První práce a zaučení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
První práce a zaučení
Ahoj potřebuju se vyzpovídat, je mi 20, letos jsem odmaturovala a jsem první týden v mojí PRVNÍ práci, dělám manuální práci ve fabrice, ale přijde mi, že týden je už dost dlouhá doba na to abych už se začala v té práci nějak orientovat, už ted se bojím aby mě po 3 měsíční zkušební době nevyhodili… Jelikož jsem hodně mladá a moje kolegyně mají 50+ let tak jsem tam hrozně tichá a stydím se, takže ani s kolegama se moc nebavím. ![]()
Přijde mi, že tam všechny jenom otravuju protože si vždy něco šuškají a vím, že je to z 80% o mě.
Chodím do práce jenom ve strachu. Ale jsem ráda, že jsem nějakou práci našla protože v dnešní době jako absolvent je to hrozně těžký něco najít. Hodně se v té práci snažím. Samozřejmě, že mi hodně věcí ještě nejde a udělám nějakou chybu např. když dávám věci do beden a vždy je dám nějak jinak, protože ještě nechápu jejich systém skladování výrobků a vždy si přijdu blbě, že jsem tu chybu udělala. ![]()
Je týden, už dlouho na zaučení? Nebo je to ještě normální. Děkuju za odpovědi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Anonym44457 od zaučení je zkušební doba. Nemůžeš chtít všechno hned. A přestaň si myslet, že jsi středobod jejich vesmíru. Soustrrd se na to, co máš dělat a bude to ok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonym44457
Byla jsem taky mladý tele (v dobrém
) a opravdu jako součást kolektivu jsem si připadala až téměř po roce.
Jinak věř mi, že o tobě mluvit vůbec nemusí a myslím, že nemluví. Teda určitě ne tak moc a často, jak si myslíš. A až si to připustíš, bude ti mnohem líp.
Hleď si jen své práce a buď přátelská, usměvavá, žádný stresy. Nebo to stejně brzo vzdáš a budeš hledat něco jiné, kde to může dopadnout stejně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, lituju tě, takováhle šuškanda a babičce je hrůza, taky jsem ti zažila a ve finále jsme se tam malem požraly, nechtěla jsem si některé věci nechat libit
byly nas tam dva tábory, stará garda a pak já a další nováčci, ale par holek ze starý se přidalok nám a par z nový k těm druhejm ![]()
Radim nikoho si moc nevsimat, byt slušná i když budou mít třeba jizlivou poznámku na něco a dělat si svoje, jestli tam chceš vydržet nějak v pohodě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jop to jsou ty ženský kolektivy. Peklo na zemi. Nekonečné pomlouvání a vytváření táborů a kdo s kým proti komu. Zvykej si nebo bez dělat mezi muže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sice nevím co děláš za práci, ale týden je fakt příliš krátká doba, zaučovat se a zapamatovávat si to můžeš klidně celou zkušební dobu. Věř si, to zvládneš. Ke starším kolegyním buď slušná a usmívej se, třeba to nebude tak špatné. Když něco nevíš, tak se ptej a klidně řekni, že se omlouváš, ale že to ještě neznáš, ale snažíš se to zapamatovat. Hlavně se nesnaž vypadat jako mistr světa a dělat, že nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Jop to jsou ty ženský kolektivy. Peklo na zemi. Nekonečné pomlouvání a vytváření táborů a kdo s kým proti komu. Zvykej si nebo bez dělat mezi muže.
Dělám jak s chlapama, tak s ženskýma a ti chlapi jsou kolikrát horší než ženský. Si nevybere… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za týden se nenaučíš vše. Žádný stres, každým dnem to bude lepší a lepší. Okolí neřeš, jsi pro ně nová, tak se může stát, že si o tobě Něco řeknou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Lepší slepičárna než bossing a sexuální obtěžování ![]()
Jinak mě tvá minimálně 2-4 týdny než se zaučím, jakože ten týden je tak na pochopení úplného základu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vždy jsem pracovala s ženami, kterým bylo kolem 40 i kolem 50 let. Nikdy jsem neměla problém s nimi vyjít. Praradoxně se po mě trochu vozily pouze dvě kolegyně, které byly o dva roky starší než já (26, 27).
S muži pracuji málo (jsou v menšině).
Vždy jsem byla milá, přátelská, ochotná.
Nemysli si, že řeší jenom tebe. Za chvíli přijde někdo nový. Jestli se nezapojuješ do hovoru, třeba si myslí, že z (tvého pohledu) o „staré rašple“ nemáš zájem.
Týden je na zaučení málo. Po týdnu je dobré se orientovat v náplni práce a v harmonogramu dne.
V jaké oblasti žiješ, že absolvent SŠ sežene manuální práci ve fabrice až po půl roce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnnieTRoj Žiju na Moravě v malém městě, nemám řidíčák, takže to bylo pro mě komplikované už i s dojížděním.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonym44457 píše:
@AnnieTRoj Žiju na Moravě v malém městě, nemám řidíčák, takže to bylo pro mě komplikované už i s dojížděním.
Jen mě to překvapilo. Bydlím ve městě s tisícem obyvatel. Autem nejezdím do práce vůbec (neumím moc řídit), ale jezdí autobusy do okresního města. Ale jsem z Plzeňského kraje. U nás práci dlouho hledají pouze ti, kteří si moc vybírají.
Ale je to OT.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnnieTRoj Hlavně jsem tu práci ani půl roku nehledala.
Maturovala jsem v červnu a jelikož jsem se celý dny na to učila a odmaturovala jsem za 1, tak jsem si chtěla ještě užít ty poslední prázdniny. Začala jsem práci hledat v září a já jsem tuhle práci našla přibližně v prostředku prosince.
A nastoupila jsem až od nového roku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonym44457 píše:
@AnnieTRoj Hlavně jsem tu práci ani půl roku nehledala.Maturovala jsem v červnu a jelikož jsem se celý dny na to učila a odmaturovala jsem za 1, tak jsem si chtěla ještě užít ty poslední prázdniny. Začala jsem práci hledat v září a já jsem tuhle práci našla přibližně v prostředku prosince.
A nastoupila jsem až od nového roku.
Aha, v mém okolí si absolventi obvykle hledají práci od září, aby nemuseli být na pracáku (nebo si platit zdravotní). Ale jak píšu, je OT. Je na každém, kdy začne pracovat. Jen mě to zarazilo.
K tématu jsem se vyjádřila v prvním komentáři.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit