Psí psycholog

2526
23.4.13 12:56

Psí psycholog

Máte prosím někdo osobní zkušenost se zvířecím psychologem MVDr. Alexandrem Skácelem? Nebo neznáte alespoň někoho, kdo služby pana doktora využil? :mavam: Potřebovala bych poradit se svým psem, ale nechtějí se mi jen tak vyhazovat peníze. Pana Desenského mi prosím neraďte. Děkuji Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
23.4.13 12:58

Můžu se zeptat jaký máte s pejskem problém?
Pan Desenský je blázen, ne psycholog… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
23.4.13 13:10

Jaký problém máte s pejskem? Já si to tedy nedokážu nijak představit. Nepomohl by spíše cvičák? Nevím jestli jde o problém výchovný, nebo je nějak úskostný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
23.4.13 13:20

Já na p. Desenského nemám názor žádný. Chápu, že psům relativně rozumí a že si mezi nimi umí zjednat pořádek, že ho berou jako alfa samce. Ale už si nejsem stopro jistá, že pes, který prošel jeho rukama, je dál stoprocentně zvladatelný i jeho páníkem. Myslím si, že né každý běžně fungující člověk si může hrát na alfa samce. Jinak k mému psu… máme 3 roky útulkáče. Je hodný na lidi, naše děti, nechá si sahat do misky, drbat na bříšku, koukat do tlamy, rozumí povelům fuj, sedni, lehni. packa, druhá, zůstaň, čekáš, ke mně, k noze…změna směru…otoč, k noze, pomalu jdme, najdi klacík, hračku..atd. Ale má tendence se vrhat na ostatní psy. Protože ze začátku doma zlobil(štěkal, vyl, dělal doma „bordel“,všechno trhal, kousal, devastoval, čůral do postele-děs, běs, ale brala jsem to, že je prostě u nás krátce, že to zvládnem, že potřebuje čas).Prošla jsem s ním v začátku cvičákem na poruchy chování, bylo trochu potřeba si ujasnit pozice, už kvůli dětem, aby nebyl malér. A prý, to, jak vypadá, že by se pral, dělá ze strachu a né z dominantnosti. Náš pes přišel o kus tlapky, na bříšku má maličké jizvičky, asi ze rvaček, když býval ještě tuláček. Když jsme na dovolené nebo na výletě, dá se pustit, ale musim vidět široko daleko, aby nebyl někde pes, on neuteče, popobíhá okolo nás. Ale doma, musí chodit na vodítku. Je mi ho trochu líto, že se nemůže vylítat v parku, protože se chce hned rvát. Chápu, že má za sebou asi plno nehezkého, ale psi prý žijí přítomností, chtěla bych v něm nějak obnovit radost z hraní s ostatními psy, aby v každém hned neviděl soka. Nedávno jsem se dostala na stránky zmíněného Dr. a docela se mi to líbí, jen bych nerada, abych nalítla, proto se ptám. Jinak my vždycky s přítelem mívali psy s nějakou jinou minulostí, třeba i týrané, opuštěné, nemocné, ale je pravda, že vždy to byly fenky. Tohle je jedinný pes a je to největší oříšek. Elektriku používat nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
23.4.13 13:28

Elektriku by ti v tomto případě rozumný člověk radit neměl, ten pes má problémy s důvěrou k ostatním psům, to by nic nevyřešilo. O Dr. Skácelovi jsem slyšela ale ještě bych ti poradila Ivo Eichlera, to je opravdu machr.
A jinak to, že ho nemůžete pustit na volno by vyřešil spíš pořádný nácvik přivolání, koupit stopovačku (dlouhé vodítko), díky které ho budeš mít pořád pod dohledem a cvičit, prvně někde v klidu, kde nejsou lidi a jiná zvířata a pomalu se přesouvat do většího ruchu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
23.4.13 13:31

No v tom případě ti ale bohatě postačí dobrý cvičák kde zajdeš řekneš jaký máš problém a zda jsou ochotni ho s tebou řešit. Chce to totiž mít pejsky nato aby jsi toto zvládla nebo spíš ten váš uličník malý musí být v kontaktu s ostatníma pomalu a jistě on musí zjiostit že ne všichni pejsci jsou zlo a že se nemusí hned rvát ale že se dá taky hrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
23.4.13 14:16
@Verca1989 píše:
Elektriku by ti v tomto případě rozumný člověk radit neměl, ten pes má problémy s důvěrou k ostatním psům, to by nic nevyřešilo. O Dr. Skácelovi jsem slyšela ale ještě bych ti poradila Ivo Eichlera, to je opravdu machr.
A jinak to, že ho nemůžete pustit na volno by vyřešil spíš pořádný nácvik přivolání, koupit stopovačku (dlouhé vodítko), díky které ho budeš mít pořád pod dohledem a cvičit, prvně někde v klidu, kde nejsou lidi a jiná zvířata a pomalu se přesouvat do většího ruchu…

Jenomže on právě přiběhnout umí, prakticky, když jsme třeba v lese nebo někde v přírodě, kde vidím do daleka, tak on ani neuteče, jednou se vydal za zajícem a šel v pohodě odvolat, ale ve městě se ho bojim pustit, aby zbytečně nepokousal psy, když vidím, jak na ně reaguje. A cvičák i mě hodně dal, naučila jsem se plno věcí, co jsem třeba nikdy neměla potřebu zkoušet, protože s těmi minulými fenkami jsem to ani nemusela dělat. Ale třeba se mi nelíblo to vyvěšování. Nás učili, že když pes neposlechne poněkolikáté daný povel, že mu musíme způsobit trest tak nepříjemný, že příště si to už nedovolí. Jednou mi ho ten chlap vyvěsil tak, že mu visel fialový jazyk z pusy. Třeba jsem udělala chybu, ale zastavila jsem ho a řekla mu, že kvůli tomu, aby mi škrtil psa na stahováku skoro do udušení sem teda nemusim chodit. Že jsem sem začala chodit proto, aby mi třeba mimo jiné ukázal různé pozice mého těla, že když budu stát tak a tak, tak pes to chápe tak a tak, ale s tímhle, že tedy nesouhlasím. Řekl, že je to normální postup, ale že já ho tedy dělat nemusím. Víš, já pracuji s dětmi, v takových 80 procentech problémovými. Nemyslím si, že bych měla větší respekt, kdybych na ně byla zlá. Mluvim normálně, v klidu, důrazně, když mám pocit, že nechtějí poslechnout, ale neagresivně a to samé, jsem myslela, že funguje i na cvičáku. Odchodila jsem si 10 zaplacených lekcí a sončila jsem. Zbytek jsem si s ním dotrénovala sama..každodenní trénink, rozložený na hry, i na poslušnost, tak, aby ho to bavilo, do toho práce, děti, rodina…byl to mazec, ale vyplatilo se to..jen to na co se ptám, nám nějak nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
23.4.13 22:48

@klafina123 tohle někdo udělat mému psovi, tak bych ho na ten stahovák snad pověsila sama, já jsem naprosto proti takovýmto postupům. Pokud pes po několikáté neposlechne na povel, tak to znamená, že ten povel neumí na 100% a je třeba na tom zapracovat, na psa týrat. Jsem celkově proti fyzickým trestům, natož takhle agresivním…pokud bys chtěla, zkus kontaktovat pana Eichlera, třeba jen mailem popsat problém a uvidíš, co by ti k tomu řekl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
23.4.13 22:58

Jj, taky bych zkusila Eichlera :) sice pochybuju, že si tvůj pes bude se psama radostně hrát nebo vůbec hrát, ale určitě se dá docílit toho, aby ostatní psy nenapadal a mohl se pohybovat mezi nima na volno.
a ten cvičák, kde „běžnou“ výcvikovou metodou je škrcení? :cert: no, tak tam by mě neviděli už po první lekci :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
25.4.13 16:56

Holky děkuji moc za odpovědi, zkusím tedy pana Eichlera kontaktovat. Četla jsem jeho stránky a ano, to je to, co jsem se potřebovala někde dočíst. Moc vám děkuji za rady,,,jste naši andílci :andel: :mavam: Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
25.4.13 20:05

@klafina123 držím palce, ať se problém vyřeší a spokojenost je na obou stranách :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
25.4.13 20:10

@klafina123 A co Dostál? http://www.psiskolafalco.cz/
Absolvovaly jsme s mojí fenkou psí soustředění a bylo to super. Byla tam i paní, které pomohl s výchovou dogy, která dřív napadala jiné psy, díky němu ji opravdu dobře ovládala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
26.8.15 12:24

fenka z útulku

Dobrý den, máme menší problém s fenečkou cca 11let z útulku. Máme ji sice teprve měsíc, takže je možnost že se problém vyřeší časem a nebo taky ne.Jde o to že máme ještě pejska, kterého máme už 14let.Oba se bez problému snášejí, hrajou si atd. Problém, ale nastává když chce pes na postel nebo sedačku, v tu chvíli na něj vrčí a nepustího. On je samozřejmě gentleman a radši se otočí a jde sklesle pryč. Pokud ho ale na postel či sedačku dám já, pak je to v pořádku a ještě si vedle něj lehne.No tohle se hlavně děje v noci, takže několikrát za noc nám tam takhle vrčí a my toho moc nenaspíme. Zkoušeli jsme i zákaz do postele, ale to ona vydrží max, než se zhasne, takže pak jí celou noc vyhazujete. Nevím jestli tomu dát ještě čas a nebo si popovídat s někym zkušenějším. Ani nevím, jestli s někym na cvičáku a nebo s psím psychologem. Děkuji za radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
26.8.15 12:29

@S.Tereza pokaždé když tohle udělá odvolat jí z gauče a psíka tam nechat jít. Ona si to brání jako svůj majetek - já jsem tu první je to moje. Na to že je u vás chvilku je majetnická. Prostě jí naučit se dělit. Koukáš někdy na Prima ZOOM - zavolejte Cesara Milana - on to tam občas řeší tohle. Hlavně jí v tom nenechat. Čim dřív odnaučíte, tím líp pro všechny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
26.8.15 12:33

Zatrhla bych sedačku i gauč oběma a je klid :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný