První trimestr a nová práce

Anonymní
26.5.26 07:54

První trimestr a nová práce

Ahoj všem, jdu si sem pro zkušenosti a trochu uklidnění.

Jsem zhruba měsíc v nové práci (korporát, zaučování) a zjistila jsem, že jsem otěhotněla jsem teď cca v 7. týdnu. Ještě to v práci nikdo neví.
Systém v práci je dost složitý, momentálně se ho učím, ale upřímně se vůbec nedokážu soustředit. Často je mi hodně špatně, chodím zvracet a jsem celkově hodně unavená.

Do toho mám doma školkové dítě a dojíždím cca 80 km autem, takže denně dlouhá cesta tam i zpět. Tohle těhotenství jsem neplánovala v tomhle načasování (i když samotné těhotenství bylo chtěné), a teď mám dost obavy, jak to celé zvládnu.

Zajímá mě, jestli jste někdo řešil podobnou situaci nová práce, zaučování a těhotenství v prvním trimestru. Jak jste to zvládaly? Pomohlo vám něco, nebo jste to musely řešit třeba neschopenkou? :roll:

Díky moc za každou zkušenost ❤️

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9226
26.5.26 07:57

Každá prožívá ty první měsíce jinak - někomu je špatně, jiná ani neví, že je těhotná. Takže musíš vědět hlavně ty, jak se cítíš a zda jsi schopna vše zvládat. Jen blbé je, že jsi ve zkušebce, tam to riziko, že se s tebou rozloučí když zjistí, že jsi těhotná nebo půjdeš na PN, prostě je (pokud by o tebe opravdu stali, tak tam jsou ty vyhlídky lepší).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.26 08:02
@izabe píše: Více

Děkuji za reakci :kytka:
Už teď cítím, že je to nad mé síly, jsem i po potratu, tak se bojím, abych nejela přes sílu a něco se nestalo :nevim:
Zároveň mám v sobě pocit, že jít hned marodit je “nelidské” a nedělá se to….. :nevim: ale to je jen v mé hlavě… vím, že musím koukat i na sebe… to, že se semnou rozloučí s tím i trochu počítám, je to velký korporat, tak se to mění dost a ani to neutajím do nějakého 5.měsíce :think:

• Citovat
  • Upravit
3586
26.5.26 08:19

Máš asi jen dvě možnosti, jít na PN a počítat s tím, že ti zruší pracovní poměr ve zkušebce, nebo vydržet aspoň přes tu zkušebku v práci, dost možná se ti udělá v druhém trimestru lépe a budeš moct pracovat do mateřské. Musíš sama vědět, jak moc je to pro tebe zvládnutelné a jestli tvůj příjem a pak mateřská jsou důležité pro váš rodinný rozpočet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7680
26.5.26 11:39

Ty máš školkové dítě a dojiždíš do práce 80km??? Jak to zvládáš toto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12414
26.5.26 11:47
@KKK85 píše: Více

Nad tim jsem se taky pozastavila 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7680
26.5.26 12:54
@Ketris píše: Více

Já mám desetileté a toto bych neabsolvovala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.26 12:57

Já! Ale nebylo mi špatně… takže jsem v podstatě nic neřešila…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.26 12:58

Ja bych to neabsolbovala ani jako svobodna/bezdetna…

• Citovat
  • Upravit
16892
26.5.26 14:25

Přesně to mě taky hned zaujalo. Obecne tak daleko dojíždět, natož při dětech :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.26 14:43
U nás moc práce holky není, takže musím do Prahy, je to cca 45 minut po dálnici, je to 3× týdně, takže ráno dám dítě na 8 hodinu ranní a jedu, doma jsem kolem 16h (vyzvedává manžel) ale náročný to je, nebudu lhát :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
11953
26.5.26 14:45

Třeba ji po zkusebce a zauceni nabídli možnost dělat alespoň částečně z domova, pak by to bylo se skolkovym(věčně nemocným) dítětem docela fajn možnost…každopádně zakladatelkou pokud už teď cítíš že to nedáváš a nepotřebujete nutné peníze tak se na to asi vyprdni a zrus práci sama…a nebo pokud o tu práci hidne stojíš nebo potřebujete nutně peníze tak rekni ze jsi těhotná (nejlépe písemně), a jestli by šlo třeba jít na půl úvazek že bys pracovala co nejdéle by to šlo, případně pak třeba i při rodicaku na částečný úvazek pokud lze třeba z domova…a nebo se kousnu a výdrž aspoň přes tu zkušební a neschopenku až pak no…to je sice trošku svinarnicka na druhou stranu pokud bys teď rekla že jsi těhotná a oni mají na tvou pozici frontu zájemců tak je víc než jisté že se s tebou rozloučí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8040
27.5.26 00:36

No, blbá situace. Já jsem měnila práci hodněkrát, ale toto se mi naštěstí nikdy nestalo. Asi bych to zaměstnavateli řekla, abych byla fér. Někdo si dává práci s tvým zaučením a ty jim třeba za pár dní utečeš. Když budeš fér, tak se třeba i nějak domluvíte do budoucna. Ale i takové situace se prostě dějí. Zase na druhou stranu, když nejde o život. Důležité je, že jste si těhotenství přáli, tak ať to dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.26 09:15
@carola píše: Více

Děkuji za reakci, tohle si říkám taky, já v sobě mám tu férovost…. akorát je to velký korporat, tak se bojím možného propuštění a pak je ve mně ta myšlenka, kdybych nedejbože zase potratila, tak jsem pak bez práce a i bez mimča :,( strašně se ty pocity ve mně míchají a nevím si rady :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.5.26 10:14

Pokud je to velky korporat, urcite pujde homeoffice.
Zkus se s nimi domluvit aspon na castecny homeoffice s tim, ze se budes zaucovat castecne remotely, taky jsem to tak mela, zvladnout se to da.
Jednala bych s nimi otevrene, proste jsi v blbe situaci a pravdepodobne ti po roce smlouvu neprodlouzi, ale s tim musis asi pocitat.
Leda bys byla ambiciozni a vratila se po pul roce zpet.

Snaz se proste najit situaci, kde ty trosku ustoupis, a oni trosku ustoupi a vysledek bude, ze budes pracovat co nejdele dal, korporat nebude mit problem se s tebou domluvit.
Kdyz jim ted zmizis na PN, tak se s nimi muzes rozloucit rovnou :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí