Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý den, asi před 4 roky jsem spala na bruslých vylomila jsem si půlku zubu bohužel přední (1) zubař mi dal plombu ale asi před rokem jsem dostala zánět do nervů a kanálků. Zub mi zezadu vyvrtal a oznámil že je mrtvý. Před pár dny se mi začal hodně kývat snažím se na něj nekousat nekývat s ním ale opravdu sotva drží. Ještě mi nebylo ani 15 to bude až v prosinci. Když mi říkal ceny za zub tak to bylo poměrně dost a my si tohle nemůžeme dovolit ale je to zrovna přední zub a bez něj být nemůžu. Slyšela jsem o pryskyřici která je prý hrazená pojišťovnou? Myslím si že by mi ale musel udělat čep za který se něco platí ale asi by to nebylo tolik. O pryskyřici mi ale vůbec nic neřekl. Řekl mi jen různé varianty které bylo od 4000-15000. Dělá se to ještě vůbec? Myslite si že když se ho na to zeptám tak mi to udělá? Vím že nějakou dobu trvají obtisky ale neumím si představit že budu měsíc úplně bez zubu když je to 1.
Máš to celé jakési zmatené, ale ve výsledku, pokud tam nebude zub žádný, v úvahu připadá pouze implantát a to je cena 20000 a výš
@Tajemna1234
Ahoj, já si asi v 8 třídě ulomila 2 přední zuby, zubařka mi tehdy odstranila nervy, dala kovové čepy a na to nasadila a nalepila pryskiřičné korunky
První mi vydržely skoro 10 let, a neplatila jsem jako dítě vůbec NIC.
Tvůj zubař je nejspíš ten z vyčůraných, který nabízí jen placené varianty, aby z toho něco měl, zeptala bych se ho narovinu. Chodíš k němu sama nebo s rodiči?
No co jsem pochopil, tak zub už prakticky není. Ulomený, odvrtaný a mrtvý a ještě se kýve. Takže jedině vytrhnout a udělat nový.
Jinak pokud ti budou dělat implantát (nic jinýho mě nenapadá, že by místo předního zubu mělo vydržet), tak je to 20tis a výš s tím, že určitě měsíc a víc budeš chodit s dírou. Ale tohle si pozjišťuj u zubaře, určitě mu řekni co sis našla a on ti k tomu řekne svoje.
Ja bych sla na svoji pojistovnu a zeptala co je mozne z pojistni zaplatit a co si budes muset zaplatit sama a dle toho bych pak sla za doktorem a rekla mu co si prejes.
Pokud je zub v háji, tak určitě nechat vytrhnout. Levnější varianta by byla si nechat udělat můstek. Takzvaně nechat přidělat k vedlejším zubum ( 1a2).. Priskyrice není tak drahá, můžeš si to z ní udělat provizorně, než nasetri tvoje mamina na celokeramiku třeba ![]()
@Zwetta píše:
@Tajemna1234
Ahoj, já si asi v 8 třídě ulomila 2 přední zuby, zubařka mi tehdy odstranila nervy, dala kovové čepy a na to nasadila a nalepila pryskiřičné korunkyPrvní mi vydržely skoro 10 let, a neplatila jsem jako dítě vůbec NIC.
Tvůj zubař je nejspíš ten z vyčůraných, který nabízí jen placené varianty, aby z toho něco měl, zeptala bych se ho narovinu. Chodíš k němu sama nebo s rodiči?
Ten zubař je nový. Chodím tam s rodiči. Když mi říkal ceny tak jsem šla do ordinace úplně sama a nechápu proč.
@Zlobolka123 píše:
Pokud je zub v háji, tak určitě nechat vytrhnout. Levnější varianta by byla si nechat udělat můstek. Takzvaně nechat přidělat k vedlejším zubum ( 1a2).. Priskyrice není tak drahá, můžeš si to z ní udělat provizorně, než nasetri tvoje mamina na celokeramiku třeba[/citace
@Zlobolka123 píše:
Pokud je zub v háji, tak určitě nechat vytrhnout. Levnější varianta by byla si nechat udělat můstek. Takzvaně nechat přidělat k vedlejším zubum ( 1a2).. Priskyrice není tak drahá, můžeš si to z ní udělat provizorně, než nasetri tvoje mamina na celokeramiku třebaZa priskyřici se tedy něco platí a nebo je to úplně zadarmo? Všude jsem četla že to hradí pojišťovna.
@Zlobolka123 píše:
Pokud je zub v háji, tak určitě nechat vytrhnout. Levnější varianta by byla si nechat udělat můstek. Takzvaně nechat přidělat k vedlejším zubum ( 1a2).. Priskyrice není tak drahá, můžeš si to z ní udělat provizorně, než nasetri tvoje mamina na celokeramiku třeba
Můstky a implantáty dělají prý až od 18cti let. Což je něco co mi zubař taky neřekl a normálně mi to nabídl. ![]()
@Cenarius píše:
No co jsem pochopil, tak zub už prakticky není. Ulomený, odvrtaný a mrtvý a ještě se kýve. Takže jedině vytrhnout a udělat nový.Jinak pokud ti budou dělat implantát (nic jinýho mě nenapadá, že by místo předního zubu mělo vydržet), tak je to 20tis a výš s tím, že určitě měsíc a víc budeš chodit s dírou. Ale tohle si pozjišťuj u zubaře, určitě mu řekni co sis našla a on ti k tomu řekne svoje.
@Zwetta píše:
@Tajemna1234
Ahoj, já si asi v 8 třídě ulomila 2 přední zuby, zubařka mi tehdy odstranila nervy, dala kovové čepy a na to nasadila a nalepila pryskiřičné korunkyPrvní mi vydržely skoro 10 let, a neplatila jsem jako dítě vůbec NIC.
@evulinda79 píše:
Máš to celé jakési zmatené, ale ve výsledku, pokud tam nebude zub žádný, v úvahu připadá pouze implantát a to je cena 20000 a výš
Implantáty dělají až od 18cti.
@Cenarius píše:
No co jsem pochopil, tak zub už prakticky není. Ulomený, odvrtaný a mrtvý a ještě se kýve. Takže jedině vytrhnout a udělat nový.Jinak pokud ti budou dělat implantát (nic jinýho mě nenapadá, že by místo předního zubu mělo vydržet), tak je to 20tis a výš s tím, že určitě měsíc a víc budeš chodit s dírou. Ale tohle si pozjišťuj u zubaře, určitě mu řekni co sis našla a on ti k tomu řekne svoje.
@Zwetta píše:
@Tajemna1234
@evulinda79 píše:
Implantáty dělají až od 18cti.
@Tajemna1234 píše:
Dobrý den, asi před 4 roky jsem spala na bruslých vylomila jsem si půlku zubu bohužel přední (1) zubař mi dal plombu ale asi před rokem jsem dostala zánět do nervů a kanálků. Zub mi zezadu vyvrtal a oznámil že je mrtvý. Před pár dny se mi začal hodně kývat snažím se na něj nekousat nekývat s ním ale opravdu sotva drží. Ještě mi nebylo ani 15 to bude až v prosinci. Když mi říkal ceny za zub tak to bylo poměrně dost a my si tohle nemůžeme dovolit ale je to zrovna přední zub a bez něj být nemůžu. Slyšela jsem o pryskyřici která je prý hrazená pojišťovnou? Myslím si že by mi ale musel udělat čep za který se něco platí ale asi by to nebylo tolik. O pryskyřici mi ale vůbec nic neřekl. Řekl mi jen různé varianty které bylo od 4000-15000. Dělá se to ještě vůbec? Myslite si že když se ho na to zeptám tak mi to udělá? Vím že nějakou dobu trvají obtisky ale neumím si představit že budu měsíc úplně bez zubu když je to 1.
@Tajemna1234 píše:
Taky se chci zeptat jestli mi ten priskyřicovej udělá hned nebo na něj taky musím nějakou dobu čekat?
Hele, to nevím jestli od 18
Možná kvůli tomu, že ještě v tom věku člověk roste
Tak náhradu jednoho zubu můžou udělat vyndavací, než budeš plnoletá.. Vypadá to jak rovnátka ( nevím jak se to nazývá )..
Měla to spolužačka, byl to takový mezerník, malé patro, na něm řezák a drátky za stoličkama.. Nevím, jestli se to ještě dělá, už je to dost dlouho ![]()
Říká se tomu kořenová nástavba. Ze zubního totza korunky se dá využít kořen zubu, do kterého se vyrobí kořenová nástavba. Dá se vyrobit buď přímo v ordinaci -tzv. Světlovodný čep-asi dražší metoda nebo nepřímo v laboratoři doplatek minimální a na to se dá zhotovit pryskyřičná korunka hrazená pojišťovnou nebo opět s minimalním doplatkem. Ve finale ta korunka skoro nic nevydrží takže se přimlouvam alespoň za metalokeramickou.
@coninka píše:
Měla to spolužačka, byl to takový mezerník, malé patro, na něm řezák a drátky za stoličkama.. Nevím, jestli se to ještě dělá, už je to dost dlouho
To je obyčejná snímatelná častečná náhrada do akleničky.. ano hrazena