Psychiatrické léčebny - kterou?

Anonymní
5.3.25 21:31

Psychiatricke lecebny - kterou?

Zdravim,
uz delsi dobu zvazuju dobrovolnou hospitalizaci. Bydlim u Kutne Hory, tudiz vim, ze spadova je v HB, na ktery nejsou uplne nejlepsi recenze. Bude mi 19 a tak bych chtela nekam, kde mi bude prijemne. Jednalo by se o par tydenni zalezitost. Mam emocne nestabilni poruchu, deprese a panickou poruchu.
Proto by me zajimal nazor nekoho, kdo si hospitalizaci prosel a mohl by mi neco doporucit ci poradit.
Predem dekuji:)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2331
5.3.25 22:00

Zkusila bych se obrátit na Národní ústav duševního zdraví v Klecanech. Nebo možná by pomohli v Centru duševní rehabilitace Beroun. Přeji ti, ať vybereš co nejlépe a léčba pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.25 22:08
@Anonymní píše: Více

Asi takhle, řešíme psychiatrii - hospitalizaci pro matku mého manžela.
Je to velmi akutní a nikde není místo.
Budeš ráda, že tě vezmou někde.
Ne kde ti bude příjemně, tohle je realita a zkušenost.

Ne, že si nabalis tašku a budeš si vybírat, takhle to fakt nechodí.
Ty tuhle problematiku následuješ? Masmédia v tomhle ohledu chrlí poměrně hodně informací, že tenhle sektor je totálně přeplněný a služby nedostupné.
To nevíš?

• Citovat
  • Upravit
8302
5.3.25 22:12

Věřit médiím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
5.3.25 22:14

NÚDZ Klecany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.25 22:44
@Zeoli píše: Více

Co nechápeš?
Není dostatek psychiatrické ani psychologické péče. Nejsou odborníci.
Co je na tom k neuvěření?
Dyť se to omílá dnes a denně.
Chybí péče jak pro děti, tak pro dospělé.
Masmédia není jen TV, jsou to všechny dostupné zdroje informací.
Jakože by všichni lhali?
Jakože tady kazda diskuse na tohle téma lže? V každé se dozvíš to stejné, prostě si na odborníka nebo zařízení počkáš, klidně několik měsíců, bez ohledu na to, jak moc je to akutní.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.25 22:45

To srovnáváš dvě úplně odlišné situace.
Zakladatelka chce dobrovolnou hospitalizaci na psychoterapeutickém oddělení. To se domlouvá dopředu s psychiatrem. Oddělení mají často „běhy“, kdy objednají pacienty kteří mají zájem, proběhne běh a potom zase další pacienti. Nejde se tam jít náhle a akutně (ale je to jak kde).
Pokud je to akutní je to jiná situace. V případě ohrožení sebe nebo okolí závažným způsobem se pacient hospitalizuje hned kdekoliv. Pokud jde jenom o co nejrychlejší hospitalizaci ale není tam akutní ohrožení života tak pak ano, často se hledá místo. Ale rozhodně to není tak že si člověk nemůže vybrat, to je nesmysl.

Jinak zakladatlce doporučuji Beroun. Jedou tam fakt hodně terapie. Mají program a oddělení přímo pro HPO. Naprosto ideální.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.25 22:48

Jo a spádovost už neexistuje, v žádném odvětví. Takže se domluv s psychiatrem a a můžeš kamkoliv v republice.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.25 23:31

No dobře a co dělat s člověkem, který se na oko tváří, že je to dobrovolně.
Ale mi už teď víme, že pokud budeme mít štěstí a přijde na to, že ji najdou místo, tak to dobrovolně nebude.
Ona tu situaci, kterou zmiňuji zná, že je fakt nedostatek.
Své doktorce klidně do očí řekne jaká je to škoda, že není místo a za zády říká rezolutně, nikam nejdu, nedělejte ze mě magora.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.3.25 00:43

No pokud ji přijmou na otevřené a ona se bude vzpouzet a bude k tomu důvod tak ji přesunou na uzavřené oddělení a stejně tam bude muset být. Ale pokud u ní prostě není důvod na nedobrovolný pobyt tak neuděláte nic. On si člověk musí chtít pomoct hlavně sám, pokud ne tak je to marná práce a snaha. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Kralovnal
6.3.25 04:20

Zkus Bohnice nebo Národní ústav duševního zdraví v Klecanech, oba mají lepší přístup k mladším pacientům a terapiím. Pokud preferuješ klidnější prostředí, zvaž i soukromé kliniky, třeba v Praze nebo okolí. Hlavně se neboj si říct o pomoc, dobrá léčba dělá obrovský rozdíl.

• Citovat
  • Upravit
9189
6.3.25 10:50

Ahoj, já byla hospitalizovaná asi na devíti místech po ČR. V HB jsem nebyla, ale proč tam nechceš? Je tam terapeutické oddělení 14, kde se přímo na HPO zaměřují, mimo jiné a na toto oddělení jsem slyšela dobré reference.

Jinak jak tady padl NÚDZ Klecany, tak tam se snaží emočně-nestabilní poruchy osobnosti nebrat na oddělení, protože se na tuto diagnózu nezaměřují, resp. teď mají skupiny pro HPO v projektu Gradient, kde jedou DBT, ale to není za hospitalizace.

A CDR Beroun má sice oddělení přímo pro HPO a OCD, ale psala jsem si s jednou sestrou odtamtud a už mají v pořadníku cca 1000 lidí prý.

Jinak mě napadají ještě Kosmonosy, tam jsem byla 2-krát a přišlo mi fajn psychoterapeutické oddělení K20, jenomže se na něj taky snad několik měsíců čeká. Nebo mě zaujala docela psychiatrie v Táboře, ale taky neberou hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
6.3.25 13:18
@Kralovnal píše: Více

Můžu se zeptat, co myslíš soukromými klinikami v Praze? V Praze jsou PN Bohnice, VFN Ke Karlovu a ÚVN Střešovice a soukromá není ani jedna. V okolí Prahy NÚDZ Klecany, taky na pojišťovnu a pak ten Beroun, tam si lze asi připlatit za léčbu na apartmánech, ale prý je to šílená pálka.

Jinak soukromá co vím, jsou třeba v Praze a u Prahy sanatorium Moniky Plockové, NEO centrum, Alkos… ale tam se řeší závislost, ev. duální diagnózy, což zakladatelka neuvádí.

Pak v ÚVN na otevřeném oddělení lze připlatit za nadstandartní pokoj, ale na léčbu to vliv nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
6.3.25 19:36

Prosím tě, klid.
Vybrat si samozřejmě můžeš a tak horký to taky není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
7.3.25 17:20

Ahoj zakladatelko,
tak už ses pro nějakou nemocnici rozhodla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty