Těhotenská cukrovka - druhý pokus

11
22.2.23 21:30

Těhotenská cukrovka - druhý pokus

Ahoj holky, Šla jsem na testy na těhotenskou cukrovku a po píchnutí do prstu byli trochu větší..
Sestřička mi neřekla, že mám dodržet 12 hodin lačnou, řekla mi že se můžu večer najíst jako vždy. A já trubka si dala ještě sladké :roll: moje chyba :roll: příští týden půjdu na druhý pokus, máte nějaké rady jak to co nejvíc srazit dolů aby to bylo v pořádku? Omezila jsem trochu sladké a 2dny před testy chci pít teda vodu a vůbec ne něco slazeneho.
Kamarádka mi ještě poradila kopřivový čaj a nebo na chuť oříšky, ale slyšela jsem že i borůvky jsou super. Máte prosím nějaké tipy? Chci to mít co nejvíc v pohodě a ne si to pokazit jako minule :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24523
22.2.23 21:44

Před testem máš jíst úplně normálně. Jen samozřejmě lačnit před samotným odběrem od půlnoci. je teda dobré si nedávat ten večer před odběrem třeba dort. Ale ten jídelníček má být normální. Pokud budeš hladovět, aby jsi měla dobré výsledky tak můžeš v podstatě ohrozit dítě tím, že vyjdou výsledky falešně negativní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
22.2.23 21:47

Hele, to že to ošulíš, aby ti vyšel první odběr, vůbec neznamená, že ti vyjdou ty další dva.
Od toho je to zátěžový test, takže skrz první hodnotu tě pustí dál, ale pak to praskne u druhé nebo třetí hodnoty a cukrovka to bude tak jako tak.
Takže se prostě stravuj normálně, ale večer před si nedávej žádné sladké nebo ovoce (banány, hroznové víno - to je nejhorší na cukr v krvi a vydrží tam fakt dlouho.) A dodrž lačnění.
Když budeš švindlovat, ohrozíš tím akorát sama sebe a své dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
22.2.23 21:48

Držet hladovku na druhý pokus je blbost. Jen je třeba dodržet vážně ten 12h půst. Známé první pokus vyšel také lehce zvýšeny, týden před druhým pokusem se hodně hlídala a druhým pak prošla, ikdyz to bylo úplně, ale úplně na hraně. Akorát, že dítě se pak rodila plánovaným císařem, protože bylo extrémně velké a ještě mělo nějakou dobu po porodu příznaky toho, že tam proběhla těhotenská cukrovka (nevím přesně, které).
Takže za mě je to jenom blbost a vědomě ohrožení dítěte…

Příspěvek upraven 22.02.23 v 21:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11895
22.2.23 21:49

:lol: Před testem máš jíst tak jako vždy jinak bys mohla výsledky zkreslit…to že si dáš večer sladké by nemělo ranní lacnou glykémii ovlivnit pokud cukrovku nemáš…

Nediagnostikovany GDM nebo pak nedodržování diety může vést k mnoha problémům u miminka jednak v poporodní adaptaci a jednak pak i v celém životě..(sklony k obezitě, nebezpečí vzniku dm II. typu. Jako fakt nechápu proč spousta ženských na test nechce jít nebo takhle blbne jen proto aby neměly v prukazce napsáno že měly GDM… :roll:

Mmch hodnoty se mají odečítat že žilní krve…jestli tě jen pichli do prstu tak je to špatně…šla bych do jiné laborky…hodnota z prstu a že žíly se může lišit (ze žíly je to přesnější) a pro tenhle test je to nevhodná metoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11895
22.2.23 22:02

@LilyJane hele nemusí…já sem měla hodnoty po jídle vždycky vporadku ať sem jedla co sem jedla…ale problém byl ta lačná glykémie…teď u mě teda skončil lacnou takže nevím co by se stalo kdybych tu glukózu vypila ale mezi 1. A 2 odběrem jsem se zkusmondoma měřila po jídle a hodnoty vždy v normě…jen ta na lačno prostě vyšší..a nezabrala na to ani dieta a nakonec sem musela pichat inzulín..teprve potom sem ji dostala pod kontrolu…zase sem pak ale byla v rizikové poradne v porodnici už od cca 30tt a dělali mi UTZ každý týden…takže jsem měla velmi dobrý přehled o tom jak malej roste :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
23.2.23 05:11

Je absolutní nesmysl snažit se švindlovat u testů. Co se stane pak? Ty budeš spokojená, že ti testy vyšly v pořádku a budeš jíst spokojeně sladké. Ty tu cukrovku ale mít budeš, s postupujícím těhotenstvím se to navíc zhoršuje. A zjistíš to až u porodu a po něm. A věř, že velké dítě je ten nejmenší problém. Prostě jez a pij normálně, jen lačni těch 12 hodin, někde se uvádí 10. A nedávej si k večeři sladké jídlo a ovoce. A holt uvidíš, jak to dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
24.2.23 15:16

A hlavně fakt jdi jinam. Z krve z prstu se to nedělá. Dělá se z žilní krve. Všechny tři odběry.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky