Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
teď už s větším bříškem se snažím zvedat a lehat přes bok.. jen někdy zapomenu a zvedám nebo si leham přes bříško, což teď bylo docela takový bolestivý, zvlášť ve středu bricha.. placentu mám vepředu.. nemohla jsem nějak ublížit miminu nebo placentě? Jsem z toho taková vyjukana, zvlášť když to bylo s bolesti.. teď už si dávám majzla a snažím se přes ty boky a je to lepší. Děkuju za odpovědi
@Bruneta15 Zajdi ke svému lékaři a zeptej se zdá se ti nemohlo s „bříškem“ něco stát.
@Annabela11 normálně a slušně jsem se zeptala
proč bříško v uvozovkách? Spousta žen tak těhotenskému břichu říká
![]()
@Bruneta15 a kolikaty tt jsi, ze to resis? Uprimne by me to ani nenapadlo to resit, vstavam furt stejne a budu v tom pokracovat i dal ![]()
@Bruneta15 píše:
@Annabela11 normálně a slušně jsem se zeptalaproč bříško v uvozovkách? Spousta žen tak těhotenskému břichu říká
![]()
No upřímně, je to trochu divné. Jste snad dospělá žena a ne malé dítě. ![]()
@Bruneta15 tak v klidu prosim te. Ja jsem akorat v polovine, zvedam se normalne a kazdej den taham 16 mesicni dite, ktery jeste nechodi. Zkus zamestnat hlavu, pak nebudes mit cas premyslet na kravinama.
Holky upozorňují že je to břicho, bříško mají malé děti a prostě to zní dost divně. A neboj, nic se stát nemůže. Chovej se normálně a nemysli na to tolik ať ti nehrábne. Prostě až to nepůjde tak to nepůjde a přes břicho se nezvedneš. Já až po 30tt mrskam nohama jako brouček než mi dojde, že bude lepší se překulit ![]()
@Bruneta15 píše:
@lucad77 pořád lepší než třeba manžílek, těhulka apod?
No to jo. Nejhorší je manža a příťa.
Zlaté bříško!
Zvedejte se, jak se vám podaří, a nemyslete na to. Nic se nestane.
Tak ubližuješ tím hlavně sama sobě. Přes boky se máš zvedat i netěhotném stavu, natož s břichem. Tvoje páteř ti časem vůbec nepoděkuje.
Spíš si zaděláš na diastázu a můžou tě pak víc bolet záda. Pupku se nic nestane.