Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte, roste nekomu uz pomalu brisko nebo ne? Vidim obcas nejake fotky. Nepocitam 10tt u druhorodicek a tam je to uz uplne jine.
Zkus si najít skupinu měsíc/rok termínu porodu
tam můžeš v průběhu celého těhotenství mít dobré srovnání
![]()
I s dvojčaty (prvorodička) se mi břicho objevilo až někdy mezi 15-20tt
Těhotenské těžko, v 10tt má dítě velikost sotva svestky
leda bys byla nafoukla ![]()
Mně začalo nejdřív ve 20tt. Do té doby jsem jen občas byla nafouklá a těhotně jsem vypadala, ale těhotenské břicho to rozhodně nebylo. Však počkej, jak ti bude pupek ke konci vadit. ![]()
Vzpomínám se slzou v oku na časy, kdy jsem si láskyplně hladila těhotenské bříško, ze kterého se za dva týdny vyklubal..plyn ![]()
Splasklo, a to opravdický se v prvním těhotenství objevilo až v šestém měsíci. (Byla jsem tak akorát hubená)
V prvním těhotenství se mi břicho objevilo až někdy po 20tt..do té doby sem se vešla do svého běžného oblečení…
@Kriss Tina píše:
Těhotenské těžko, v 10tt má dítě velikost sotva svestkyleda bys byla nafoukla
Tak jsem to nemyslela ze ocekavam mega balvan
. Podbrisek mam lehce vetsi ale nad nim mam taky spek a vecne nafouke bricho
takze nevidim nic ![]()
Tak ono záleží, co si kdo pod pojmem „bříško“ představí no
Někdo to bere už jako velký pupek, někdo, že je tam aspoň něco vidět.
Já jsem teď 12tt a řekla bych teda, že u mě jde vidět, i manžel to říká. A mohu už nosit tak 1 kalhoty, co mám. Některé dny jsem samozřejmě nafouklejší a je ještě větší, ale pak jde vidět, že se zmenší, ale pořád tam něco je ![]()
I po ránu to jde prostě vidět, že to není tak ploché jak to bývalo běžně.
Já to moc neřešila, ale pamatuju si, jak se mě někdo ve 14tt zeptal jestli nejsem těhotná, takže v tu dobu to už začínalo asi být i vidět. Já pocitově bych řekla, že začalo solidně růst v 17-18tt.
@monisb píše:
Tak ono záleží, co si kdo pod pojmem „bříško“ představí noNěkdo to bere už jako velký pupek, někdo, že je tam aspoň něco vidět.
Já jsem teď 12tt a řekla bych teda, že u mě jde vidět, i manžel to říká. A mohu už nosit tak 1 kalhoty, co mám. Některé dny jsem samozřejmě nafouklejší a je ještě větší, ale pak jde vidět, že se zmenší, ale pořád tam něco je
I po ránu to jde prostě vidět, že to není tak ploché jak to bývalo běžně.
Presne tak. spatne jsem se vyjadrila takze to neco co jde lehce videt. Jako ja spodni bricho vzdy mela. Ne nejaky mega lalok ale nejaky ten tucicek tam je.navi tim jak se objevuje obcas zvraceni tak spis splaskavam a hubnu.hnus…uz si rikam jak zacinam 11t a kazdy den je opravdu plny prekvapeni
…prvni zvracim rano. Pak nic. Ted mam mdloby a dneska poprve zvraceni odpo
…tobr ve 12tt je uz dobre?
@JuicyLucy píše:
Jsem štíhlá, ve 13tt a břicho fakt nemám
Mela jsi nejake priznaky jako nevolnost zvraceni atd? Kdy ti odesly? Koncim ted 10tt a jako asi se nemam nudit protoze ted kazdy den mam neco
Já měla v obou těhotenstvích břicho až po 20tt… a u prvního mi bylo lehce šoufl na začátku a párkrát jsem zvracela na konci, jinak dobrý. U druhého mi bylo blbě od začátku do konce a ještě po porodu
a párkrát jsem s sebou sekla