Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím,
nemáte tipy na hezké místa na ubytování a lokalitu, někde spíš na severu Chorvatska u moře?
Máme sice rezervovaný Hel v Polsku u moře ( Hel je super), ale máme vždycky dost obavy z počasí a navíc je tam většinou dost studené moře.
Máme rádi místa, kde to žije a je hodně možností, co podniknout s dětmi.
A taky by mě zajímalo ( jestli někdo třeba ví), o kolik dráž vychází Chorvatsko ( celkově) oproti Polsku. Ubytování jsem se dívala, že levněji za naší rodinku bychom sehnali možná i v tom Chorvatsku. Ale co cesta, náklady za restaurace( kdybychom nechtěli mít jenom svoje jídlo z domu, ale chtěli zajít i na pizzu atd ). Jsou ceny v restauracich v Polsku a v Chorvatsku velký rozdíl??
Díky moc!
Z bližších míst můžu doporučit Istrii. Byli jsme v Poreči, kde je to dražší, ale mě uchvátil a doufám, že se tam ještě někdy podívám. A krásný byl také Rabac - hlavní pláže nás moc neoslovily, ale pak jsme objevily jiné a byly to jedny z nejhezčích, které jsme navštívili.
Chorvatsko mi přijde extrémně předražené, trváš na něm moc? Nechcete zkusit Albánii? ![]()
Chorvatsko je teď tak mastné, že i Němci a Rakušáci si fasujou jídlo z domova, než aby tam chodili do restaurace nebo na nákup
Jestli chceš dovolenou levně, tak třeba ta zmíněná Albánie je super, trochu divoký západ, ale čisto a bezpečno.
@Semtex @Pruhovaný_mýval No tak do Albánie autem by mě nikdo nedostal ani za zlaté pra.se. Ani kdyby tam dávali jídlo zadarmo. Navíc, když má někdo na dovolenou vyhrazený týden. Z takové cesty se pak 3 dny zotavovat při příjezdu tam i po návratu zpět.
Zakladatelko, do Chorvatska jsme jezdili dřív hodně, teď už lítáme víc za teplem. Já mám Chorvatsko ráda a pořád se tam dá dovolená pořídit podle mě celkem nízkonákladově. Cesta bude o něco dražší než do Polska, ubytování se dá najít i levné, pokud nemáte extra nároky. Jídlo tam bude dražší než v Polsku, záleží, jak často do těch restaurací půjdete. Ale někdo tu nedávno psal, že občas se dá najít i za rozumnou cenu nějaká pizzerka apod. Jestli chcete teplo a teplejší moře, tak určitě lepší než Polsko. I když ani v tom Chorvatsku nemáš jistotu, že tam budou tropy, to byste museli už někam dál. Ty přímořské letoviska tam jsou hezké všecky. Záleží, jestli chcete písek, kamínky, betonové mola atd.
Holky díky všem za příspěvky.
Ta Albánie by byla super, jenomže jedeme autem se 4 dětmi a to bysme tak daleko nejspíš nedali. Před pár lety jsme s nimi jeli autem do Černé Hory a mysleli jsme, že zdechnem- to se fakt nedalo. ![]()
Tak já nevím teda, nejspíš zase zůstaneme u našeho levného Polska. ![]()
Byli jsme na Istrii. Hotel nedoporucim, ale co doporucit mohu, obloukem se vyhnout hotelu Delfin.
@Sarael A proč nechcete zkusit to Chorvatsko? Kvůli financím? Já bych si Polské moře neužila, potřebuju u moře teplo a teplou vodu. Nedávno tu jedna uživatelka popisovala, jak jezdí každý rok do Chorvatska na sever se čtyřmi dětmi do nějakého kempíku, chodí občas i do místní restaurace a vyjde je to za pár šušňů. Akorát si nemůžu vzpomenout, jak se jmenovala. Janina nebo tak nějak?
My jedeme do Chorvatska - Holiday Zaton resort. Je to relativně blízko, taky jedeme s malou dcerou. V červnu vyjde ubytování i s polopenzí za pěkný peníze. Je to místo přímo děláme pro děti, takže by se snad nemělo stát, že by se tam nezabavili.
@elinka90 píše:
Byli jsme na Istrii. Hotel nedoporucim, ale co doporucit mohu, obloukem se vyhnout hotelu Delfin.
prečo? co je tam špatně?
@elinka90 píše:
Proč?
My tam byli vloni na konci srpna a nrmůžu říct slovo špatně. Ať ohledně čistoty, tak chuti a výběru jídla. To že to je starý hotel, nemoderní, mi je ukradené. Stejně jsme se dovnitř chodili jen umýt, najíst a vyspat 😀.
Za těch pár peněz, za mne ok
@stinga píše:
prečo? co je tam špatně?
Byli jsme pred 3 lety a bylo to fajn. Prvotni dojem byl tedy lehce rozpacity, je to velky, rozlehly komplex, pokoje male, nahustene. Ale sluzby vyborne, cisto, jidlo dobre, bazen a detske brouzdaliste, pro triletaka to bylo idealni.
@Scherry přesně, my měli 4 děti v ruzném věku, a zabavili se bez problémů všichni ![]()
@kamiŠ píše:
Proč?
My tam byli vloni na konci srpna a nrmůžu říct slovo špatně. Ať ohledně čistoty, tak chuti a výběru jídla. To že to je starý hotel, nemoderní, mi je ukradené. Stejně jsme se dovnitř chodili jen umýt, najíst a vyspat 😀.
Za těch pár peněz, za mne ok
No pár šupů?! Za nás to byla nejdražší dovolená, když si to člověk přepočítal. Špína v jídelně, miliarda lidí, pokoje bez klimatizace a pokud si tam člověk dal dětskou postýlku, tak se tam už ani nehnul. K bazénu téměř nemožné si lehnout pokud tedy nevstáváte ve 3 ráno, abyste si tam dali ručník. Loni mi i moje kadeřnice vyprávěla o pobytu v Chorvatsku, kdy museli odjet dřív domu, protože to nedávali a já se jí ptám jestli nebyli v hotelu Delfin a byli
Za mě v tomto hotelu může být spokojený ten, který jezdí jen do Chorvatska nebo Itálie. My tam byli v srpnu a už nikdy více.
@bigl No my na kempy moc nejsme. A na ty restaurace v Chorvatsku by finance sice byly, jenomže mě jde spíš o to, že nechci zbytečně vyhazovat peníze za předražené restaurace. V tom Polsku nás to celkově vyjde o dost levněji, takže z toho pak nemám špatný pocit, že jsme vyhodili majlant do luftu za dovolenou.
Jestli si mám vybrat mezi teplým mořem a předřazenými cenami v Chorvatsku nebo studeným mořem v Polsku, kde si ale jinak budeme užívat do sytosti, tak si určitě raději zvolím to Polsko. Děti jsou celkem otužilé, jen mě se do toho studeného moře nikdy moc nechce
, ale budu se holt zase muset překonat.
Spíš hlavně, aby vyšlo to počasí no…