První menstruace a špinění

Anonymní
5.4.24 20:00

Prvni menstruace a špinění

Potrebovala bych poradit, dcera (v květnu ji bude 13let) dostala svoji první menstruaci 24.3..Prvni dny spinila, pak krvacela, vše ok cca týden. Ale tento týden ještě pořád nárazově špiní, vlastně už tedy druhý týden celkově. Je to normální? Bohužel si nepamatuji své začátky, chapu, že je to teď hormonální smršť a trvá, než se tělo se vším popere ale nerada bych něco podcenila. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kleryna
5.4.24 20:21

Ano, v začátcích to bývá. Než se tělo přizpůsobím novým věcem. Ale pokud je to otravné a vadí jí to zkuste navštívit gynekologa. Nebo bylinkové ženské čaje ☺️

• Citovat
  • Upravit
3094
5.4.24 21:20

A já bych se k dotazu připojila. Nevíte, jak dlouho to obvykle trvá, než se menzes ustálí a je pak pravidelné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
5.4.24 22:18

@Kleryna děkuji.. Ne, je v pohodě a jen zmínka o gynekologii ji dost znepokojila. Budu věřit, že se to brzy ustáli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76638
5.4.24 22:20
@Anonymní píše: Více

je to normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76638
5.4.24 22:22

@iila @Zuzkka může to trvat několik let, než se to ustálí - to už si nepamatujete, jak jste to měly vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
5.4.24 22:54
@stinga píše: Více

U sebe si matně pamatuju, že jsem žádné potíže neměla. Ale moje dcera to přece nemusí mít stejně, ne?
Já jsem si právě myslela, že to může trvat třeba rok, dva. Ale pak jsem kdysi kdesi četla, že by se to mělo ustálit cca během půl roku. Což mi teda přišlo dost brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
6.4.24 05:48

Je to normálně. Mě se menstruace ustálila až za několik let, jinak byla nepravidelná.
Ke gynekologovi bych ji ale brzy vzala, ať je zvyklá, že se tam chodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
6.4.24 17:50

@stinga.. Píší to hned v úvodu, že si to nepamatuji. Dostávám to na den přesně, trvá to týden a začátky si nepamatuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3159
6.4.24 17:58
@iila píše: Více

Když jsem byla v tom věku, četla jsem (i nám to říkali na přednášce ve škole), že nepravidelné to může být rok až dva. Ale já to od první menstruace dostávala na den přesně, po cca dvou letech se mi to posunulo o 10 dní, ale pořád to bylo na den přesně až do začátku braní HA, teď jsem vysadila, tak jsem zvědavá, zda to naskočí po 9 letech stejně.
Takže ne všechny to musí mít nepravidelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.24 04:33
@Anonymní píše: Více

je to úplně normální, dospívá a špinění může potrvat déle. Vím, že ta moje dostala další menstruaci po 14 dnech, ale s uplakanýma očima jsme to zvládly. Vložky jsme nakoupili a hygienu už zvládá na jedničku sama, stále ale ji doprovází dívčí hormonální zmeny každý den a tak dámskou hygienu používá zatím denně 8)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.7.24 23:03

Špiním znamená to ze mi začíná první menstruace

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení