Psí chlupy a vysavač

kocourGarfield
28.9.23 11:34

Psí chlupy a vysavač

Diskuze tu je, ale staršího data.

Hledám kvalitní vysavač ( ne robotický ) který zvládne domácnost s malým dítětem a psí chlupy ( několik psů).
Kdyby byl ještě skladný, byl by to příjemný bonus.
Dostala jsem doporučení od pejskařů na tyčový Dyson V 10, nebo V15 ). Ale kdyby měl někdo doporučení na levnější variantu bránit se nebudu ;)))
Jenom přeci dát 11-17 000 za vysavač mi přijde dost.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2587
28.9.23 12:47

Se tady s dovolením pripichnu. Celý život chovám psy a jediné, co kdy pořádně bralo chlupy byl LUX s elektrickým klepacem ( 30 000kc ) a pak nějaký elektrolux s rotačním ELEKTRICKÝM kartáčem. To jsem už teď neviděla, asi se to nesmí dělat kvůli spotřebě. Vzduchové kartáče na srst byly na houby do jednoho. A dyson jsem teda nikdy neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
28.9.23 12:50

Dyson za to stoji. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2395
28.9.23 13:30

Pro chlupy je krom sacího výkonu důležitý i ten kartáč, tam je problém u většiny vysavačů. Relativně fajn kartáč mají Samsungy (mezi 5-10 tis, podle typu), výkonově jsou skoro jako Dyson V10, takže tak jako hraniční, no, ale zas se ten kartáč musí často čistit, pokud jsou chlupy dlouhé. Pokud ale už jdete do Dysonů, tak určitě je lepší si připlatit a vzít ten nejsilnější, je to znát. I když teda za mě, tyčové Dysony jsou ideální hlavně pro lidi, co permanentně sviní (jí za chůze, bez talířku, v posteli, všude drobí - tam to fakt pomůže, to píšu jako člověk, co přesně takhle funguje) - přejedou kudy šli, a mají za 20 s uklizeno. Pro ten standardní úklid, kdy se jen nasaje prach (a chlupy), je furt lepší kabelový a tam už je nabídka i jiných značek obstojná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
28.9.23 16:20

My máme obyč etu Animal a super na psí chlupy.. není to nejdražší a vysaje co potřebuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
28.9.23 18:04

@Tomie doporučíš mi něco v tom kabelovém provedení prosím?
Měli jsme teď Etu nějakou starší, chlupy brala ok, ale za 2 roky bylo po vysavači.
Někdo mi doporučoval Elektrolux ale vůbec nevím.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
28.9.23 19:51

@Tomie asi máme obě varianty. Jak chlupy od psů všude tak dítě co chodí a drobí. Chlupy máme krátké zapichovací ale i delší ( ale jsou spíš jako vlasy).

• Citovat
  • Upravit
2474
28.9.23 19:59

Mám obyčejnou Etu a bere vše parádně. Mé dlouhé vlasy jsou snad ještě větší zlo než psí chlupy.
Nepíšeš jaké máte povrchy. U nás parkety a dlažba. Malý kusový koberec je v místnosti, kam pes nechodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
28.9.23 21:02

Taky mame ETA Animal a na chlupy funguje dobre, ale me dlouhe vlasy rotacni kartac zabily. Uz ho mam 5 let a myslim, ze pomalu konci jeho zivotnost a bude to chtit novy model. Byly k nemu i nejake nastavce na vycesavani, ale pes vysavac nesnasi, takze na to nedoslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
28.9.23 21:02

@kocourGarfield Miele ma dobry kabelovy.

Jinak to mame stejne jako @Tomie, dysonem delam denni uklid, nebo kdyz dcera neco nadrobi nekde, je to prakticky. Na tydenni uklid mame kabelovej vysavac. Mame teda i robota a tem ne taky skvelej, chlupy bere taky paradne, ale taky bude zalezet jaky mate chlupy, my mame jezevcika dlouhosrstyho, takze to je celkem v pohode, tolik chlupu nemame a vysavaj se dobre. Dyson jsem brala nejakej stred, ted bych si uz priplatila za lepsi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
28.9.23 21:52

@Bandii máme všude PVC ( lino ). Jeden kusový koberec a několik psích koberců ale ty se dají vyklepat a prát.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
28.9.23 21:54

@DandátkoP máme Rambíka, ale pouštějí si ho děti nahoře v patře. Dole už kvůli nábytku je nepraktické.

Děkuji za zkušenost s Dysonem.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
28.9.23 21:56

Etu jsme právě měli naposled. Vysávala dobře, ale vydržela 3 roky. A ano tahat z toho vlasy dlouhovlasých dcer bylo zábavné někdy ;) Navíc syn se jí bál.
Pak jsme měli nějaký 2v1 parní mop + vysavač. Vyhovovalo mi že to dělá obě věci zároveň, ale opět se mi rozbil 1 díl po třetí během asi 2 let. Po x se mi ho kupovat nechce ( nebyl úplně levný).
Dobrý je Rambíček, ale dole je na něj momentálně málo místo, změnili jsme nábytek a nic moc.
Vysáváme 2× denně, tak kdyby to nebylo úplně hlučné. Ale to asi už chci moc..

Příspěvek upraven 28.09.23 v 22:05

• Citovat
  • Upravit
2607
28.9.23 21:58

My máme Bosch pro animal… ( nebo tak nějak 😆) a jsme spokojeni… Nemáme psa ale mainskou kočku a chlupů je tady taky dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
28.9.23 22:41
@kocourGarfield píše:
Etu jsme právě měli naposled. Vysávala dobře, ale vydržela 3 roky. A ano tahat z toho vlasy dlouhovlasých dcer bylo zábavné někdy ;) Navíc syn se jí bál.
Pak jsme měli nějaký 2v1 parní mop + vysavač. Vyhovovalo mi že to dělá obě věci zároveň, ale opět se mi rozbil 1 díl po třetí během asi 2 let. Po x se mi ho kupovat nechce ( nebyl úplně levný).
Dobrý je Rambíček, ale dole je na něj momentálně málo místo, změnili jsme nábytek a nic moc.
Vysáváme 2× denně, tak kdyby to nebylo úplně hlučné. Ale to asi už chci moc..Příspěvek upraven 28.09.23 v 22:05

Když jsem tu Etu poprvé pustila, myslela jsem si, že je rozbitá. Nechápala jsem, že to může být tak tiché. :lol:
Vlasy z ničeho nějak vytahovat nemusím. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný