Psychické problémy a práce

Anonymní
25.8.23 14:00

Psychické problémy a práce

Ahoj, mám deprese (které se mi po několika letech vrátily - ale ve slabší míře ) a úzkosti, v úterý jsem byla u psychiatra a mám nasazeny antidepresiva. Některé dny jsou lepší, některé horší, ale když to je horší, mám strašné úzkosti a náladu úplně na prd že bych nejraději ležela v posteli, mimo lidi, s nikým nemluvila, tak je těžké to zvladat v práci. Přijde mi že to tu moji úzkost akorát prohlubuje, a je mi jasný, že než zaberou leky bude to trvat. Pracuji v kolektivu více lidi, jsme tam spolu cely den a mě když je tak na h… chce se mi brečet, utéct.. vůbec nevim jak to zvladat. Jak zvládat tyhle stavy v práci a zároveň tak strašně netrpět, prijdu si jak tele, když jsem tam a chce se mi brečet, jen z toho jak mi je, když žádný logický důvod nemám.. mám doma samozřejmě i neurol, v praci jsem si ho už parkrat vzala, ale jsem pak jak praštěná, ospalá, sice v klidu ale potřebuji se v praci soustředit..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
232
25.8.23 14:01

Nemůžeš si vzít dovolenou, než začnou léky působit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.23 14:04
@denisa.denisa11 píše:
Nemůžeš si vzít dovolenou, než začnou léky působit?

To teď bohužel nemůžu, mají ji naplánovanou ostatní kolegové. A na PN nemůžu taky, zaprvé tohle nechci aby se v práci vědělo, zadruhé dovolené ostatních vykrýváme my, co jsme měli dovolenou už červen, červenec.

• Citovat
  • Upravit
540
25.8.23 14:09

Co zkusit psychoterapii a nečekat jen, až zaberou léky, ty tvé stavy jen potlačí, ale nevyřeší. Psychoterapeut bude s tebou pracovat na příčině problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
25.8.23 14:13

Psychoterapeut je sice super, ale taky to nevyřeší problém hned. Ale na terapii určitě chodit. Když bys šla na PN, tak nikdo nebude vědět, proč tam jsi. Ale rozumím. Nezbývá než to přečkat, než léky zaberou a do té doby zobat občas benzáky, ale pozor na ně.. A určitě ta terapie. Držím palce, aby bylo brzy lépe :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16996
25.8.23 14:20

Asi to bude hloupa rada, ale zkousela jsi horcik a sebeuklidnovaci cviceni? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.23 14:42
@Králičice píše:
Asi to bude hloupa rada, ale zkousela jsi horcik a sebeuklidnovaci cviceni? :think:

Joo hořčík beru. Dechové cvičení zkouším pokaždé, ale buď to neumím, nebo mi to nezabira

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.8.23 14:44
@coffewomen píše:
Co zkusit psychoterapii a nečekat jen, až zaberou léky, ty tvé stavy jen potlačí, ale nevyřeší. Psychoterapeut bude s tebou pracovat na příčině problému.

Moje stavy jsou ciste biologickyho charakteru, dle dr. K psychologovi jsem chodila a nic to nevyresilo, až léky. A to by stejně nevyresilo můj problém, žádný psycholog by mě nevzal hned

• Citovat
  • Upravit
16996
25.8.23 15:14
@Anonymní píše:
Moje stavy jsou ciste biologickyho charakteru, dle dr. K psychologovi jsem chodila a nic to nevyresilo, až léky. A to by stejně nevyresilo můj problém, žádný psycholog by mě nevzal hned

https://nevypustdusi.cz/…zovem-stavu/ vcelku hezke stranky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17191
25.8.23 15:19

Neschopenka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17191
25.8.23 15:22
@Anonymní píše:
To teď bohužel nemůžu, mají ji naplánovanou ostatní kolegové. A na PN nemůžu taky, zaprvé tohle nechci aby se v práci vědělo, zadruhé dovolené ostatních vykrýváme my, co jsme měli dovolenou už červen, červenec.

Diagnóza se tam nepíše ne? Záleží jakou máš dr., jestli tam musíš osobně nebo stačí zavolat že ti není dobře - navíc kdybys mela něco fakt nakažlivýho, tak tam stejně nepolezeš to šířit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.23 17:17

Já jsem měla přesně na tuhle dobu neschopenku. diagnóza se nikam nepíše. Pracuju s lidmi a každý kontakt pro mě bylo čirý peklo. Jako vydržet to asi vydržíš, ale i doktorka mě varovala, před tím jet takhle na dluh, je riziko, že tím déle se z toho budeš motat. Jako jo první úleva přišla za cca tři týdny, ale plný léčebný účinek naskočil až po 3 měsících, než se chemie mozku zas porovná, chce to čas. Jestli trváš na práci, no tak aspoň kvalitně jíst, pravidelně a dostatečně pít, hořčík, déčko a chodit brzo spát, abys co nejvíc naspala do půlnoci a mozek regeneroval aspoň trochu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex