Zaměstnavatel nepovolil neplacené volno po rodičovské dovolené

6.1.23 13:03

Zaměstnavatel nepovolil neplacené volno po rodičovské dovolené

Ahoj holky.. budu si žádat o neplacené volno po rodičovské dovolené. Dále chci pobírat rodičovský příspěvek ale pokud mi zaměstnavatel neplacené volno nepovolí budu muset dát výpověď. A co dál? Nahlásit se na pracák a dál pobírat rodičovský příspěvek nebo stačí se nahlásit na pojišťovnu že pečují o dítě do 7let a brát dál rodicak? Já sem úplně jak jelen z toho.
Díky za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2977
6.1.23 13:06

@Mišulenka Pokud budes brat rodicak, nehlasis se nikde. Jen na pojistovne nahlasis, ze nejsi zamestnana a ze pobiras dale RD. Na pracak se hlasi, az kdyz nepobiras RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.23 13:19

Mně zaměstnavatel nepovolil neplacené volno. Rodičák jsem měla do 4 let věku dítěte. Dala jsem výpověď a nahlásila se na pracovní úřad. Pobírala jsem k rodičáku cca 5 tis/ půl roku + mi úřad práce zaplatil rekvalifikační kurz, díky kterému jsem získala práci. Po nastoupení do práce jsem si navýšila rodičák ať ho vyčerpám, co nejdříve a může jít i manžel na OČR.
Když jsem nad tím přemýšlela zpětně. Do práce bych nastoupila a žádala o úpravu pracovní doby vzhledem k malým dětem. Tehdy jsem o této možnosti nevěděla.

• Citovat
  • Upravit
36204
6.1.23 14:14

Na pracák ne když nemůžeš jít do práce. Stačí na pojišťovně nahlásit že pobiras rodicak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat