Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pokud máš úzkost mezi lidmi, může to být sociální fóbie a počátek panických atak. Je dobře, že jdete s mamkou k lékaři a řešíte to zavčasu. Uvidíte. ![]()
Uvidíš…Jen bez s mamkou k lekari a vsechno mu popis tak jak to citis. Jak uz tady nekdo psal prede mnou. Podle popisu bych take rekl, ze socialni fobie či uzkost. Obvodak te nejspis posle k psychiatrovi, kde to poresite. Pokud chces jednat na vlastni pest tak najit si dobreho terapeuta u ktereho na tom budete pracovat. Taky jsem chodil.
@Anonymní píše:
Ahojte je mi 13 vím že bych tu neměla být ale potrebuju se poradit. Když sem mezi lidma,,začnu se klepat, takový tiky hlavy a klepani těla. Mamka o tom ví a zajdeme k lékaři ale chci vědět co by to podle vás mohlo být, jsem třeba v autobuse a mám pocit že se na mě všichni dívají a něco si o mně říkají i když to tak třeba není, mám takový strach z lidí. jak by se to léčilo. Děkuji
Ahoj,… různé tiky, záškuby, až křeče přicházejících v psychicky náročnějších situacích nebo při celkovém přetížení a dlouhodobém stresu jsou možným (a velmi náročným) symptomem celkové psychické nepohody… a také drsným způsobem jakým nás tělo nutí k tomu své psychické zdraví brát vážně a problémy začít řešit.
Určitě by bylo více než vhodné pravidelně docházet k psychologovi a konzultovat s psychiatrem případné nasazení medikace pokud tak lékaři uznají za nezbytné. Neboj se svěřit odborníkům, je dobře že to s mamkou řešíte. Drž se ![]()
Ahojte je mi 13 vím že bych tu neměla být ale potrebuju se poradit. Když sem mezi lidma,,začnu se klepat, takový tiky hlavy a klepani těla. Mamka o tom ví a zajdeme k lékaři ale chci vědět co by to podle vás mohlo být, jsem třeba v autobuse a mám pocit že se na mě všichni dívají a něco si o mně říkají i když to tak třeba není, mám takový strach z lidí. jak by se to léčilo. Děkuji