ji letuška při nástupu do letadla neviděla.
Tak to jste mě asi zachránila, raději si v tašce nechám tedy i místo na kabelku, kdyby byla potřeba ji do ni narvat. ![]()
Nám se jednou stalo, že nám příruční zavazadlo přeměřovali. Tedy muselo projít bránou, která měla přesné rozměry. Jelikož jsem nepočítala, že se k tomu připočítávají i kolečka tak jsme se tam chvilku dohadovali, ale pak mě pustili ![]()
@Nefesh no míváme dva odbavené loďáky, s sebou dva příruční kufry a do toho děcka a já ještě něco. Ještě se nám nestalo, že by nás kvůli tomu zastavovali
no, díky Bohu ![]()
K tem zavazadlum. Easyjet ted menil rozmery prirucniho zavazadla na ty mensi a jelikoz se to zmenilo za Covidu tak spoustu lidi bylo prekvapeno. My jsme nastesti byly pripravene, ale asi 4 nebo 5 kufru co by se pred dvema roky dalo dat jako prirucni nad sedadla uz byla brana jako na odbaveni. Tak bacha na to
kabelku taky nesmis mit, ale zalezi na letecke spolecnosti. Ja vzdy pro jistotu davam do kufru.
Jak bylo řečeno, taška, když nebude nacpaná k prasknutí, je v pohodě. Za mě uši jak kdy. Někdy o nich nevím vůbec ale asi 3 lety to byl fakt nepříjemný vopruz. Koupila jsem si ty špunty, o kterých píšeš, ale letím až za týden, takže zkušenost zatím nemám. Jako nějaké žvýkání, bonbony můžou pomoci, ale mě třeba ne vždycky. Záleží s kým letíš, může tě třeba překvapit malý prostor. Na začátku rozjezdu mám pocit, že jedeme po příčných prazích jak to drncá, ale to je vse v pořádku. Pak začne víc hučet, a za chvíli letíš, pak už to bývá trochu nuda. Pokud samozřejmě neletíš v bouři atp. V kabině to šumí/hučí. Jinak mě nic nenapadá. Užij si let. Já když letěla poprvý tak jsem byla vystresovaná ale v letadle mě to nakonec přešlo a dokonce jsem usnula. Třeba v autě, autobuse nikdy neusnu!